Hamilelikte saç kestirmek

Maske takmayı düşündüm o boyayı solumamak için internetten baktımda saç derisinden kana karışma gibi bir durum olmadıgı yazıyo bazı sitelerde

E bebeğim turp gibi.boyattigimda da bişi olmamıştı ama ben yaptığımda evde yapmis ve pencereyi açıp o kokuyu koklamamaua çalıştım bişi olmadı

1 Beğeni

Kızlar hamileliğimde saçımı kesersem bebeğin ömrü kısa olur diyorlar siz ne diyorsunuz

Hurafe ya böyle şeylerr​:smile::smile:

2 Beğeni

Valla iki hamilelikte de kestirdim… inanmıyorum öyle şeylere

1 Beğeni

Ben kestirdim acikcasi o tarz seylere inancim yok :blush:

Hamileyken saçımı kestirdim ve bebeğim şuan 6 aylık oldu :smiling_face:

1 Beğeni

Şamanizmde saç kestirmenin anne ile çocuk bağını kopardığını okumuştum. Bizim hurafeye gelirsek saç kesilince yeniden uzamak için vücut çaba sarf ediyor (kesilen saç daha çabuk uzar diye biliyorum) ve vitaminler doğal olarak kesilen yeri çabuk tamir etmek için saça hücum ediyor diye düşünüyorum. Tabi kendi fikrim. Çocuk da yeterince vitamin alamadığı için ömrü kısalır demiş olabilirler. Aklıma yatan tek mantıklı açıklama bu ama ne kadar bi kısalma olabilir ki yine de çok etkileyeceğini düşünmüyorum. Yine de büyükler dediyse vardır bence bi sebebi :tipping_hand_woman:t2:

Şu an 15 yaşında oğlum ben de kestirdim batıl inanç olduğunu düşünüyorum açıkçası ikinci hamileleğim 1 ay sonra doğum yapacağım inşallah eşim bu sefer izin vermiyor :joy::joy: