@Babygirls hepimiz hem kendimize hem bebeğe olan zararını bilsekte nasıl bir bağımlılık yapıyorsa artık tamamiyle bırakmak şöyle yap bunu dene gibi tavsiyelerle pek mümkün olmuyor o yüzden destek almanızı öneririm
Canınız sigara istediğinde kuruyemiş yiyebilirsiniz. O an aklınızdan çıkarmak için kafanızı başka şeyle meşgul edebilirsiniz
Bende içiyordum 2 pakete yakın öğrendiğim an bıraktım 11+2 şuan çünkü kendi zevkim için bana verilen mucizeyi niye zehirlim bebeğimin suçu neki bu zehire marus kalsın bu zehir yüzünden doğunca hastalıkları çıksın cahil olmayın sigaranın kölesimisiniz 9 ay bekle sonra içersin iki dk zevk için hiç birsey bebeğimizden önemli değil ve vevremde herkez içiyor işte ayrı dışarda ayrı bebeğinizi düşünün o zman belki otomatikmen bırakmak zorunda olduğunuzu anlarsınız yapmayın anneler birakamiyorim istiyorum çevremde için var vs vs hep bahane lütfen
Bunu doktor mu soyluyo? Ben ilk hamileligimde hamile kalmadan 1 sene oncebirakdim esimde birakdi kizim 6 aylik olunca basladik ve kolik bi bebekdi alerjiside vardi suan 9 yasinda cok sukurde sigarayla ne alakasi var anlayamadim.
Hani deseniz ki vucudunda pul pul dokulme olur bronsit olur anlarim ama kolikle hic alakasi yok sigaranin
Yok herhanqi bisey yasamadim. Cewremizde duyuyorum hep içen bişey olmayan war. Tbi bu olmick anlamina gelmio elbet ama tesellimi ediyorum kendimi ne keske içmesek tbi
Bi heves için yavrularınızı riske atmaya gerek var mı sizce? Eşim içiyor hep kavga ediyorum onunla hiçbir şey yavrumdan daha önemli değil bence sizin de öyle olmalı yarın öbürgün bebeğinizde sigara yüzünden sorun çıksa çok pişman olursunuz
Gebelikte icilen sigaranin bebeğe kolik olmasi bilimsel kanitlanan bişey değil elebbeyte zararli ama zararlari ve oalasi etkileri belli bebeğin gelisim gerili zeka geriliği erken dogum veya ölüm dogum doğum bu tür sonuçlari olabiliyor
Benim arkadaşım kullanıyordu sigara hamileliğinde çocuğunda bu tür belirtiler olunca doktoru bu şekilde söylemiş bende onun demesi ile ilgili buraya bu yorumu yaptım yani sonuç olarak her şekilde zararlı olan birşey içene birşey diyemem tabi içilmese daha iyi yani herkesin sonuçta kendi tercihi bana birşey demek düşmez ben sadece arkadaşımın başına gelen birşeyi paylaşmak istedim
Hamilelikten önce içiyordum bir pakete yakın hamile kaldıktan sonra iyice çoğalttım napıcaz biz ya böyle hiç irade yok hem içiyorum hemde biyandan bebeğime bişey olurmu diyorum çok iradesizim çok inşallah kaybetmem
Bırakanlar size afern ama bıraktım yazmak için yazmayın bak kullananlar yazmış kullananların birbirine destek olması lazım bi çekilin aradan
Aynı bende öyle ağlaya ağlaya içiyorum Winston slender gray içiyorum ama olsun zehir zehir dir
Bende degistirdim sigarami iciyorum madem hafif olsun dedim winston slims gray benimkide
merhaba arkadaslar belki bu yazdigimdan tepki alabilirim ama sadece yasadigimi anlatmak icin yaziyorum ilk 3 ay ictim ve cok cok huzursuzdum 2.tramestirde icmedim sonra 7.ayimda tekrar basladim ve cok kotu oldugum icin ve birakamadigim icin dr umla konustum acikca dedim ben birakamiyorum ama cok kötüyüm huzursuzum ne yapmam lazim bana acikca ne tur zarari olacagini soylermisiniz dedim dr um prof bu arada icmesen daha iyi olur ama acikca soyle anlatayim dedi sen saniyorsunki sigarayi icince surun icine butun dumanlar giriyor bebek dumanin icinde kaliyor hayir boyle birsey yok sadece bebege zarari aldigin gidalar besinler bebege yuzde 60 ı 70 ı gider tam proteinler gitmez dedi bu durumda sen cok iyi beslenirsen yani sabah 1 yumurta yerine 2 yumurta 1 bardak sut yerine 2 bardak sut yani herseyi cift olarak yersen beslenmene cok cok iyi bakarsan bebeginde gelisim geriligi olmax dedi sigaranin en buyuk bebege zarari gelismesinde gerilik zayif dogmasidir buda senin elinde dedi detaylica acikladi sakın için diye bu yaziyi yazmiyorum keske icilmese bu sıkıntılara düsüncelere girilmese ama eger iciliyorsa şayet aciklamasini bu sekilde yapti dr insallah bu illetten hepimiz bir mucizeyle kurtuluruz
Günde kaç adet kullanıyorsunuz
O kadar Nalet bişey ki gerçekten bende öğrendiğimden beri bırakmak için çok uğraşıyorum azalttım ama tam anlamıyla bırakamadım hele ki sıkıntılı sinirli olduğu süreçlerde insanın canı daha çok istiyor bende aklıma geldikçe yanımda kuruyemiş bulunduruyorum su içiyorum çok dayanamadığım zamanda da yarısını kırıp öyle içmeye çalışıyorum çok zor evet ama inşallah bırakırız
merhaba 5 senelik sigara tiryakiliğim yaşadığım yoğun stresli sorunlar ile başladi daha önce kokusuna dayanamazdim eşimden ayrıldım çocukların hasreti de ağır basıyordu yeninden evlendim kızıma hamile kalınca bir tiksinme geldi ilk başlarda daha sonra strese her girdiğimde tekrar içme isteğim yükseldi ara ara içtim neyse kızım iki yaşında ve şu an 9 aylık hamileyim çözüm şu stresler dertler bitmiyor ama yanınızda sigara bulundurmak sizi teşvik eder ben içmiyorum çünkü yok içen insanlarla da görüşmüyorum. bir iki zorlanip bu sürece alışıyorsunuz
İnşallah
Bende kullanıyordum hamile kaldıktan sonra mide bulantısı kusmalardan dolayı aşırı tiksindim yanımda içen bile kokuyor artık ilerleyen zamanlarda nolur bilmiyorum ama inşallah tekrar başlamam
Hamile olduğumu öğrendiğim an direkt bıraktım bebeğin sağlığı için Eşimde aktif içiyor canım çekiyor mu evet bazen çekiyor ama ondan önemli bir şey yok şuanda benim için