Hangi vitamin ve takviyeleri kullanıyorsunuz?

Mrb. 30 haftalik hamileyim. Suan demir icin kan ilaci, vitamin icin decavit, magnezyum ve omega3 kullaniyorum. 4 tane bile gözüme fazla gelirken dün doktor D vitaminide yazdi. Ama kağıdında hamilelikte kullanılmamalıdır diye ozellikle uyarmis. Sizce yanlis ilac yazilmis olabilir mi? Adi COLEDAN D3

Nete baktimda gebelerde günde maksimum 1000 dozdan fazlası tavsiye edilmiyor yazıyor eğer bı zararı olaydı doktor yazmazdi ki

Bana doktor devit3 50000 lik vermiş:slightly_frowning_face: zararı mı var acaba

Bilmem kullanmadım ben sadece decavit ve ferramat kullanıyordum geçen gün OMEGA ve magnezyum da verdi ama zararı.olsa doktor niye versin ki

Ben hamileliğimin başından beri D vitamini kullanıyorum coledan d3 kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım bir şey olsa doktor vermezdi zaten

2 Beğeni

Eczaneye sorsana yinede

Bende 31 haftaligim bugun doktorum o damlayi yazdi . Gebelikte d vitamini önemli

Banada doktorum decavit ile omega3 beraber kullanma icinde var zaten demisti

Bende 30 haftalığım d vitamini kullanıyorum Monovit olanından

Kağıdında gebelikte kullanilmamali yazinca aklim karisti. Kullanmadim ben. Cunku diger kullandiklarimizda ozellikle gebeler icin uygundur yaziyor. Bir dahaki kontrolde doktordan teyit alip kullanayim diyorum.

Kızlar aranızda gebelik boyunca vitamin kullanan var mı gebeliğimin ilk başlarında kullandım sonra midem bulanıyordu diye bıraktım ve bugün tekrardan yazdılar bir taraftan kullanmak istemiyorum Bir taraftan da bebek için düşünüyorum sizce

1 Beğeni

O vitaminler bebegin gelisimi icin önemli misal her meyveden yemiorum tavuk yiyemiorum bebege takviye onlar

Bende kullanıyorum vitamin hapını vermedi 2 gün önce gittiğimde omega 3 de içeren bir hap verdi içinde tüm vitaminlerde mevcutmuş başka bir vitamin hapına geçilmiş oldu yani . Sormuştum ne zamana kadar kullanacağım diye doğuma kadar vitamin ve demir hapına devam edeceksin dedi bana da doktorumuz. Benim de çok midemi bulandırıyor hatta yemekten sonra almayı denedim içemediğim yuatamadığım zaman çok oldu . Yemek arasında içiyorum vitamin hapını anca öyle yutabiliyorum . Sende deneyebilirsin daha az midemi bulandırmıştı. 29. Haftadayız şimdi

Bende kizimda doguma kadar kullandim cok sükür 38 haftalik 3 kilo 575 gram dogdu vitaminler sayesinde yoksa ben öyle dengeli beslenen bi insan degilim

Bunlar verildi

Decavit ben kullaniyorumm

Arkadaşlar bugün Doktor’a vitaminleri daha ne kadar kullancam diye sordum sana kalmış dedi yanı istersen içmeye bilirsin istersen doğumdan sonra da içebilirsin. Omega 3 olan imom demır ilacı d vitamini troıt ilacı magnezyum kullanıyorum artık sıkıldım bu kadar ilaç almaktan doğuma kadar şart mi kullanmak

Valla canım ben sadece demir ilacını kullanıyorum zaten sürekli miğde yanması yaşıyorum kullan dese de kullanmam miğde problemi yüzünden uyuyamıyorum bile ama doğuma kadar kullanan da var bebek için faydası var diye doktorun sana kalmış demesi tuhaf yani bi tahlil falan yapsaymış değerlere göre devam et yada bırak deseydi daha iyi olurdu benim demir değeri 44 sadece onu alabiliyorum

Her anneye farklı ilac destegi veriliyor. Kan degerleri vs. Iyiyse eğer doktor takviye azaltabiliyor . Mesela ben kan ilacı magnezyum ve multivitamin kullaniyorum 36. Haftayim bitene gebelik bitene kadar devam edecegimi sonrasina tekrar bakilacagini söylediler. Tanıdığım hamileler kimisi sadece kan ilacı kullaniyor kimisi magnezyum ama doktorun sen bilirsin demesini garip buldum. Sonucta seni o bilir degerlerine göre tamam ya da devam demesi gerekmiyor mu :thinking:

2 Beğeni

Bana da o tuhaf geldi doktor sen bilirsin neye göre diyor hiç bi tahlil yapmadan bana demir ilacını doğum yapsan bile ilk 3 ay emzirme döneminde kullan dedi bebek süt ile sende ki demiri de emecek ilaç takviyesi ile kaybolan demiri yerine koymuş olursun dedi