Kilolu hamişler 🥹

İnşallah hepsini tüketiyorum ama genetik galiba annem de bizi 2 kilo civarında doğurmuş hep 3 kardeşiz en fazla olanimiz 2.5 kiloymus

Kendini kötü hissetme hamilelikte alıcaksın tabiki kimse karışamaz bi de boyun ve kilon ideal sonrasında verirsin ben 58 le hamile kaldım boyum 163 ilk üç ay hiç kilo almadım daha sonra şimdi kaç kiloyum bilmiyorum ama 22. Haftamda 65 olmuştum bende 75 le felan doğuma girerim heralde üzülme sıkma canını her şey uzanman her şey senin ve bebeğin için etrafa çok kulak asmamaya dediklerini takmamaya çalış ben takmıyorum her gören aman nasıl kilo aldın tuz yeme şişersin diyolar ama napabilirim kilomda bana her şeyim bana kimseye benim kilonun bi zararı veya faydası yok üzme kendini sen kendine ve bebeğine bak bebeğin gelişimi için mecbur yemek zorundasın belki sağlıklı şeyler yiyebilirsin abur cubur dan ziyade şekeri kısabilirsin ama başkaları için kendini üzme stres yapma :white_heart:

3 Beğeni

Sizden ricam etraftan gelen iyiliğin için söylüyorum gibi süslü kelimeler söyleyen insanlara kulaklarınızı kapamanız. Umursamayın hamilelikte kilo almak çok normal evet fazlası bizim için zarar fakat anlattığınıza göre bu söylenenlerde hiç normal konuşmalar değil, mesela onları dinlemeden doktorunuzla tekrar görüşün kilo alım konusunda en doğru bilgiyi,yönlendirmeyi kendisi verecektir zaten. :heavy_heart_exclamation: Sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız inşallah bebişinizi :smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Milletin dediğine aldırma, kendine ne iyi geliyorsa onu yap olur mu ?

Sen kendin ve bebeğin için en iyisini düşünürsün, senden iyi kimse düşünemez :purple_heart:

Çok çok için rahat etmiyorsa diyetisyene gidersin, sıkma canını olur mu ? :smiling_face_with_three_hearts:

5 Beğeni

Bir şey diyeyim mi ben 1.62 boy 18 hafta gebe ve 100 den fazla kilom var herkes konuşur aldırma valla stres yapma stresten düşük yaptım ben inşallah bunu kucağıma alcam​:palms_up_together::rose:

5 Beğeni

Canim benim boşuna demiyorlar ağzı olan konuşuyor diye ama bos konuşuyorlar sen o guzel canini sıkma istedigin gibi yat istedigin gibi davran kimseyi alaka etmez sen bir can taşıyorsun zaten kg ni sıkıntı gorse doktorun sana ozel diyet veriyor ama abartılacak kadar kg yok ben ikinci oğlum da 73 kg hamile kaldim 15kg slip doguma girdim sonra emzirme vs gidiyor o kilo bak mesela simdi millet 3,4,5,6… kg alirken ben 6 aya girdim 15 kg aldim doktorum şekerden suphe etti bakti problem yok bir sey demedi ve önermedi bende hem benegim icin hem kendim icin dikkat ediyorum yediklerime sende oyle yap sakin kendini açlıkla sinama olurmu arkadaşım hadi simdi gülümse ve canin ne aşeriyorsa bunun tadini cikar bugunleri arıyor insan :joy::rofl::hugs::rose::rose:

4 Beğeni

Supersin 10 numarasin kiskananlar catlasin de bebeğine odaklan canim bende kg vermistim iste misliyle aldim amannnn doğunca diyette gireroz burda grup yapip merak etme​:wink::joy::hugs:

3 Beğeni

Kendini bu kadar uzup başkalarını dinleyip kendine bebeğe stres yukleyecegine diyetisyene git durumunu anlat sana sağlıklı beslenme programı önerecektir. Artık sağlık ocağı ,aile hekimliklerinde de diyetisyen var çok da güzel yardımcı oluyorlar . Bende senin gibi üzülüyordum başlarda hatta bilinçsizce abur cubur yedim kendime bakmadım hem kilo aldım hem diyabet oldum. Şimdi diyetisyen listesiyle beslenmeye çalışıyorum kilo alimim durdu . Başta dikkat etmedigimden bir sürü sorunla ağrıyla uğraşıyorum. Direkt diyetisyene git arkadaşım. Önce dahiliyeye ordan seni diyetisyene yonlendirecekler bilinçli ellerde gebeliğine sağlıklı devam et

3 Beğeni

Mutlaka ordada alaninda uzman diyetisyen iç hastalıkları ile ilgilenen doktor vardır . Sağlıklı gebelik için uzman desteği şart. Yürüyüş içinde soğuk bir yer . Günde 30 dk imkan varsa yürümek iyi gelecektir

4 Beğeni

Ben hamile kalmadan diyetisyene gidiyordum hamileyim şuan yine diyetisyene gidiyorum çok faydası oluyor.Milletin dediğine bakarsak öldük yani boşver

4 Beğeni

Sakın böyle düşünme canım ben 1.55 ve 72 kilo hamile kaldım. Sen benden daha uzun boylusun düşün yani benden daha zayıf duruyor olmalısın. Şu an 33 haftalık hamileyim ve 78 kiloyum. Kilo almamak için ekstra hiçbir şey yapmadım aksine kilo almak için uğraşıyorum çünkü bebeğimin kilosu geride kaldı. İlk 4 ay kilo almadım hatta verdim tiksinme yüzünden hiç yemek yiyemedim ama çocuk o sırada annenin depolarından beslendiği için sorun olmadı. Tavsiyem ilk 4 ay normal düzenini bozmaman hamileyim diye çok fazla yememek yani. Sonrasında ama benim yememelerim devam etti bebeğim gelişim geriliği yaşadı. Ve ben çalışıyordum sağlıklı hiç beslenemedim. Keşke evde olsam çok sağlıklı beslenirdim diyordum

5 Beğeni

Arkadaşım takma kafana. Ben 85 ile hamile kaldım ilk 3 ay 5 kilo verdim doğum yaptığımda 93 kiloydum. Doğum yaptım 83 oldum. Sadece bebek kilo almış. Sen kalbinin sesini dinle içinden ne geliyorsa onu yap. Kilon ile konuşan insanların asıl kendi kiloları ile problemi var. Bakma onlara dinleme

2 Beğeni

Merhaba benimde bugün tam 5hafta oldu boyum 154 kilom 92 olması lazım uykum bendede çok oluyor ilk 3 ay çok uyunurmus :fairy: bana şuana kadar kimse demedi onu yeme bunu yeme kilo alırsın diye ama tabikide alınacak

1 Beğeni

Ayyy ben 157 boy 74 kilo ile hamile kaldım. Aylarca düşük tehlikesi sebebiyle yattım. Gebelik diyabeti çıktı insülin kullandım. Yediklerime dikkat ettim ve 80 kilo ile doğuma girdim. Hastaneden çıkınca 70 kiloydum. Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorsun. Yeter ki canını sıkma :heavy_heart_exclamation:

2 Beğeni

Bence milletin ne dediğine takma onların ağzı torba değil ki büzesin sonuçta. Bebeğin için yemene içmene dikkat etmen gerekir. Hem ayrıca senin aldığın ya da alacağın kilodan millete ne sanki onlara mı taşıttırıcan kilolarını doğumdan sonra aıkı bir ditete girer verirsin. Yarın birgün bebeğinin yememenden dolayı gelişmese daha çok üzüleceksin. Bence onlara kilo benim diyet benim sizene deyip geçin.

Bende ilk 2.5 ay içinde 10 kg verdim bende iştahsızlık vardı boyum 165 kilom 83tü sonra zayıfladım şimdi 13+0 72 kgyum bundan sonra alır mıyım bilmiyorum

Canım bende 5 haftalık hamileyim 80 kilo ile hamile kaldım doktorun söylediği son 3 ay sen istemesende kilo alımı olacak. O yüzden ilk başlarda biraz dikkat edelim. Ekmek çok önemli değil yemeyelim mesela dedi. Bitki çayı içme dedi. Ayrıca en önemlisi MEYVE ye abanma çok şeker dedi. Hamileler genelde meyve tabakları yapıp yiyor. Her gün sadece bir meyve yeme hakkın var dedi. Sakın psikolojini bozma bana da çok sallayan oldu hamile kalmadan önce sürekli diyetisyene git bu şekilde hamile kalamazsın dediler. MİLLET KONUŞUR. Sen sadece bebeğini düşün. Kimseye bulaşma.

1 Beğeni

Ayrıca 9 10 kilo alımı yapabilirsin. Zaten doğumdan sonra ister istemez kilo vereceksin dedi. Sakın kendini üzme

1 Beğeni

Çok bulantım var doğru düzgün bir sey yiyemiyorum ancak kuru ekmek bastiriyor biraz midemi bisey yemezken nasıl iki kilo aldım anlamıyorum ikiz gebelik ama daha kalp atışlarını bile duymadım minicikler .Zaten kilolu hamile kaldım ilerleyen zamanlarimi dusuneniyorum.Sizlerde durumlar nasıl arkadaşlar

1 Beğeni

Ben de çok kilolu hamile kaldım tam tahıllı ekmek yada buğday ekmeği önerdi doktor

2 Beğeni