İçmeyenler içenlere iç demiyor sonuçta içmeyen biri olarak düşüncemi paylaşmak istedim şahsen arada kaynamak gibi bir niyetim yok yani
Sigara kullananlar yazmış kullanmayan niye cvb veriyor bacım mantığı mı anlamıyosunuz zaten siz doğru olanı yapıyor sunuz herkesin ben bıraktım yyada içmiyorum yazmasına gerek yok içenler yazacak ki birbirine destek olup bırakma yolları arayacak
Bi paket içiyorum ben
Bacım buraya bişey yazacaklar gelip senden izin almaz ki nesinden rahatsız oldun acaba enteresan
Ben hamileliği düşünmeye başladığım an bıraktım 1-ya da 2 ay öncesine denk geldi şuan 23+5de hamileliğim canım da hiç istemedi neyseki şu zamana kadar, yani içim el vermez zaten. Sigaralı ortamdan bile uzak durmaya çalışıyorum mümkün olduğunca , biraz bile dursam suçlu hissediyorum
ama emzirme döneminden sonra geri başlarım muhtemelen şuan canım istemiyor ama her şey eskiye dönünce isticeğimi biliyorum
Ben hamile olduğumu öğrendigimde 8 haftalıkti ben sekiz hafta kadar da sigara kullandım. Zaten bilmiyordum hamile olduğumu migde bulantısı şikayetiyle gittiğimde öğrendim. Öğrendikten sonra su bile içsem migdem bulamıyordu şuan 33 haftalığım sigara kokusu gelse hala bulantım oluyor. Bulantı sayesinde bıraktım ama dayanamıyorum. Bazen bir iki çekiyorum o kadar 6 aydır 3 dal içmişimdie belki bir de bir an önce rahat rahat içeceğim günleri bekliyorum yoksa kafayı yicem
Bende günde 2 paket içiyordum 1 ay önce bıraktım suan 24 haftalığım. İlk içimde hissettiğimde bıraktım sanki varlığına o zaman inanmış gibi. Bana doktorum günde 5 sigara normal ama alkol bi yudum bile içme demişti. Sigara bırakmak zaten hormonlar yüzünden stres altında olan anne için birde bu çabaya girmek daha çok stres olmasına neden olacak o yüzden kendini baskılama sadece kriz gelince çek ve at devam etme dedi. Birde sigarayı size ne içiriyor. Örneğin kahve yada tatlı tükettikten sonra yada gerginlik gibi. Sebeplere engel olabilirsiniz. Lütfen kendinizi ne eleştirin nede eleştirmelerine izin verin kimse yavrusuna bile isteye zarar vermez bu süreç zor bi süreç yaşamayanda bilemez. Hamileyken sigara içmeye devam eden milyonlarca insan var. Sigaradan çok daha zararlı yediğimiz şeylerde var. Zamanı gelince bırakacaksınızdır.
Günde 3 en fazla 4
Valla 23 gün oldu ben dogum yapalı 9 ay icdim azaltamadımda ilk 4 ay düsük riskim vardı azaldım sonrasında günde 1 paket ıcmeye devam etım cok fazla stresdeydım yanı ne denedıysem olmadı cok problemli bi sürecdi ama sag saglım aldım bebegımı kucagıma ama sıgaradan dolayı ilk 1 hafta hıc susmadan agladı doktor dedı hamıleyken cok fazla sıgara icmisin o yüzden bukadar cok aglıyo bebek dedı o yüzden dogum yapdıkdan sonra her emzirmeden sonra benı sıgara ıcmeye yoluyolardı cocuk nikotıne alısdıgı ıcın nikotın arayısında demıslerdi , ama lütfen sen azalt oldugunca cok zor yanı bılıyorum sımdı bı kac arkadasımız bebegınındğsğnüyosan icme diye bılır ama öyle olmuyo
Arkadaşlar herkesin aynı olacak diye bişey yok bende bırakamamışdım 7 aya kadar içtim nedeni o değil ama şuan erken doğum riskim var. Yani banada çok zor geliyodu kimse kimseyi yargılamasın bence bu konuda içenede zor. Hep bi vicdan azabı yaşıyoruz. Ama elde olmuyor bırakmak. Benim tavsiyem pişman olmamak için zor da olsa uzak durmak. İçipde sağlıklı bebekleri olan çok kişi vardır elbet. Ama bunun altına sığınıp kendimizi bebeğimizi riske atmayalım sözlerimi lütfen kimse yanlış anlamasın şuan bebeğim biraz daha karnımda dursun diye çabalıyorum. Sadece tavsiye olarak söylüyorum mümkün oldukça uzak durun biliyorum zor ama inanın olumsuz birşeyle karşılaşmak daha zor
Merhabalar ilk haftalar ictin mi? Şuan ki durumun nedir?
Ilk 3 ay 7 yi gecmedim bulantilardan. Şuanda 8.aydayiz 1 pakete yakin
Sebebine sigaradan olduğunu mu söylemişler
Evet canım
7 aylık hamileyim 3. Hamileliğim malesef bırakamadım içmeye devam ediyorum yol falan izleyemiyorum 2 çocukla bide hamileyseniz herşey gerçekten zor zararlı biliyorum ama nefsimede hakim olamıyorum 1 paket e yakın içiyorum
Merhabalar benim ilk hamileligim, cok stres oldum,6 haftalik hamileyim, plansiz oluşan bir gebelik, daha önce hep derdim once sigarayi birakacam sonra bebek dusunuyorum diye, ama planli olmuyor her sey dusundugumuz gibi, Allahn takdiri. Suan baya zorluyorum kendimi, siz ilk haftlarnzsa ictnz mi yoksa sonra mi başladinz?
Merhaba hamilelikte sigarayı bıramayan varmı benım ıcın cok sıtreslı gectı ve sıgarayı bırakmayı deneyemedım bile onun stresını yasayamam dıye ama cok canım sıkılıyor bu duruma
Bende şuan 6+4 üm 4 haftaya kadar günde 3 veya 4 tane içiyordum bazen daha fazla ama şimdi daha az içiyorum eşim içince onun sigarasından biraz içiyorum bazende canım çok aşırı çekerse kendim bir tane yakıyorum o kadar ama daha fazla yapmamaya dikkat ediyorum
Malesef ben hıc azaltamadım da sigaramı degıstırdım polo slım grı ıcıyorum cok hafif ama ınce wınston fark blu ıcıyordum bu az a dondum ne ıctıgımı anlaıyorum ne tatmın oluyorum malesef hala günde bir paket ıcıyorum cokta uzuluyorum hastayımda aslında hayatı tehlıkem var ayrıca aldırmam gerekuyordu kesınlıkle cocuk yapmamalıydım ama oldu aldırmadım da onun stresı sıkıntısı birde sigarayı bırakmayı goze alamadım