Umarım inşallah teşekkür ederim
Evi terk etmen lazim canim biraz burnu surtsun erkekler kaybedeceğini anlayinca bazi seyleri anliyor yerinde olsam bi kac haftalik annemlere giderim
Annem uzakta engellerim var gidemiyorum maalesef
O taktikler eve dönünce bir daha ise yaramaz bence hiç strese girmesin evinde takilsin evi terk etmek birdaha donmeyeceksen geçerli olsun .sonra ise yaramaz .biraz zaman tanı
O senin hakkın ve hakkın olanı alacaksın o yüzden yüzüne vurmasından korkma. Bırak vuruyorsa vursun sende yaptıklarını onun yüzüne vurursun ama böyle birisiyle ömür geçirmek çok zor sana ve bebeğine yazık yani.
İşte bende gurur yapıyorum kendimi çok kötü hissediyorum bişey istediğim zaman
Gurur yapma canım. Hakkın olanı alıyorsun öyle düşün. Hem bu adam sana ve bebeğine bakmak zorunda.
Bakmak zorunda evet biliyorum ama ben isteyince kendimi aciz hissediyorum ya bana hani hiç o rahatlığı vermemeiş ben genel olarak zaten insanlardan bişey isteyemem çok önemli olmadığı müddetçe eşim de öyle yani akşam eve gelince arayıp da bişey lazımmı bişeye ihtiyacın var mı diye sormadığı için bende ben istersem yanlış bir şey yapmış gibi hissediyorum ya da her aldığı şeyin lafını ettiğği. İçin belki de bilmiyorum kendisinin düşünmesini istiyorum o da hayal oldu…
Yanlış anlama beni ama böyle değersiz hissettiren, ne eşlik ne babalık yapmayan, herseyin lafını yapan, başkalarına var sana yok diyen, seni hiç sayan bir eş ile neden ayrılmayı düşün müyorsun ? Çünkü bunlar bir kadın için kolay şeyler değil. Hele hamile bir kadın için hiç değil.
Ayrılmayı da çok düşünüyorum ona da söyledim boşanalım diye kabul etmedi babbam gelsin beni alsın gideyim dedim anca birimizin ölüsü çıkar burdan o zaman dedi onu da kabul etmiyorsun bari bu eziyete son ver dedim yine aynı eve kendi istediği ne varsa alırr been şu şu lazım dediğimde almaz ona söyleyince ne bekliyorsun diyor tabiki ne isstersem alırım sanamı soracam dedi o zaman bnm dde istediklerimi al dedim senin istediğin hiçbir şeyi almicam dedi işte yüzüme böyle söyleyen bir adama ben kalkıp bana para ver diyemem yüzzümü kızartıp bebeğim için de kaç defa istedim onu bile vermedi artık bende çekiniyorum
Bence de onun sana yaptığını sende ona yap sonra ilerde bir gün o zamanki aklım olsaydı şunu yapardım dersin kesinlikle insanlara sözlerimizle değil davranışlarımızla bir şeyler yaptırabiliriz sakın zavallı hiçbir şeye ses çıkarmayan bir gibi gözükme daha çok tepene binerler
Eger gerçekten ayrılmayı düşünüyorsan babana söyle gelsin alsın. S3ni bu şekilde mutsuz etmeye hakkı yok. Ya da onun sana yaptığı gibi yapıp umursamayacaksın önüne yemeğini bile vermeyeceksin kendin yap ye. Niye yemek yapmadın derse de sancım vardi falan de hamileliğini kullan.
Çok cahilce düşünüyor eşin Allah akıl fikir versin ona eski kafa işte ne olacak
Vallahi öyle susanı hep eziyorlar bende susan biri değilim ama yapılanlara hem eşimin hem ailesinin vs artık konuşmak gelmiyor içimden sadece uzaklaşıyorum mesafe koyma ihtiyacı duyuyorum çünkü bazılarına istediğin kadar konuş sadece çenen yorulur o kadar laftan anlamazlar bunlarda öyle düşündükleri tek şey kendi menfaatleri
Ben ayrılmak istemiyorum çünkü ayrılınca da kurtulmuş olamicam babamlar köyde yaşıyor doğuma az kaldı orda doğum yapsam çok ayıp olur laf söz olur eşimle de akrabayız köyde onların yakın akrabaları da çok var o zaman da mutsuz olacam şimdi en azından kimsenin ağzina laf vermemeye çalışıyorum sadece eşimin düzelmesini mutlu bir yuvam olsun istiyorum o da pek mümkün görünmüyor hayırlısı da Allah’tan
Seni çok iyi anlıyorum ya
Yaa ben zaten yapiyorum onu hani bebek için ne kadar heyecanlı olduğumu görsün benim mutluluğumu o da paylaşsın istiyorum ama başını telefon dan kaldırıp bakmıyor dinlemiyor bile sanki onun çocuğu değilmiş gibi davranıyor dün sabah işe gitmeden önce akşamında beni uyandır demiştim işe gitmeden o saatte ilacım var dedim içecem sabah beni uyandırdı ilacım komodinin üstündeydi su verirmisin dedim bi daha suyu kalkıp kendin almicaksan uyandırmicam dedi bu sabah kalkıp gitmiş beni uyandırmadan iki saat önce içmem gereken ilacı az önce içtim yeni doktor dedi kahvaltıdan en az iki saat önce içmen lazım diye şu an açım ama ilaç yeni aldığım için iki saat beklemem lazım yani adam iyi bi eş değil iyi bi baba olacağını da düşünmüyorum hayırlısı Allahtan
Teşekkür ederim dilerim Allah’tan kimse bu durumu yaşamaz özellikle hamileyken yaşadığım gerginliği üzüntüyü mutsuzluğu Allah kimseye yaşatmasin Rabbim isteyen herkese hayırlı doğacak çocuklarina da iyi baba olabilecek bir eş nasip etsin inşallah
Ne diyeceğimi inanın bilemedim şahsen benim eşim değil kardeşi ve annesine para vermek aksine onlardan alır meğer en iyisini eşim yapıyormuş.
Bebeğim doğmadan kayınvalideme beşiğini, bebek arabasını, pusetini, künyesini aldırdı görümcemde küpesini 6-9 ve 24-36 ay arası kıyafetlerini aldı.
Biz evlendikten sonra tatile çıktık geçen Ağustos ayı yaz bitmesine rağmen hem yaz hem sonbahar kıyafet alışverişimi yaptı eşim. Kış geldi hem kışlık kıyafetler aldı hemde tatile çıkardı tekrardan, üstelik bunlara ek olarak sürekli olarak aldığı çiçekler, hediyeler, telefon, araba dahil.
Neredeyse her hafta sonu gezen de bir çiftiz üstelik. Eşim asgari ücretten 3,4 bin fazla alıyor sadece bir de arada bir çıkarsa ek iş yapıyor. 50 bin ₺ borcumuz vardı yarısından çoğunu ek işi sayesinde ödedi.
Ha evet yalan yok benim eşimde asla bebek alışverişi yapmayı istemedi doğmamış çocuğa don biçilmez kafasındaydı çünkü o yüzden benim ailem aldı bebek odasını, bebeğimin kıyafetlerini ama Ramazan bayramından önce çok ciddi rahatsızlanmıştım bebek erken gelebilir şüphesiyle hastane çantam için ihtiyaçları ve bebeğin 0-3 ay boyunca giyebileceği kıyafetleri, bebeğin ve benim ihtiyaçlarımı almıştı.
Umarım sizin kocanız da bu şekilde düşünüyordur çünkü bende o zamana gelene kadar eşimin düşüncesiz olduğunu düşündüm hep.
Valla cnm bilemiyorum ama bu kadar birden değişmesini de anlayamıyorum hem de baksana kendini belli etmiş demiş cinsiyet için demek ki kız olduğu için yapıyor Allah akıl fikir versin ona bak kendi yeğeni bile farkında nasıl davrandığını emin ol annesi ablası Ailesi farkında yani o almak istemese bile ablası baskı yapması lazım annesi