Bende azalttım ama bırakamadım doktorumun haberi vardı. Emziriyorum hala tüketiyorum
Cok pislik bisey cidden esim bile musade etmiyo gercekten tartisiyoruz bile bazen bu konuda ama elimden geldikce az iceyim dedigim gun daha da abartiyorum artik azaltma kafasina girmicem gun icinde zaten 6,7 yi gecmiyor ama dogumdan sonra emzirsem de birakabilcegimi dusunmuyorum hamileyken ictiysem emzirirken hic bırakamam
Bebeginde gaz oluyor mu sigara dan dolayi kolik bebek mi ne zaman dogum yaptin ogrenebilir miyim
Bebek nasil?
Öyleyse sende kendine kota koy mesela günde 5 tane içicem de bu paket bana 4 gün gidecek de kahvaltı dan sonra bi tane öğelen yemekten somra 1 tane kahve keyfi yaparken bi tane ç akşam yemekten sonra bir tsne gece yatarken bi tane vs gibi o zaman azıtmadan kendini takip ederek kullanmış olursun hem artmamışta olur
Bebeğim 22 günlük geceleri sadece uyuyor gündüzleri asla uyumuyor evet gaz problemi çekiyorum gazını çıkarmadan uyutursam bango kusuyor ama bu gaz problemi 3 aya kadar sürüyormuş sonrasında geçen bi durummuş umarım geçer kolik değildir
Bebeğim makat geliş olduğu için zorunlu sezeryan oldum dolayısıyla bi tık erken doğdu 38+5 di yanılmıyorsam, zayıf doğdu 2,600 gr doğdu. Beslenmesine çok dikkat ettim çok şükür zatıflığındsn dolayı sarılık yaşamadım başka merak ettiğin varsa çekinme lütfen sor
Zaten hamilelikte sigara içen annler bebek doğduğunda da içebilir çünkü bebek anne karnında o nikotini aldığı için anne sütünde de onu arıyor benim arkadaşım sigara içiyordu hamileyken emzirirken sigara içmediği zaman çocuk emmiyordu sigara içince emiyordu çünkü anne karnında alışıyor ona
Sigaradan dolayi gazi cok oluyor diyorlar emziren anneler icince onunla bir baglantisi var mi merak ettim de cinsiyeti ne bu arada Allah anali babali ve saglikli bi sekilde buyutmeyi nasip etsin
Yok canım alakası yok
Herkes bu sekilde dedigi icin her kafadan bi ses cikiyor ilk gebelik bide bisey bildigim yok yok emzirirken sigara icersen cocuk cok gazli olur kolik olur ugrasirsin sonra diyorlar
Benim ilk oğlum çok sancılıydı kolikti bayağı çektik ama ağzıma hiç sigara surmemistim hic kullanamdim yani gazla çok alakalı olduğunu sanmıyorum ama oda karında bağımlı olduğu için doğduğunda çok ağlıyor olabilir
Ben günde bir paket rahat içen biriydim, hamile olduğumu öğrendikten sonra bir haftada bıraktım başta insan çıldıracak gibi oluyor, sigarayı yakınca vicdan azabından ağlıyordum o hafta kendimi küllüğe koyarak vs cekmeden kandırdım bir hafta sonra tamamen bıraktım ki eşim hala içiyor. Tüm iş arkadaşlarım içiyor. Bunu buraya yazıyorum belki ilham olur diye. Çocuğun dna diziliminden zihinsel fonksiyonlarına kadar etki ediyor ve çocuk ilerde sigara bağımlılığına yatkın oluyor. Bazen hala canım istiyor ama içmiyorum lütfen siz de içmeyin elinizde arkadaşlar inanın ki elinizde yapabilirsiniz
Onun ayrımını henüz yapabilmiş değilim ama sanki denilenler doğru olabilir çünkü ben kıyamadığımdan doğumdan 6 gün sonrasına kadar asla sigara içmedim ama uykusuzluk duygu değişimi eşimden görmediğim ilgi beni deli ediyordu sigara içmeye başladım ilk günler 1-2 şimdi cozuttum günde 4-5 tane gidiyor bebeiş olmasa yarım paket içerim csnım öyle istiyor 1-2 tane içerken sanki gaz problemi yaşamıyordum ya da yok diyecek kadar azdı şimdi gazını çıkarmadığımda garanti kusuyor günde 1-2 kez banko kusuyor
İçiyorım hatta hamileliğimde daha çok içmeye başladım sanki stres yapıyprım kendi kendime sigaraya sarıyorum aöa dikket edin bırakabilirsiniz bırakın veya azaltın
O zaman sigara ile bi alakasi olabilir bacim
Ama onun içinde bitki çayı öğrendim günde iki fincan kimyon çayı içiyorum yapımı gayet basit geçen gün fark ettim her bez değiştirdiğimde kakasını yapıyordu 10-12 saat yapamadı ve çol ağlıyordu kendini sıkıyordu akşamdan geceye 2 fincan içtim ertesi gün normaldi her şey
Asla tavsiye etmiyorum. İlk çocuğumda bende içtim hem bebeğim hem ben sonra astım olduk. Şimdikinde hamile kalmadan önce bırakmıştım bir senedir de ağzıma sürmedim çocuğumun sağlığından önemli değil. İradeli olmakta fayda var kızlar. Asla pes etmeyin. Birakamam edemem demeyin. Çocukta hastalık oldu mu pismanlik ayyuka çıkıyor. Çekmeden anlarsınız inşallah
Hangi bitki cayi yazabilir misin
Kimyon çayı 1 çay bardağı kaynamış suyun içine 1 çay kaşığı kimyon ekleyip 1 dk kadar daha kaynatıp sıcak sıcak tüketiyorsun 2 fincan tüketilebiliyormuş bende günde 2-3 çay bardağı tüketiyorum. Bunun yanı sıra ayaklarını üşütmemen gerekiyor çorap veya terlik giy çünkü sütünden de gaz geçebiliyor bebeğe bunu yaptığımdan beri kusmaları yok denecek kadar azaldı ve bi kaç gündür kendini sıksa da büyük tuvaletini yapabiliyor