Hanımlar hamilelikte saç kesilmez diye bir batıl inanç var sizde de varmı bu doğrumu neden kestirmek iyi değil diyorlar kestiren oldum hiç aramızda
Benim arkadaşım kestirdi batıl inanç ama ben doğum sonrası düşünüyorum kestirmeyi
Tıbbi anlamda birşey olmadığını dinlemiştim bir doktordan ve bana da annem söylemişti kestirme diye ben kestirdim şahsen birşey de olmadı açıkçası şuana kadar
Ben gebeliğimin ilk aylarında kestirdim. Migren ile mücadele Edip ilaç da kullanmayınca mecbur kaldım. İnancınız nedir bilmem ama Allah’ın bize ve bebeğimize verdiği canın ne kadar olacağını kestigimiz saç belirleyemez. Onu ancak Allah bilir. Çok şükür yedinci ayimizdayiz. Ayrıca hamilelik sürecinde eşim de ben de iki farklı şehirden olduğumuz için çok farklı hurafeler vardı. Herkesi dinleseydik aç kalmıştık. Elma yememekten, tavuk göğsüne, gül koklamamaya felan. Bebeğinin ve kendinin sağlığını düşünerek yola devam etmelisin
Bende öyle düşünüyorum saçlarım çok yıprandı ve uzadı kestirmek istiyorum annem kestirme dedi artık kestirmenin zamanı geldi
Evet bende araştırdım tıbbi olarak sakıncası yok batıl inanç
Yinede insanın için de bişe kalıyor
Saçımı kestirdim ve şuan bebeğim 2 buçuk aylık boyatmadım sadece, emzirmeye devam edersem eğer 6.aydan sonra boyatıcam
Yani bişi olacağından değil de yine de çok acelesi olan bişi değil doğum sonrasını da bekleyebilir diye düşünüyorum o yüzden sonraya bıraktım ben hem doğum fotoğrafı falan çekilecek olursak biraz yüzümüz gözümüz kapansın saç daha dikkat çeksin
benim hastanede kuaför de var benle ilgilensin diye boşa gitmesin hizmet faydalanıyım
O zamn senin beklemen daha doğru tabi
Allah bağışlasın canım inşallah bende alırım sağ salim kucağıma annem bi kere soktu aklıma kesilmez kesme diye o kesme dedikçe benim saç kesme perilerim geldi
Ben kestirdim ne gibi bir sey olucakki batıl inancım yok sadece allah inancım var
İlk hamileliğim de bana da annem yaptı kestirmedim ama 2cide kestirdim çok şükür bişey de olmadı sadece saç boyamayı önermiyor doktorlar beyaz saçlarımla barışığım artık rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin
Her ay düzenli saç kestiriyorum uzun saçı sevmiyorum çünkü saçlarım daha parlak bu hamilelik döneminde, kesinlikle batıl inanç böyle şeyler
Teşekkür ederim
Merhaba anneler, saçımı kestirsem mi diye düşünüyorum. Bu konuda olumsuz yorumlar da gördüm Siz ne düşünüyorsunuz Bence bir etkisi olmaz ama çok da arada kaldım
Bazı batıl inançlı kişiler saç kestirmemek gerektiğini söyler. Saç kesme ile tırnak kesme arasında neredeyse fark yok. Rahat olabilirsin
Yani saç kestirmek ne gibi bişey olabilir . Boyatmayi duymuştum da kestirmeyi ilk defa duydum . Herkes herşeyden bişey çıkartıyor
Hiçbir sakıncası yok sadece boyu kısalıyor sonuçta Batıl inanç olduğunu düşünüyorum.
Ben duymuşdum saçımı kəsdirmək istedim.ama olmaz deyincə.vaz gectim.yalannmi gercekmi bilmem ama .bebeğim icinn kestirmedim…kestirmemekle bişey kayb etmem sonucda