Hangi vitamin ve takviyeleri kullanıyorsunuz?

Çok teşekkür ederim bilgiler için epey işime yarayacak sanırım

1 Beğeni

14+3 haftalık hamileyim 4cü gebeliğim riskli geveyim tüm gebeliklerimdede sürekli vitamin ve coraspin kullandım ama bu gebeligimde 13 haftalıkken vitamin ilacim bitti perinatolojiden takipliyim kontrole 16 haftalıkken gideceğim bu 3 haftada vitamin ilacı kullanmadan sakıncası olurmu acaba bilen duyan varmı

Saglik ocagindan tekrardan yazdir istersen yada devletten randevu aliyordum ben ozel deki kontrole cok varsa ilacı yazdirmak icin

Riskli olduğum için kadin doğum doktoru bakmıyor bana geçende gittim seni perinatoloji yolladım biz yetersiz kalırız sana birşey yapamayiz dediler sadece perinatoloji bakıyor oda 1 ay sonra gel demişti 16 haftalıkken 1 ay olacak yani ayın 30zunda kullandığım vitaminde folic asitte vardı bu haftadan sonra gerek sanırım folic asitte farklı birşey verirmiki acaba kafam iyice karıştı

Valla seninki biraz sıkıntılı bilemedim ki bende riskliydim ama baktilar bana demek ki senin ki daha farkli doktorunu arama şansın var mi hastaneyi acaba arasan belki yardimci olurlar

Merhaba hanımlar hamilelikte diş sağlığı için ayrıca vitamin varmı. Besin olarak yeterince kalsiyum alıyorum sanırım yeterli olmuyor. Diş etlerim parçalandı resmen geceleri kanıyor farkında olmadan yutuyorum. Çok kötü durumda ama doktorlar hiç birşey yapamiyorlar :frowning:

Ben hamile olduğumu öğrendiğimden beri dişlerim kanıyor fırçalasamda fırçalamasamda sürekli kanıyor nektariye sardım onu bilr yiyemiyorım ısırdığım anda kanıyor ağzımda hep kan tadı var belki bir çaresi vardır diye bende burda yerimi alayım :)))

Kız sadece Kanasa razıyım gulemez hale geldim bildgin dış etimden aşağı diş etleri çıkıyor vampir gibi oldum. :smiley: İnşallah bir çaresi olur yarın kadın doğum doktoruma gidicem bakalım o tavsiye verecekmi

Normalde gunde 2kere fircaliyosan 4e cikar uzun uzun ve dikkatle fircala hatta biyerlerden dogru fircalama teknigini anltan video bul. Video ile beraber fircala… bahsettigim videoyu bulursan 5dk. Altinda surmuyo fircalama zaten ama bulamazsan diye ben anlatayim… disetinden dise sekilde tek yönlü hareketle icleri,dıslari,ustleri tek yön olacak sekilde fircala… Dili de geriden öne tek yönlü hareket… Dis macunu olarak paradontaks al disetlerini tamir eder dedigim sekilde dikkatle fircalarsan,tartar plak dis tasi olusmaz, dis etlerindeki sislikler gider kisa zamanda normale doner ama normale dondugunde bu dediklerimi yapmaya devam etmezsen ayni hizda kötülesir… birde tavsiye… sabah-aksam dis macunu ile fircaladinsa arada 1,2seferde macunsuz fircala gecmis olsun

2 Beğeni

17+6 haftalık gebeyim devit , kan ilacı , c vitamini içiyorum doktorum verdi , sizler ne kullanıyorsunuz güzel gebisler . İlerleyen tarihlerde takviyeler artacak mı degisecek miii

2 Beğeni

Magnezyum gelebilir ek olarak :blush:

1 Beğeni

Ben pregnom omega3lü , demir takviyesi ve d vitamini damlası kullandım

3 Beğeni

Gebelikte kullandığımız vitaminleri yazalım

Gebelikte kullandığımız vitaminleri yazalım

1 Beğeni

Alttaki lifevitmom ilk 3 ay kullandım sonra diğerlerini kullandim

1 Beğeni

Ocean extramag üçlü kombinasyon magnezyum Ocean mummy multivitamin Ferplex demir takviyesi Hergün günde 1 kez kullanıyorum

1 Beğeni

ben bunu kullanıyorum yaninda da magnezyum doktor başka ne kan ilaci ne d vit vermedi neden acaba

1 Beğeni

Magvital, vifolic, feroglobin kullanıyorum. Magvital yerine viciuma a gectim. Multi vitamini arada alıyorum. Diğerlerini günde 1 kez.

1 Beğeni

Doktor bana hiçbir şey vermedi sadece folik asit verdi neden acaba

İlk 4 ay folik asit kullandım. Sonra degerlerim normal çıktığı için vitamin vermedi. Şu an sadece magnezyum kullanıyorum.