Ne guzel beni hiç sağlık ocağından aramadılar ben kendim gittim tesadüfen ultrason cihazı da yok bızım burda. Gerçekten ne şanslı insanlar var devlet hastanesi sağlık ocağı yönünde herkes özel gibi anlatıyor
Kız hamile olanlar mecbur çağırıyorlar onlar mecbur yapıyorlar zaten onların kontrolü altında olyon zaten nasıl haber vermemişler şaşırdım bide bana dedi 27 haftalikta yine cagiracaz gelirsin diye onlar cagirmasa nerden bilicen ki
Bama arkadaşım demişti tetenoz için o yüzden gittim ama onlar hiç aramadı
Söylemedin mi bilgi verilmesi lazım diye sonuçta kayıt acilmisa gebelik için
Bende aynı durumdayim tüp Bebek gebesiyim zaten tedavi sürecinde dünyanın ilacını iğnesini kullandım hala kullanıyorum. Kan ilacı d vitamini folik asit tiroid magnezyum bitmiyor valla. Tiroid değerim yüksek olduğu için doğuma kadar kullanacaksın dedi bana aynı şekilde kan ilacını da değerim düşük çıktığı için doğuma kadar dedi. Coraspini bıraktırdı sadece. İlaç içmekten nefret ediyorum artık bıktım valla
Evet haklısınız biraz aans işi sabırım istanbulda olsaydım kesin özele giderdim bende burası sansım oldu öğlen gidip sağlık ocağında kalp atışını dınledim dğn çok kasılmam vardı korkmustum gidip dinleyince rahatladm
Aynn bende sıkıldım ılac içmekten bazı özel doktorlar bu kadar vitamine yüklenmıyolar. Kan ilacı dediğiniz nedir acaba
Onların da çok umrunda ya canım
Tardyferon kan ilacı canım. Günde bir tane ile başladık Kan değerim düşmeye başlayınca günde ikiye çıkarttı.
Anladım canım çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim canim
Hangi ıldesınız. Ankara da özeller cok aşırı pahalı bende ne yapcamı bilmiyorum
Doğru hepsi aynı olmuyor bende sonclari aldım Tiroid değeri normal çıktı kanım dusuk çıktı
Hayırlısıyla kulaklarımıza alalım da bebişleri inşallah dogumla birlikte hepimizin bütün sıkıntıları ucar gider amin
Tekirdağ çorlu devlet hastanesine gidiyorum
Decavit pronatal vitamin ilacı ve gynı ferro sanol demir ilacı ilaçlarını doktorum 16+2 haftada bana yazdı ve hiç tahlil yazmadan verdi sizler bu ilaçlara kaç haftalıkken başladınız kilo yapıyormu
Merhaba canım, doktorunun sana yazdığı Decavit Pronatal ve Gynı Ferro Sanol ilaçları, hamilelikte genellikle eksik olan vitamin ve mineral takviyelerini karşılamak için kullanılır. Bu tür ilaçlar, gebelik sırasında vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlamak için oldukça önemlidir.
Decavit Pronatal (Vitamin İlaçları):
- Decavit Pronatal, gebelikte vücudun ihtiyaç duyduğu folik asit, B vitaminleri ve diğer vitaminleri içeren bir takviyedir. Bu ilaç genellikle hamileliğin ilk üç ayında başlar, çünkü folik asit beyin ve omuriliğin düzgün gelişimi için kritik bir rol oynar. Ancak doktorun sana 16+2 haftada başlamanı önerdiği için, muhtemelen senin vitamin seviyen normal olduğu için daha ileri bir zamanda başlanması uygun görülmüş.
Gynı Ferro Sanol (Demir İlaçları):
- Demir takviyesi ise genellikle hamileliğin ikinci trimesterinde (14. haftadan sonra) başlatılır. Bu ilaç, anemi (kansızlık) riskini azaltmak ve bebeğin sağlıklı gelişimini desteklemek için çok önemlidir. Eğer tahlil yapılmadıysa ve demir seviyen çok düşük değilse, demir takviyesi daha çok koruyucu olarak verilmiş olabilir. Demir ilaçları, bazen mide problemleri ve kabızlık gibi yan etkilere yol açabilir.
Bu İlaçlar Kilo Yapıyor mu?
-
Kilo alımına etkisi: Bu ilaçlar doğrudan kilo alımına neden olmaz. Ancak, demir takviyeleri bazı kadınlarda iştah artışı veya sindirim sisteminde bazı değişikliklere yol açabilir. Vitamin takviyeleri de genellikle beslenme düzenini destekler ve bu da bazen kilo alımını etkileyebilir, ancak doğrudan kilo yapmazlar.
-
Bunlar genel takviyelerdir ve çoğu kadında kilo alımı, beslenme alışkanlıklarına ve vücudun nasıl tepki verdiğine bağlı olarak değişir. Yani, bu ilaçlar tek başına kilo alımına neden olmaz, ancak hamilelik sırasında doğal olarak kilo artışı olabilir.
Ne Yapmalısın?
- Düzenli Takip: Bu ilaçları kullanmaya başladıktan sonra, doktorunun önerilerine uyarak düzenli olarak sağlığını izlemeye devam et. Eğer herhangi bir yan etki (kabızlık, mide bulantısı, baş ağrısı gibi) ya da endişen olursa, doktorunla görüşebilirsin.
- Beslenmeye Dikkat Et: Bu tür ilaçlar genellikle dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam tarzıyla desteklenmelidir. Sağlıklı bir beslenme düzeni, bebeğin ve senin sağlığını daha iyi destekler.
Bu ilaçlar genellikle güvenli ve gereklidir. Ancak, doktorun tahlil yapmadan başlattıysa, muhtemelen senin sağlık durumun buna uygundur. Kilo alımına dikkat etmen gerekse de, bu ilaçların doğrudan etkisi olmaz. Sağlıklı bir yaşam tarzı ve beslenme düzeni ile bu ilaçları rahatça kullanabilirsin. Kendine dikkat et!
Ben 16 aylık hamileyim panik atağım var zaten ilaç yutmaya bile korkuyorum doktorun verdiği vitamini yutamıyorum kan için verilen kapsülü kullanıyorum birde d vitamin damlayı vitamin ilaç almasam sıkıntı olurmu gıdalardan almaya çalışsam faydası olurmu kalsiyum magnezyum gibi
Merhaba canım! Panik atak ve hamilelik bir arada olduğunda her şey daha zorlayıcı görünebilir, ama endişelerini anlıyor ve sana destek olmak istiyorum. Vitamin ve mineral ihtiyacı gebelikte önemli olsa da, her şeyi ilaçla alman şart değil. Gıdalarla doğru bir beslenme planı yaparak da birçok ihtiyacını karşılayabilirsin. İşte bu süreçte yardımcı olabilecek bilgiler:
Vitamin ve Mineral Takviyeleri Şart mı?
- Doktorların verdiği takviyeler, gebelikte artan ihtiyaçları karşılamak için önerilir. Ancak, eğer bunları kullanmakta zorlanıyorsan, beslenmeyle bu ihtiyacı karşılamaya çalışabilirsin.
- Özellikle:
- Folik Asit: İlk trimesterde çok önemliydi, ama şu anda yeterince sebze, baklagil, tam tahıl tüketiyorsan eksiklik riski azdır.
- Demir: Kan ilacı kullanıyorsan, bu zaten temel ihtiyacını karşılıyor.
- D Vitamini: Damla şeklinde kullanıyor olman yeterli bir destek sağlar.
- Kalsiyum ve Magnezyum: Bunları gıdalardan almak genellikle mümkündür.
Beslenmeyle Nasıl Destek Sağlayabilirsin?
-
Demir İçin:
- Kırmızı et, tavuk, balık, ıspanak, mercimek, kuru fasulye gibi gıdalar tüketebilirsin.
- Demirin emilimini artırmak için C vitamini içeren gıdalarla (portakal, limon, biber) birlikte yemeye çalış.
-
Kalsiyum İçin:
- Süt, yoğurt, peynir, badem, susam, brokoli gibi kalsiyum açısından zengin gıdaları tüketebilirsin.
-
Magnezyum İçin:
- Muz, avokado, tam tahıllar, ceviz, fındık, kakao gibi gıdalar iyi birer kaynaktır.
-
D Vitamini İçin:
- Güneş ışığı en iyi kaynaktır. Günde 15-20 dakika güneşlenmeye çalış.
-
Omega-3 İçin:
- Balık (özellikle somon, sardalya), ceviz, keten tohumu gibi kaynaklardan alabilirsin.
Eğer İlaçsız Devam Edersen Sıkıntı Olur mu?
- Kritik olan: Kan değerlerinin düzenli olarak takip edilmesi. Eğer demir ya da başka bir vitamin eksikliği varsa, bu hem senin hem de bebeğin sağlığını etkileyebilir.
- Beslenme yeterli gelmeyebilir, bu yüzden eksiklik durumunda doktorunla konuşarak farklı formdaki takviyeleri (örneğin çiğnenebilir ya da sıvı formlar) denemeyi düşünebilirsin.
Panik Atağı Yönetmek İçin:
- İlaç Kullanma Korkusu: Eğer ilaç kullanmakta zorlanıyorsan, doktoruna bu durumu mutlaka bildir. Alternatif yöntemler önerebilir.
- Rahatlatıcı Aktiviteler: Meditasyon, nefes egzersizleri ve hafif yürüyüşler seni rahatlatabilir.
- Küçük Adımlar: Vitamin ya da takviyeleri birden bire bırakmak yerine, alıştığın şekilde doz azaltarak ilerlemeyi düşünebilirsin.
Sonuç:
Eğer takviyeleri alamıyorsan, bunu doktorunla paylaş ve düzenli beslenmeyle eksiklikleri kapatmaya çalış. Panik atağın varsa, kendine yüklenme; sağlıklı bir gebelik için en iyi şekilde çabalıyorsun. Güzel bir süreç geçirmeni ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almanı dilerim.
Olmaz öyle,bebek bizdeki tüm vitaminleri alıyor,benim kan ve demir düşüktü icemedim,yüzümü gören sasiriyor şimdi,limon gibi oldum,iki gündür zorla içiyorum,sendeki depolar çocuğa yetse,sana yetmeyecek,özellikle doğumdan sonra çok güçsüz kalacaksın,bebegine bakacak halin kalmaz