Kaç yaşında anne oldunuz?🤗

Bende 17 yaşında ilk kızımı 20 yasinda ikinci kızımı inşallah allah nadip edersede 29 yasinda kasımda oğlumu kucagima alacağım

2 Beğeni

Ay okurken sinir oldum valla.insanlar ne kadar kolay ahkam kesiyorlar başkalarının hayatları hakkında.senin nasibinde varmış ki 18 yaşında evlenmişsin.Rabbim yazmış bunu.bende 24 yaşında ve 27 yaşında oğullarımı kucağıma aldım.şuan 3üncü gebeliğim ve 34 yaşında kucağıma alıcam bebeğimi inşallah.Allahım hayırlı,sağlıklı evlatlar nasip etsin.bence yaşın çokta bi önemi yok​:smiling_face:

2 Beğeni

What dedin gülüm?

Öncelikle üzgünüm ama ilk tepkim bu oldu :joy::joy::joy:

Baya bi saçmaladıklarını düşünüyorum. Bir insan Anne olmayı yaş ile bağlaması… Tenkitçi insanlar, sıklıkla, diğer insanları küçümseyerek kendilerini daha iyi hissetme ihtiyacıyla motive olurlar. Veyahutta kıskançlıktan, çekememezlikten hatta aşağılık kompleksinden yaparlar bunu. Her halükarda kapı aynı yere açılıyor… Neysecime

Ben de 23’üm de hamile kalmış ve 24’üm de doğum yapmış bulunacağım. Elhamdülillah benim çevremde öyle insanlar yok. Bilakis ben evlendiğimde 2 sene asla çocuk istemiyorummmm diye söylendiğimde millet bana kızıyordu :joy: Hamile olduğumu duyduklarında da herkes beni tebrik etti. İyi yaptın iyi yaptın. Tam zamanı. Yoksa geç kalacaktınız vs vs diye tonla yorum.

İnsanların ağzı torba değil ki büzesin. Sıkma canını. Sakın üzülme lütfen ~

1 Beğeni

Öyle düşünme herkesin zamanı kendine,ben ilk bebeğime 33umde hamile kaldım, şimdi 39um 2. Bebiş geliyor inşallah, kariyerimi yaptım, önüme baktım, herkesin kendi dünyası var, erken anne olmak isterdim ama nasip,herkes kendi zamanını yaşar… Gücüm kuvvetim de var ayrıca hatta bence daha anlayışlı oluyoruz, maddi olarak da daha iyi… Her zamanın bir avantajı ya da dezavantajı var nerde kalmıştık deyip bir kahve içmeye bakar hayat :blush::dancer:

3 Beğeni

Bende 22yaşındayım nasipse ilk defa anne olacam annemde beni 23 yaşında doğurmuş şu an maşallah genç diye her konudan muhabbet edebiliyoruz kayınvalidemin de genç olmasını çok istiyordum çünkü genç annelr daha anlayışlı benim kayınvalidem yaşlı kim bana bakacak derdinde annem ise maşallah maşallah gençtir gençlerin dilinden anlıyo o yüzden düşünsene ilerde kızın veya oğlun olduğunda inşallah birbirinizi daha iyi anlayabileceksiniz yaşın küçük falan değil bide yaş ilerledikçe hevesin kalmaz artık her şekilde de çevremde çok görmüşüm her türlüsünü ama sen kimseyi takma iyi bir anne olmana bak sadece bebeğini düşün Rabbim vermiş ne güzel kime ne

1 Beğeni

Bence anne olmak için tam zamanında olan bir yastasiniz ben 32 yaşında anne olucam çok geç kaldığımi düşünüyorum

1 Beğeni

merhaba bende 25 yaşında evlendim 27 yaşında hamile kaldim 28 de doğuracam Allah izin verirse temmuzda ağzı olan konuşuyor bnce ya kimene özel hayata müdahale bu millet hep konusur

Evlilik için yaşın erken olmuş canım belki biraz daha yaşayıp evlenebilirsin çünkü evlilik bir anlamda güzel olsa da sorumluluk demek sen o sorumluluğu erken almışsın ama bence çocuk için eğer gerçekten istıyorsan depresyona falan girmezsin

Ben 30 yaşında anne oluyorum :slightly_smiling_face:

Herkesin düşüncesi kendine… İnsanlar kendileri başaramayacaklarını düşündükleri şeyleri , başkası da başaramazmış gibi hissediyorlar. Karşına çıkan adamda çok önemli bu konuda. Şahsen ben 31 yaşında evlendim. Ve 6 ay sonra hamile kaldım. Şu anda ikiz bebek bekliyorum. Eşim ile 29 yaşında tanıştım. Eşimle tanışana kadar da , ne evlenmeyi istedim ne de anne olmayı… Ve neden evlenmiyorsunlar, görücü usülü eş bulmaya çalışmalar… bir sürü şeye maruz kaldım. Açıkçası çevresel faktörler her zaman her konuda oluyor. Sen eğer anne olmaya kendini hazır hissediyorsan, kimin ne söylediğinin pek bir önemi yok. Rabbim isteyen herkese anneliği tattırsın. Kaç yaşında olduğumuzun da önemi yok. Annelik her yaşta güzel bence :tulip:

3 Beğeni

Tam tersi genç anne olmak bence çok daha güzel. Daha çok arkadaş gibi hissedebileceğiz. Bende 24 yaşındayım bence tam zamanları :heart_eyes: belki gecemiz uykusuz gündüzümüz yorgun geçecek ama hepsine değecek güzellikte, ömürlük arkadaşımız olacak bir minik bekliyoruz bu çok güzel değil mi :face_holding_back_tears:

Ayy herkesi görünce ben kendimi geç kalmış hissettim. 29 yaşındayim ilk bebişimi inşallah 2 ay sonra kucağıma alacağım :heartpulse: depresyon isinide senin kafanda bitirmen lazim eger kendini kosullandirirsan tabiki depresyona girersin ama bunlarin gelip geçici gunler oldugunu uykusuzluğun bide tadini cikarman gerektiğini bilirsen hersey daha guzel olur. :bouquet:

1 Beğeni

Ben 24 te oldum anne sen 23 te erken değil emin ol idael bir yaş kimseyide dinleme herkes Herşey der sen sadece yaşadığı hayatın güzelliğine bak mutluysa ve pişman değilsen kimin ne dediğine bakma gayet iyi bir yaş ve hayatınıda kararmadin :smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Çok şükür ya bir ben miyim diye üzülüyordum :joy: bende 36 yaşındayım zar zor ikinci çocuğu araya sıkıştırdık. Bende çok isterdim erken anne olayım ama okul iş derken anca 30 dan sonra sıra geldi çocuğa :two_hearts:

2 Beğeni

Sağlıkla gelsin yaş ne olursa olsun geçen eşim bir arastirma atmış bana 33 yaşından sonra anne olanların ömrünün uzun olduğunu bulmuşlar, Rabbim belki dengeliyor, herşey nasip, 18-20yasinda evlenip torununun cocugunu gören de var :blush: hayat huzurlu sağlıklı hayırlı ve mutlu olsun da yaşin ne önemi var :cherry_blossom::cherry_blossom:

2 Beğeni

Elhamdülillah :heart::smiling_face_with_three_hearts: Ne güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. Bizim ailede çok var torununun torununu bile gören ananem. Allah hayirli sağlıklı ömürler versin herkese. Sevgiler​:white_flower:

1 Beğeni

Allah sağlıklı hayırlı huzurlu ömür versin yeter ki, sevgiler bizden teşekkür ederim :cherry_blossom:

Yanlız değilsin. İlk çocuğumu 19 yaşımda doğurdum, 25 de 2. Çocuğum, 39 da süpriz şz yumurtam :smiling_face:

32 yaşında anne olucam ve bi beş altı yıl önce anne olmak isterdim. Çocuğunla arandaki yaş farkının az olması çok daha güzel bence. Gençliğini bebenle de yaşayabilirsin neden hayatın kararsın ki? Kötü yorum yapanlarda gizli haset olabilir çok dikkate almayın. Çocuğu hayatını kısıtlayacak birşey olarak görmek çocuğa haksızlık bence. Birlikte daha çok vakit geçireceksin işte ne güzel :blossom: