Benim ameliyata girecegim esnada ameliyathane de 5 kişilerdi doktorumla birlikte çok ilgilendiler hatta baş ağrın ve mide bulantısı oldugu zaman söyle ağrı kesici yapacagım demişti çok şükür gerek kalmadı
Ben 2 kez genel oldum en son doğumum 4 yıl önceydi Dr şey demişti bebeğe fazla ilaç gitmesin diye herşeyi sen uyanıkken yapicaz son anda seni uyutup bebeği alicaz demişti ve biz kadınlar gerçekten çok güçlüyüz o anı 2 kez yaşadığım halde 3. Yolda Allah yardımcımız olsun 31+5 olduk zaman yaklaştı korku sevinç hepsi bir arada bende çok düşünüyorum acaba bu sefer genel olmasammi bebeğimi gorsemmi diye ama korkuyorum tansiyonum oynar panik yaparım fln diye
O yüzdenmi süt gec geliyor benim ilk dogumum genel oldu sütüm hemen geldi ama bunda spinal oldum sütüm cok gec geldi süt sagma pompası aldım şimdi şükür geliyor
Bence tam tersi genel olunca butun vucut duruyor epiduralde sadece brlden asagisi kafam cok karisti bende vertigo baslangici var
Ben tepemdeki aydınlatmanın yansımasından izlemiştim ![]()
Bende dün oldum 9da belden aşağım uyutuldu biyerden izlemedim üstte aynalar varmış çok şükür bakmak aklıma gelmedi
yarım saatte bitti hiç ağrı hissetmedim miğdem bulandı aöyledim ilaç yapıldı
çok şükür iyiyiz bebekle narkozun etkisi geçince ağrılar başlıyor zaten rabbim şifa versin herkese . Arada örtü oluyor zaten hiç bişey görmedim bende
Beni konuşturdukları için izleyemedim
Üstelikte açtım doktorun acı hissediyor musun diye sorduğu soruya cevabım hayır ama açım olmuştu ![]()
![]()
Ah açlık sen nelere kâdirsin![]()
![]()
Bende bakarsam ya ![]()
ustteki ayna niye dedim kiz
Ya bu spidural anestezi sonrasi olanlarda beyin kanamasi gecirenler bile varmis iyide hangi anestezi iyi ya sindi genel oldum sikinti olmadi sukur ama sutum gec geldi cocuk sarilik vs oldu yani ona bagladim ben simdi dok. Epidural ol diyor napsam @agustos-anneleri @Hilalakın @Hande @Gozde @Gozde @LaleKurt @anon13734133 @Güzelgünler14
Belden aşağı olanın adı meydi ben onu oldum bence onun sütün gelmesi ile alakası yok gibi
Epidural degilmi @Güzelgünler14
Vala canim pek bilgim yok sezeryanla ilgili 2 normal doğum yaptim ama şunu söyleyebilirim sarılık normal doğumda da oĺuyor süt 3.gun geliyor ilk günler sarı süt geliyor
Bende sizin gibiydim karar veremiyordum önce hep epidural dedim etrafımdaki insanlar öyle şeyler demişlerdi ki epiduraldan korkmuştum görümcem epidural oldu onunla konuşunca rahatlamıştım öylelikle oldum çokta güzel geçti iyiki onu olmuşum ama mutlaka narkozu atmak için bitter çikolata ve Nescafe yanınızda bulundurun
İlki genel oldum simdi epidural dedi doktor sagol canim @Hilalakın
İlk 3 gün gelen sütün sarı olmasının sebebi en sağlıklı süt olduğu için dir , bebeği ömür boyu koruyacak olan bağışıklık sistemini oluşturan tüm mineraller vitaminler o sarı sütte olur
Bu tamamen sizin verebileceğiniz bir karar canım , insanlar her zaman konuşur , benim ailem normal doğuma tamamen karşı çünkü anne tarafımın çatısı çok dar , vajina girişlerimiz standartın altında dar şimdi sen herşeyi çok normal olan bir kadınla bu kadınların normal doğum hikayelerini karşılaştıramazsın değilmi, o yüzden her operasyonun bile kendi kendine riskleri mevcut tur bu diş tedavisinde dahi böyledir , herkesi bir iğne uyuşturur ken bana 2 iğne vurulur mesela bünye farklı insanlar farklı
. Ama değişmeyecek her insan sa aynı olan bazı gerçekler de vardır, ölçüp tartıp karar vermek senin elinde, benim arkadaşım belden uyuşturmalı istedi ama uyuşmadı mecburi genel anestezi oldu böyle komplikasyonlar da görülebilir , yani canım sen kararını kendin ver tabiki ama bazen zaten biz istemeden olması gereken de bir şekilde olacaktır ![]()
İlk gebelikte genel oldu sutum azdi cocuk surekli uykuluydu genel anesteziden kaynakli dusundum.simdi ikinci olacsk nasipse bu dok. Dediki cocuga ilac gitmesin epidural yapalim dedi kararsiz kaldim @Gozde
Rica ederim
Bende bile isteye narkoz verilmesine karşı olanlar danım , ama dişim bile 2 iğne ile uyuşuyor uyuşmazsa da yapacak bir şey yok, ikisi arasında bence de en mantıklı olan belden uyuşturmalı .