Ispanak almıştım, dün ıspanak başı yemeği yaptım , yapraklarında börek içi hazırlamıştım bugün için, bugünde börek yaptım yanına da canım istediği için patates haşladım ve tuzladim yedim
Çok üzücü bir şey vallahi, ben şuan 13. Haftadayım ilk haftalar çok kötüydü hele 7-8 falan o zamanlar eşim yapıyordu işten gelince yemekleri ya da annemde yedik şimdi bulantım kalmadı çok şükür, tiksintim var ama tavuktan falan tiksiniyorum hala ama yaparken midem bulanmiyor eşime yapıyorum o yiyor
Hahaha aynen ben doğu sen orta kardeniz den sağol canım benim seninde yediklerin şifa olsun bebisle sana inşallah
Bende Gümüşhaneliyim canım
Merhaba canım aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun
Bugün değişiklik olsun dedim yemek yapmadım şaka Bi yana hamileliğimin ilk zamanı dışarıda yemek yedik o kadar tiksindim ki ben de dışarıda yemek yiyemiyorum artık
Kokmuyomu yemek yaparken gerçi son aylar dasın
Benim bu hamileliğim de hiç bir belirti yaşamadım kasık ve göğüs ağrısı dışında
Tavuk şiş Patates kızartması Pilav Cacık Sade kek
Bende ilk aylr kötü oldum bulanti halszlik ama yinede yapmaya çalışıyordum yada annemlere anlamlara giderdk veya onlar getirird bize bu aralar iyiyim ama ev taşıma telaşi var bugün taze fasulye makarna yaptım yanina turşu öyle idare ettik
Köfte pilav patates kızartma salata baklava
Dünde dışardan söyledik
Nası yicen ki köy tavuğunu kokusu öldürür onun… piliçler öyle ağırda kokmuyo öyle uzun sürede pişmiyo
Ispanak başı yemeği ne.? Kök kısımlarından yemek mi yapıyosunuz
Yessss ıspanak başı nefis yemek tarifleri diyince çıkıyor Adana’ya özgü bir yemek. O kök kısmı var ya onu 2-3 cm olacak şekilde kesiyorsun kökü elinde o kökü de iyice temizledikten sonra büyüklüğüne göre 3-4 veya ortam ikiye ayırıyorsun . Tencereye minik bir soğan kavuruyorum ben sonra o sap kısımlarını atıyorum 3-5 dakika kavruluyor sonra salçayı alıyorum içine onuda kavurduktan sonra haşlanmış yeşil mercimek ve nohut kokuyorum üzerinde de ıspanakları biraz görür biraz görmeyecek şekilde de şu koyuyorum hafif sulu çorba kıvamlı leziz bir yemek oluyro hemde sağlıklı
Denicem mutlaka ama şaşkınım… kesip atıyoruz biz bildiğin kendimi müsrifçi gibi hissettim.
Ayy nefis oluyor anlatamam dene mutlaka . Ama normal yöreye göre değişiyor yemek kültürleri bizim burda çoğunlukla müsrif etmezler hiçbir şeyi her şeyle alakalı bir yemek var
Yöre yöre değişiyo diye bilmiyoruz zaten muhtemelen. Geçende başka biyerdede turp otunu öğrendim biz yabani ot diye bahçede habire söküp atardık millet pişirip yiyomuş burda baya heryerden insan olunca çok güzel şeyler öğreniliyo
Ispanak Başı ( Adana Yöresi ) – Nefis Yemek Tarifleri tarif bu ben ekstra olarak bir tık daha sulu yapıyorum ve içine bir tane küçük soğan kavuruyorum daha lezzetli oluyor