Ah ah nasıl korkuyorum bisiy olucak diye bebeğime nefes almaya korkuyorum rabbim kimsenin kucağını bos bırakmasın
Kan ve decavit hap kullanıyorum aspirin kan sulandirici iğne oksapar gunde bir kez
Bende aynı şekilde günde bir defa oksapar bir defa aspirin morfolik ve duphaston iğneyi nereden yapıyor sun bu arada benim nerden vursam orası morariyor kistlesiyor
Sag veya sol kolun dirsekten itibaren dort parmak ustune olacak ustune yapiliyor esimde morartiyor bazen iğne girerken acirsa morariyor acidigi an yerini degistir şırıngayi baska yere soksun
Anladım canım çok sağol sağlıkla kucağına al inşallah bebisini
Kızlar doktor bana kan değerlerin düşük diye kan ilacı üç tane vitamın yazmış Siz alıyomusunz bi zararı olır mu ben hiç ilaç adı altında takviye vs kullanma taraftarı değilim de sizce alınması gerekir mı
Multi vitamin kullanmama rağmen 21. Hafta kan tahlillerimde D vitamini ve demir oranım düşük çıktı. Multi vitamin haricinde bide extrra bunları kullanıyorum ne bu endişe takviye lerden korkma ben anlam veremiyorum , D vitamini alabileceğin bir ortam da mı yaşıyorsunuz yada her gün düzenli olarak demir takviyesi alabileceğin şeyler mi yiyorsun ben yememe rağmen düşük çıktı.
Tabi kide çok gerekli beslenmeme çok dikkat etmeme rağmen ilaç kullanmama rağmen değerlerim düşük çıktı şimdi ekstra haftada 1 iğne de kullanıyorum
Ben akışına bırakmayı seviyorum baksanıza kullanmanıza rağmen değerlerniz düşük çıkmış ama nolur nolmaz bende kullanacam bakalım hayırlısı
Evet kullanmama rağmen değerlerim düşük çıktı çünkü bebek vucüt taki bütün hepsini emiyor yani düzgün beslenmek yeterli olmuyor, emin olun kimse o kadar vitamin demir ilacını içmekten yana değil ağızda acı tat bırakıyor bir kere ve kabızlık yapıyor tabi sizin bedeniniz sizin bebeğiniz tercih size kalmış birşey
Kullanmanıza rağmen düşük çıkmış yazıyor ya arkadaşlar böyle ben bi irret oluyorum kullanma kardeşim o zaman dimi yada sorma
İşte bende onu anlamadım hem kullanmama rağmen düşük çıktı deyip hemde tavsiye eden var bilemiyorum
Çünkü çok şükür ki bebeğimin gelişimi önde ve her gittiğimde herşeyini öne atıyor 29 ekim verilen normal doğum tarihim 10 ekime geldi çünkü beneğim çok şükür çok güzel büyüyor ve gelişiyor eksiklik anneyi rahatsız eden eksiklik çünkü yavrular annenin herşeyini emiyor, halsizlik bağışıklık düşüklüğü gibğ rahatsızlıkların meydana çıkıyor ben bu eksiklikleri tamamlamazsam hasta olurum dha sonra çocuğuma da yetmez vereceğim vitaminler neyini anlamadın ki .
Sanırım ilk gebeliğin canım, gebelikte kullanılan ilaçlar normal hastalandığında kullandığın ilaçlara benzemez onları canın istediğinde kullanmaya bilirsin fakat gebelikte düzenli kullanman gerekiyor ahh kullanmadığın takdirde @Gozde nin dediği gibi bebeğinde gelişim geriliği olur, sen kendini sürekli yorgun halsiz hissedersin gece kramplar girer uyku uyuyamazsın saçların dökülür daha bir sürü olumsuz örnek var
Evet ilk gebeliğim doktor da dediğinizi söyledi çok yorgun halsiz düşüyorum sürekli yatmak istediğimi bacaklarımda çok kramp olduğunu söyledim işte dedi demir magnezyum eksikliğinden kan değerlerin düşük ondan doğumda çok kan kaybedecen dirençsiz olmaman için alman gerek dedi o yüzden alacam büyük ihtimalle de
Ben 32.haftamdayım tam da bebeğin gelişim zamanı o yüzden iğneyle daha hızlı olduğu için değerlerimin yükselmesi gerekiyor hızlıca
Omega 3 Kan ilacı ( demir) Magnezyum Vitamin (D) Ben bunları kullanıyorum .
Kan ılacı magnezyum d vıtamını kullanıyorum benim her gebelıgımde depolarım sıfırlanıyor Gebelmde de böyle oldu ilaç kullanmama rağmen kan değerlerim hala düşük ayrıca kan sulandırıcı kullanıyorum ama vitaminlerimi kullanmasam emin olun yerimden kalkamam doktor ne diyorsa kullanılması gerektiğini düşünüyorum yedigimiz besinlerden yeteri kadar almamız gereken vitamini alamıyoruz maalesef
İşte bende bu halszliklerden kurtulmak için alacam diyorum vitaminleri
En sinir oldugum sey su forumda doktor antibiyotik verdi enfeksiyonum var kullanayim mi. Doktor vitamin verdi iceyimmi. Biz doktordan daha bilgili degiliz ayrica burda cogu kisi icme dese sende icmesen ve bebeginde bir sıkıntı olsa sonradan bunun vebalini bize mi yukleyeceksin . Yoksa vicdan azabindan kendi kendini mi yiyeceksin. Ne kadar demirli yiyecek yesen bile gebelikte karsilamiyor veya vitaminli. Ki bu devirde organik yiyecek bulmak bile zorken. Demir vitamini kan olusumunu etkileyen bir faktor. Dogumdan sonra bile kullanmak gerekiyor. Cunku dogumda kan kaybi oluyor .