Hamilelikte Sigara Kullanımı 🙄

6+4 bıraktım kokudan direk tiksiniyorum

1 Beğeni

Siz sigara dumanını çekerken bebeğin içerde boğulur gibi olduğu halini gözünüzün önüne getirin o zaman belki iradeniz daha baskın gelir. Hem tehlikeniz var hem de bebeğin sağlıklı büyütülme hakkı var, o hakkı elinden aldığınızı düşünün. Ağzınızda her sigara icme isteği duyduğunuzda bir mesgale cerez falan olsun, bademdir, cevizdir, kuru yemis iste ne olursa. Bir de her sigara içmek istediğinizde su için bol bol. Zor biliyorum ama düşünün siz sigara içtiniz diye bebek rahatsizlik icinde dünyaya gelse bunun vebali, vicdani cok daha agir olur. Ben de içiyordum üstelik inanin bağımlılık derecesindeydim,paket dayanmiyordu ama ilk çocuğumda 1 tane dayanamadım içtim sonra ağlayarak ondan özür diledim ve bir daha cok zor oldu 20 kilo aldim ama icmedim, ta ki 2 bucuk yasindan sonra emzirme bitene kadar, anne olmak ona zarar vermeye hakkımız olduğu anlamina asla gelmez. O bir emanet, ki bebek sahibi olmak icin needeyse canindan vazgecenler vazgecebilecek olanlar var. Simdiki bebeğimde de planli gebelikti gebe kalmadan 1 ay önce bıraktım, su an 31 haftalik olcz. Bej bıraktıysam herkes bırakabilir emin olun yemek yemek aklima gelmiyordu ust uste kac paket bitirdigimi bilmeyen biriydim ben. İnsaALLAH siz de iradenize hukmeder, çocuğunuzun önüne gecmesine izin vermezsiniz. Allah yardimciniz olsun.

5 Beğeni

Amın cok tesekkur ederim ALLAH razı olsun ınsallah bıraka bılırım sekerım de sureklı diyet deyım 16 haftadan berı rahatsızım yuzunden kesınlıkle kılo almamam gerekiyor kıbas rahatsızlıgım var kafa ıcı basınc yok dene bılcekten az kilo almam gerekıyordu hem rejım hem bu sıkıntılarım bılmıyorum deneyemedım bile su 7 bucuk ay cok zor gectı benim ıcın ALLAH kımseye yasatmasın belımden sıvı alınıyor yanı drdıgım gıbı denemeye yeltenemedım cok uzuluyorum ama bılmıyoeum ıcım ıcımı yıyır ınsallah rabbım saglıkla kucagıma aldırır tabu hepınızın

2 Beğeni

Amin inşaALLAH, Rabbim o iradeyi ve kolaylığı nasip eylesin, hastalıklar için de şifalar diliyorum, Allah büyük elbet sabrını da mükafatını da verecektir​:palms_up_together::palms_up_together::cherry_blossom:

Amın ınsallah :pray::rose::rose:

Bırakmadım 33 haftalığım…

Ne kadar içiyorsun ben hafif sigara ıcıyorum ama bir paketi buluyor

1 Beğeni

Benimde bir paket bazen geçede biliyor malbora tauch blue hafif diye ona başlamıştım suan wiston blue içiyorum. Kefir muz meyve yoğurt süt bunlarıda çok tüketiyorum yinede vicdan yapıyorum ama 2 tane daha çocuğum var ev cocuk hamilelik stres içittiriyor malesef

O kadar ciddiyse doktorunuza anlatın doktorunuzdan yardım isteyin belki daha iyi bir çözüm bulabilir umarım bir sorun olmaz ve bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Evet gercekten insan vıjdan yapıyor ben rahat degılım sekerım yüksek cıktı rahatsızlığın var kafa ıcı basınc o yuzden kılo almamam gerekuyordu kafa basıncımı kılo cok etkılıyor hayatı tehlıkem var 16 senedir hıc bırakmadım su an bırakmaya calısmam bile beni bıtırırdı cunkı bıkıyorsunuzdur sıgarayı bırakmak kılo almak demek gecen burda bir bayanla konustum hamileyken bırakmış ama 20 kilo almış daha dogum yapmamıs bıle beyin kanaması gecırıp yada komaya gurme ıhtımalım vardı zaten aldırmam söylendı bana dört bucuk ayda bıle sonlardır dedı doktorlar hayatı rıskın var ama ben aldırmadım cok sukur su an 31+6 haftalıgım kafam ıcın ılacta kullanıyorum korkuyorum birde sigara var bur sıkıntı olur diye cok korkuyorum

1 Beğeni

Bu arada evet bende ınternetten baktım Mallora tach blu en hafıf sigara deniyor onu ıctım bir sure ama cok pıs kokuyor ve kokusu o kadar agır sınıyor kı gtmıyor ınsandan esım bole dedı bu nasıl bir sigara kavecı adamlar gıbı kokutuyor ınsanı :rofl::rofl: bende ılk oglumda 10 sene once plo slım grı ıcmıstım hafıf baya o geldi aklıma gene ona başladım su an ama o sigara cok kotu koyuyor gercekten

Insallah bir şey olmaz ALLAH saglıkla kucagımıxa almayı nasıp etsın bebıslerımızı

1 Beğeni

Bebeğinin sağlığı için bırak ben onun için bıraktım ama aşerdiğim zaman oldu sigarayı bi tane yada iki tane içerek geçirdim o bi kaç günü sonra geri geçti o aşırı sigara isteği hissi zor değil alsam paket bende içerim ama burda konu olan bi tek ben değilim sende riskte varmış bunu bebeğine yapma

Marlboro touch white daha hafif. Ayrica ben yillar once sigarayi biraktim ve biraktigimda hic kilo almamistim. Yani kendinizi sigarayı birakirsam kesin kilo alirim diye sartlamayin.

Etrafımdaki herkez alıyor cunkı hep yeme ıstegı doguyor ıstah açılıyor diyorlar su an arkasım bıraktı 1 aydır 9 kılı aldı gecen bır bayanla konustum oda ole dedı bılmıyorum ben hıc hayatımda denemedım bırakmayı cesarette edemedım

Sigara icmek ve yemek dışında kendinizi oyalayacak farkli seyler bulursaniz kilo almadan da sigarayi bırakabilirsiniz. Olumlu dusunun faydasini gorursunuz.

Ben bıraktım. İlk 3 ay içmedim. Sonra arkadaş ortamında yine başladım. Bizde içtik bişe olmaz ax içersin dedi arkadaşım benimde canım çok sigara çekiyodu. O şekilde başladım günde 5 , 7 arası içtim şuan bebeğim doğurdum 3 aylık

Canım evet sigaranın bebeğe zararı asla tartışılmaz. Ama bağımlılık ben seni anlıyorum bırakmak istiyosun daha çok strese giriyosun bence o stres daha zararlı. Benim doktorum 5 sigaradan sonrasını bebek içiyor demişti . Bırakamıyosan stres yapma . İç içiceksen ama kesinlikle azalt. Fazla içersende düşük olur bebeğe çok zararı olur . Az iç. Kendini böyle telafi et

Vallah ben 37 haftalık hamileyim cok isterdim tiksinmeyi bırakmayı ama olmadı hatta daha cok sigara isteğim artti demir eksikliğinden kum toprak kül aceriyorum o yüzden sigarayi hic azaltmadim

Canım insan onun kokusundan bile öğreniyor nasıl içiyorsunuz hele hamileyken insanın hiç kokuya tahmulu yok artı bebeğine yazık içmemeye gayret et ilerde çocukta hasar bırakır