Hangi vitamin ve takviyeleri kullanıyorsunuz?

Kızlar selam ben 7+4 gebeyim hiç mide bulantısı koku hassasiyeti vs yok şimdilik herşey yolunda şükürler olsun doktor kontrolu altında aranızda mide bulantısı yaşamayan oldumu aslında sormak istediğim çok çok şey var nerden başlasam bilemiyorum ben onca tedavi sonrası 4 yıl sonunda doğal yoldan oldu gebeliğimbu gebeligim öncesinde 2 kimyasal düşüğüm var doktorum kan pıhtılaşması olabilir ondan kaynaklanıyor bu düşükler dedi ve kan pihti testi yapmadan bana 5 haftadan beri ilaç iğne tedavisi başladı kan sulandırıcı coraspin oksapar göbek iğne gunde bir tane ve morfolik vitamin kullanıyorum şuan üstelik bu kadar yüklenmesinin sebebi ben yarım rahimliyim kızlar düşük riskim şuan için yok ama genel olarak yarım tahim olduğu için düşük riski hep var artı bide erken doğum riski kızlar bu ilaçları kullanıyorum ama test yapmadığı için çok tedirginim arkadaşım aynı ilaçları kullanark kanı sivilasip bebeğe sıvı kan gidip 4 aylıkken kalbi durmuştu ama doktorumda çok güveniyorum aşırı derece iyi bir doktor Hatay’ın sayili doktorlarından biri sizce sorun oluşur mu çok korkuyorum mucizeme bisiy olur diye yorumlarınızı bekliyorum

Öncelikle kötü düşünme kötü şeyler olmasın Bende dördüncü aya girdim vitamin ve kan ilacı kulanıyorum Senin doktorunda durumuna göre ilaç vermiştir herkesten daha iyi bilir tabi sen sadece ilaç ve kontrollerini ihmal etme gerisi Allah büyük inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini :pray::hugs::smiling_face:

Çok teşekkür ederim canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah umarım bende sağlıkla alırım bebeğimi kucağıma

Gebeliğin hayırlı olsun canım. Bana 10 hafta 5 günlüktük. Demir ilacı, d vitamini verildi. Gebeliğin 10. Haftasına kadar da folik asit kullanmıştım. 10 hafta 5 günlükken ekstra bir de multivitamin verildi. Kan değerlerim ve demir değerim çok çok iyiydi ama doktor yine de bu demir ilacını içmelisin. İlerleyen aylarda bebek büyüdükçe ihtiyacın olucak demişti.

Ben ilaçlarımdan çok memnunum . Doktorum klasik bir demir ilacı yazmadı. Multivitaminde önermesi çok iyi oldu. Şuan 29+5 günlüğüz.

Canım kullandığım multivitamin pregnom max, takviye olduğundan sigorta karşılamıyor ama içeriği çok iyi.

Benim tahminim artık 10. 11. Haftalarında d vitamini ve demir ilacı verir.

Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah canım banada o haftalara kazasız belasız gelmeyi nasip etsin rabbim inşallah

1 Like

Bebeğini sağlıkla kucağına al , güzel bir hamilelik geçir inşallah.

1 Like

Lifevitmom ilk 3 ay kullandım sonra diğerlerini kullandim

Her doktor farklı ilaçlar veriyor ozaman

1 Like

Evet canım doktorun hangisini önerirse onu kullanıyorsun

1 Like

Bende 7haftalik Ken gitmistim kan tahlilinde kansızlık vitamin düşüklüğü çıktı normal de önermem ama size lazım dedi doktor folik asit ,kansızlık ilacı ,vitamin kullanıyorum

2 Likes

Koldanda vurulursun karindan ben korkuyordum koldan vuruyor eşim

Hangi doktora gidiyorsun canım ? :blush:

Benmi ? İskenderun gelişim hastanesi nail erdogan

1 Like

Oksapar mı kullanıyorsun kaç haftalık oldun ya ben 8. Haftaya girecem ama baya karnım var o yüzden hergun saatlerce o iğne acısını çekiyorum

1 Like

Gelişim Hastanesi’nde duymamıştım o doktoru, yeni mi gelmiş canım ? Ben de İskenderun’dayım. Palmiye hastanesinde Ertan Aydın’a gittim de Hatay’ın sayılı doktorlarından diyince Ertan bey sandım. Nail beyi ilk kez duydum, ondan sordum hangi doktor diye. Ben de İskenderun’da yaşıyorum :blush:

Benim ablamın eniştemle kan uyuşmazlığı var. 3 kızı oldu ilk çocukta sorun yaşamadı. İkincisinde hep karnına hergün iğne vurdu. Oğlandı oda doğdu iki gün sonra öldü. Üçüncüde ve 4 te korasprin kullandı ama iğne yaptımı hatırlamıyorm onlar sağlıklı şükür

Kırıkhan bilim hastanesi deydi depremde hastane yıkılınca İskenderun’a geçiş yaptı evet çok iyi bir doktor

1 Like

Benim eşiminde kan uyuşmazlığımız var 1 düşük yaptım ikinci gebeliğim ise 7 aylıken sezeryan la alındı ölü doğum oldu şimdi üçüncü gebeliğim inşallah bir sorun çıkmaz doktor kan uyuşmazlığımızdan değil dedi bilmiyom artık Doğumdan sonra iğne oldum ama düşükten sonra olmamıştım ikinci gebeliğim belkide iğne yapmadıkları için di kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz :relieved::pensive: