Bende cok duydum ne kadar inanmasam da kestirmedim ne olur ne olmaz doguma kadar dayanırım
Ah bir anlasam gerçekten şaşırdım iyice
Yaaa insanın bilinçaltına işliyor resmen dedikleri
Ben hamile olduğumu bilmeden kestim sacımı inanmıyorum aslında ama bu hurafeyı duyunca korktum Rabbim korusun.
Batıl inanç tamamen bende hamileyken saçımı kestirdim daha doğrusu kendim uçlarından aldım . Ha sağlık açısından bakarsak kuaförler de temiz ama çok kişi işlem görüyor şöyle eli düz kesen biri olursa saç uçlarınızdan kendiniz evde alın ben o sebeple kuaföre gitmedim hijyen bakımından öyle düşündüğüm için kendim elim de yatkın etrafında saçını ben keserim düz kestim
Aklim gider o yuzden inanmasak da bilemem dokunmamak iyi gibi geldi 9 ay nedir yani kalsin ne olcak
Kız inanmazssin boya bile yapmadim korkudan bisey olmaz deseler bile ben dayanirim dogumdan sonra yaparim dedim oyle insanin beynine giriyolar ki belki batil belki asla boyle bisey olamaz ama insaniz korkuyoruz
Neyse benimde içim kötü oldu en iyisi kestirmemek 6 ay daha durayım
Kızlar 38 haftalık hamileyim. Saçlarımı kestirmek istiyorum da. Bu dönemde saç kestirenler oldu mu. Kestirmeli miyim? Biyerde okumuştum tabi hurafe hepsi ama, diyoki hamilelikte saç kestirmek çocuğun ömrünü kısaltırmışsiz ne düşünüyorsunuz bu konuda kestirenler oldumu
Aylık duzenli saç kestiriyorum, adı üstünde hurafe
Merhaba ben kestirmiştim ama daha hamileliğin başındaydım. Aşırı saçma gelmişti dedikleri şeyler, yine de birkaç hocaya da sormuştum kesilir demişti ama bazen aklıma geliyor kesmese miydim diyorum ister istemez. Zaten yolun sonuna gelmişsiniz, ben sizin yerinizde olsaydım kesmezdim. Kesseniz de bir şey olmaz diye düşünüyorum ama bu kadar durmuşsunuz birkaç hasta daha durabilirsiniz gibi
Evet diyorum zaten son 10 günüm falan var durayım doğumdan sonra kestireyim ama bu seferde diyom bi parça çocukla gidip kuaförlerde uğraşmak daha zor olur. Saçlarım çok uzun doğumdan sonra bakımı daha zor olur diye dedim kestireyim
Ay evet kafam karışıyor bu sefer. Kesince de kesin derim ki keşke bekleseydim biraz daha
Aslına bakarsanız hiç bir zararı yok çoğunlukla hurafe böyle şeyler ama saç için doğumda kuvvettir güçtür diyorlar
Teşekkür ediyorum. Doğumdan sonra kestirsem daha mantıklı sanki sağolun
Hamişler bu dönemimizde saç kesilmesi…….? Ne kadar doğru
Saç kesilmesinde bir sakınca yok canım. Tırnak kesmekten farkı olduğunu sanmıyorum
Derler ya yok çocuğun ömrü kısalır saçma gelirdi bu düşünce şimdi hamile olunca bi düşünmedim değil
Gebeliğin ilk aylarında saç boyamak sakıncalı mı peki ne zaman boyamalıyız
İm bence bişi olmaz üç aydan sonrası boyatilabilir yedi aylıkken boyattım bisi olmadi