Doktor değiştirmeyi planlıyordunuz, yeni bir doktora mı gideceksiniz
Ben sormuştum göğüs pompası konusunda
Bende daha hazırlama . Çünki ben kendimden bilirim,doğuma gidene kadar doker bakarım kıyafetlerisende oyleysen,daha hazırlama cantayı ,bu benim fikrim tabiki
@Esma çanta hazırlığı nasıl geçti
Neler koydunuz
Ben bugün lohusa pijamamı buldum. Çok yakıştı. Yıkayıp hemen çantama koymak istiyorum
Ameliyathaneye vermek için bir çanta yaptım önce; bir takım tulum, bez ve battaniye koydum çantaya. Başka bir çantaya da kirlenirse diye iki takım daha ekledim. Eldivenler ve çoraplar yedekli ikişer set. 10 tane bez koydum iki alt açma örtüsü, bir paket ıslak mendil, ağız mendili 6 tane falan. Penye battaniyesini koydum, hastanedeki bebek yatağına sermek için bir yastık kılıfı. Dışardan gelecekler için omuz mendili 3tane, emzik, pişik kremi hastaneden eve gelirken kullanmak için en kalın battaniyeyi de koydum.
Kendime de iki takım pijama, iki emzirme sütyeni, depend, diş macunu ve fırça, terlik, tarak, toka, göğüs pompası, göğüs ucu kremi, göğüs pedi, iki tane çorap.
Eşim için de hastanede giymesi için bir takım eşofman ve terlik
Bizde kok evde kaliyoruz İmişlide.Bizdede ilave oda yok yanimizda uyuycak.Ama kocamin işleri duzelsin Bakiya geri doneceyiz
Bazıları göğüs pompası koymuş sence gerekli mi ?
Bende koydum ama göğüslerin hiç o modda olmuyor hastanedeyken. Hemşireler direk memeden emzirmeye odaklı zaten. Olmuyorsa da biberonla mama veriyorlar. Ben kullanmadım ama biberon kişisel olduğu için gerekiyor @afrikanın_gelini54
ben özelde olucağım için çok şeye izin verilmiyor kendileri hall ediyor muhtemelen makiaj çantası hazırlarım geri kalanı pijama bandaj ped fln hastane karşılıyormuş
Orada şartlar nasıl bilmiyorum gerçi ama bana sorarsan kişisel eşyalarını götür. Daha rahat edersin. Ben bacaklarımı hissetmezken onların taktığı hasta bezine tuvaletimi yapamadım mesela. Rahat hissedemedim. Gerçi kendim de depend götürdüm yine de normal tuvaleti kullandım ayaklanınca. Ama demek istediğimi anladın bence Sonra keşke demek istemezsin diye düşünüyorum @N13
haklısın arkadaşım teşekkür ederim uyardığın için,o zamana daha çok var bizde 27+4üz henüz alırım ben de özel eşyalar dediğn gibi
Biberon meme reddine neden oluyor diye ben pek sıcak bakmıyorum aldım mı aldım Ama mama vermem gerekirse 30 ml için ölçüsünü kullanıp kaşık ile vericem
Doğru biberonu kullanırsan hiç bir sorun yasamazsın güzelim Biz lansinoh ve Philips avent kullandık mesela yetmedi kuru memeyi de tuttu benimki o da Philips avent ama maşallahı var sıpamın Allah’a şükür sorun yaşamadım @Cansu
Maşallah Efe’ye
Lansinoh için değil ama Philips için bebek hemşireleri kendileri söyledi meme reddi sağlamayan tek biberon diye bu arada ikisi de kullandım ben. Artık kullanmam gerekmiyor şükür
@Cansu
Hanımlar hastane çantamı sonunda hazırladım. Bizim evimiz hastaneye fazla uzak olduğu için eşyaları belki biraz fazla almış olabilirim Sizin de yorumunuzu bekliyorum.
Bebek için;
Alt üst takım (4)
Zıbın (4)
10lu hastane çıkış (1)
Müslin örtü (1)
Pişik kremi
Alt açma örtüsü (6 ikisi bebek bakım çantasında kalanı yedek çantasında)
Kirli poşeti
Çay kaşığı
Biberon (lazım olursa her ihtimal)
Emzik (lazım olursa her ihtimal)
(Bebek bezini hala satın almadım)
Ağız mendili (6)
Alt temizleme pamuğu 1 paket, muhafaza etmek için saklama kabı
Bu bebek eşyalarının hepsi bebek bakım sırt çantasına sığdı @İlknur iyi ki beraber seçtik
Anne için;
Emzirme örtüsü
Sütyen 1 adet
Göğüs pedi
Bez (10)
İç çamaşırı (4)
Gecelik 1
Pijama 1
Battaniye, Çorap, patik (ağustos ayında bile üşüyenler olmuş)
Havlu, sabun
Kişisel eşyalar (meme ucu kremi, diş fırçası…)
Elektrikli cezve( emzik vs yere düşer de dezenfekte etmem gerekirse )
Terlik
Süt sağma makinesi
Yedek kıyafet de koymak istedim ama iki tane hamile kıyafetim var
Eş için İç çamaşırı Pijama Tişört Terlik Havlu Kişisel eşya (diş fırçası, deodorant vs)
Bir de yedek çantası yaptım olur da şehirde bi süre kalmam gerekirse bebek mağdur olmasın istedim. Yedek çantada da yedek bebek kıyafetleri var
Fazlam var kesin de sizce eksik var mı?
Bence çok güzel olmuş uzak olduğunuz için yedek yapmanız da iyi olmuş. Çantaya sığmasına çok sevindim bende valizle gitmek istemiyordum hiç siz fazla fazla koydunuz sığmış, ben fazla koymayacagim ama anne için olanları da koyarım o bakım çantasına sığar inşallah
Herşey tam canım, tebrikler