Eğer canın tatlıysa asla epidural veya spinal anestezi yaptırma genel yaptır.
Sabirliyim dirayetliyim ama genelde cocuga ilac gidiyormus doktorum dediki ilac gitmesin epidural yapalim dedi ilk gebelikte genel oldu rahattim ana sutumde gelmedi sarilik oldu cocugum
Benim epudural ve spinal yaptılar ayıktım ameliyatı da izledim benimde 2 gün sütüm gelmedi hatta süt kanallarım tıkandı zorlu geçti 2 gün dikişler süt gelmemesi ağrısı ve sızısı, çok şükür ona rağmen sarılık yaşamadık süt sağma pompası almamı önerdi hastane aldım o şekilde rahatladım şuan ihtiyacım bile kalmadı makineye bebeğim zayıf ama sarılığı yok sütüm yetiyor
Hangi pompayi kullandin peki sut kanallarin niye tikandi bende vardi solda hic yoktu sagda sut vardi ama kalitesizdi yani sulu gibiydi
2 hafta önce epidural oldum.İlk gün zaten narkozun etkisiyle birşey hissetmedim.İkinci gün gaz sancısıdan dolayı belli bir süre sonra ayağa kalkamadım sancı geçince kalktım.Mutlaka bitter çikolata ve Nescafe Gold yanınıza almanızı öneririm
Sütün geldimi hemen peki bel agrisi bas agrisi yasadinmi ben ilkte genel oldum cocuga ilac gidiyor dedi dokfor ikincide epidural yapacagim dedi gercektentw genel olunca benim cocuk hep uyuyordu bir hafta boyunca uyanmiyorduda uyansa tekrar daliyor memeyi tutamiyordu uykudan acmiyordu gozunu sonra sonuc sarilik oldu annemede dedim bu konuyu oda diyorki eskiden cocuklar hep sarilik olurdu narkozun ne etkisi var diyor @Hilalakın
Yavrum cok şükür ne bel ne baş ikisi de olmadı ama en başında bende cok korkmuştum ağrım olacak diye dediğim gibi bitter çikolata ve nescafe ayırma yanından yoksa gaz sancısından duramazsın sütüm de hastaneden cıktıktan sonra geldi
Pompa kullandinmi peki o sirada ne kullandin mamami verdin hemen
Hayır canım emzirdim
Sütüm şuan yetmediği için mecburi mama veriyorum
Bunu aldık. Manuel vardı onu önermedi uç çıkması için elektronik al dedi emzirme danışmanı. Süt tam inmemişti göğüslerim çok şişti bu yüzden uç problemi yaşadım.
Sut zaten 3 gun de geliyor normal dogum olsa da ilk 3 gun sari sut geliyor cok faydali onu emzirmek onemli ne kadar sık emerse o kadar cabuk sut gelir sarilik normal dogumdada oluyor isik acik uyumanizi tavsiye ederim bol bol emzirmenizi
Genel olacam ben sezaryanla epiduralı öneren var önermeyende var sonradan kalıcı bel ağrısı bıraktığı için
Bana da önermediler dediğiniz gibi bel ağrısı bırakıyormuş ama ona rağmen epidural oldum ve olalı 15 gün oldu iyiki de epidural olmuşum
Valla biz ödemeyi filan da yaptık onu geçtim benim bünyem çok hassas izlersen bayılırım direk korkuyorumda o yüzden uyutmayı trrcih ettm
İnan bana bende öyleydim hatta sedyede beklerken genel anestezi mi yaptırsam diye de düşündüm ama ekip o kadar rahatlattı ki değiştirmedim üstelik görme ihtimalinde yok arada perde oluyor
arkadaslar bende 3.kez ameluyat olcam genel
İlk genel oldum bunuda epifural olacagim olduktan sonra yazarim uzman ellerde yapilirsa anestezi hasar birakmiyormus ona bdkarsaniz genelinde riskleri var anne olumu uyanamama entube ediyolarmis ve ben yaklasik bir hafta goyus agrisi yasadim hepsinde var hasar
Genel onermiyor benim doktorum ya