Kizlar Genelmi epidural anestezimi

Kizlar hangisini onerirsiniz benim icin @agustos-anneleri @bursa-anneleri

3 Beğeni

Nekaa kaldı kız doktor normal doguma uygun degilsin filanmı dedi hayırdır kotu bisi yoktur insaallah

1 Beğeni

Sezeryan olacak dedi canim ondan simdiden soruyorum ilk gebelikte sezeryandi benim

Ben ilkkez sezeryan olcam beyin cerrahim epidurale yada baska sisteme uygun olmadigimi soyledi. Belimdeki platinlerden sebeple

Bende ilkte genel oldum bu doktor israrla epidural ol diyor bebege ilac gitmesin diyor

E doktorunu dinle bence ozmn. Ve elimde olsa bende muhtemelen epidural secerdim cunku genelde bebek odaya verildiginde temizlenip veriliyomus ve soylediklerine gore suyun icindeyken derisi beyaz koruyucu bi tabakayla kapli ya o tabaka varken adeta cennet gibi kokuyomus epidural olmayinca o kokuyu duyamiyomusuz :pleading_face:

Bir tane doğum yapan hemşire de böyle demişti. Genelde bebeğe de ilaç gidiyormuş

1 Beğeni

Evet cnm şster istemez anestezi bebeğede geçiyor sürekli uyuyor emmiyor sonra da Allah korusun sarılık oluyor bence de epidural daha mantıklı en azından doğumdan sonra 3-4 saat canın yanmayacak bebeğinle ilgileneceksin buda önemli bir detay

Epidural oldum ben öneririm

Benimde ilk doğumum genel anestezi oldu şimdide çok korkuyorum 35haftaya girdik doğum yaklaştıkça stres oluyorum bu doğumda da bi yanım epidural anestezi istiyo ama çok korkuyorum ayaklar uyusunca panik olurum diyede ama kızımı hemen gorcem bi yanımda bişey gormeyim komple uyusuyum sonra kucagima alıyım diyorum dediğiniz gibi ilk dogumda bebeğim ilk günü uyudu daha sonrasında sarılık olmuştu amaa ben bebeğe ilaç gittiğini bilmiyordum şimdi sizden öğrendim bilemiyorum kafam karıştı iyice

Spinal anestezi ile sezeryan oldum canım profilimden hikayemi okuyabilirsin :cherry_blossom:

Epidural . Eger korkun,heyecanin varsa dikerken hafif sedasyonla çakirkeyif oluosun rahat oluyor

Canim peki sutle alakasida varmi benim sutumde gelmedi gwlende kalitesizdi.evet oglum sarilik oldu cok dogru genel anestezi oldum ilk gebelijte bu ikinci ayni hatayi yapmak istemiyorum

1 Beğeni

Belden igne ile sezaryen oldum ben. Ikinci gebeligim bu. Bence komple uyutulmaktansa bebegi ilk ciktigi an canli canli gormek kokusunu icine cekmek cok guzel. Sadece evham yapmayip derin dusuncelere dalmamak gerekiyor. Iste beni simdi kesiyorlar dikiyorlar vsvs gbi. Ki zaten bebegi gordukten sonra tum dusunceniz o oluyor nasil cok guzel gbi. Ben bebek ciktiktan sonra bir saat sonra falan ameliyat bitti o zmana kadr hep bebegi i dusundum. Guzel seyler dusunmek gerekiyor. Aklin kotuye gidince tansiyon dusuyor falan. Komple uyuyunca da bebegini uyaninca goruyorsun ve agriyla uyaniyorsun falan diye duydum

Sezaryen olursam ben de acaba hangisini olurum diye bi düşünmüştüm, genel anesteziden sonra uyanmak etmek kalkmak çok zor oluyo bide bebeği çok geç görmüş olucaz Epiduralde de acaba korkar mıyım diye düşünüyorum ve o belden aşağısını hissetmemek bana da kötü bi duygu mu yaşatır o sırada diye düşünüyorum ama sanırım bacaklarını vs hissedebiliyosun tam ben de bilmiyorum. hemen bebeği kucağa almak güzel bir duygudur eminim sezaryen olursam sanırım epidural tercih ederim daha önce 2 kez ameliyat oldum o genel anestezi çok iğrenç bir şey ıyy :roll_eyes:

Genel anestezi ok. , epidural anestezi de ok. Spinali ilkkez duydum desem :sunglasses::rofl: arastirip ogreniyim bakim neymis gerci bana fuzuli bilgi olacak herturlu benim secme luksum yok :sunglasses:

1 Beğeni

Sütle ilgisi varmı bilmiyorum çünkü benim sütüm gelmişti kendime gelene kadar emziremedigim için mama vermişlerdi sonrasında emzirmistim

Ben ilkte genel oldum denilen digru cocuk uyanmiyordu naparsak yapalim.azcik tutuyirdu daliyordu sonrasi sarilik oldu hemde cok yuksekti hastanede yatti somdi ayni seyleri yasamak istemiyorum o yuzsen kararsizim

Oyle ama epiduralde cocuga ilac vs gitmiyor epidural olacagim karar verdim cunku suttende geciyormus ilk gebelikte yaptigim hatayi yapmiyacagim sarilik oldu cocugu birturlu uyandiramiyorduk cunku emmiyordu

Evet bende genel anestezinin bebeğe geçtiğini duyunca epidural olması daha iyi diye düşünüyorum sezaryen olursa epidural tercihim olcak

2 Beğeni