Hamilelikte Progestan Kullanımı💊

Canancim ben kullandım doktor ağızdan almamı söyledi beni mahfetti mide ağrısı tansiyon düşüklüğü baş dönmesi yani hep yattım çok kötüydum bu belirtiler sadece bu ilaçtan emin ol ve ilacı bir hafta kullanıp bıraktım kendi kafama göre sonra duzeldim doktora gittim keşke bize soyleseydin biz vajinal yoldan devam et derdik dedi çok etkiliyor bu ilaç ağızdan alınınca dedi doktorum

1 Beğeni

Bende 12 . Haftaya kadar vajinal kullanmıştım canım bende de herhangi bir yan etki yapmamıştı. Dikkat et geçmiş olsun doktoruna danış:smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Uyku hali haptan kaynakli bende yaptığı tek yan etkisi bu ve cok da memnunum açıkçası mis gibi deliksiz uyuyorum :relieved:

1 Beğeni

evet baş dönmesi ve sürekli uyku hali oluyor .Ama bu bulantıyı o mu yapıyor yoksa gebeliğin verdiği bulantı mı onu ayırt edemediğim için…Çok kafama takıyorum çünkü .Kalp atışı alamadığı için cumaya kadar beklemek o kadar zor ki

Aradaki farki ayirt edebilmen icin doktor sana söyler su sekilde kullan veya kullanma diye canim

1 Beğeni

Beni sürekli halsiz yapıyor tansiyonum sürekli düşüyordu kanama olmayınca daha içmedim sadece yattım haraket etmedim yemeğimi yemeğe ve ihtiyaca kalktım sadece geçmişti doktorda güldü kullanmadim dedim

1 Beğeni

Dra danısıp vajinal olarak kullanın malesef diğer turlu bas donmesi halsizlik uyku vs yapıyor dayanılacak gibi değil. Kanama odagı bitene kadar bu ilacı duzenli kullanmanız lazım aksatmayın lutfen.

1 Beğeni

Alttan kullanmak daha mantıklı bence ki bildigim kadarıyla genelde alttan kullaniyolarlar agizdanda alınabilir fakat alttan alınması daha mantıklı geliyor en azından kana ilaç geçmemiş olur

1 Beğeni

Ben de 12.haftaya kadar günde üç kez vajinal olarak kullandim.Vajinal kullandiginizda herhangi bir yan etkisi olmuyor.Doktorunuza bir danisip öyle kullanmayi deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Bnde7+6 haftalikken kanama yasadim dusuk riski var dediler 1 gece hastanede yattim 2 tane 1000lik serum yedim birde suan agizdan Progestan kullanıyorum uyku hali yapıyor bnde bol bol uyuyorum :rofl:bebisim saglikli birsekilde büyüyor şükür :innocent::pray:

1 Beğeni

Merhaba geçen hafta progestron 16 çıkmıştı şuan 5+1 haftaligiz doktor progestron kullan dedi önlem amaçlı ama hiçbir düşük tehlikem yok ağrım lekelenmem yok ilaç kullanmayı pek sevmiyorum bu değerde olup da kullanan var mı cidden gerek var mı beta hcg artisim ideal gitti hep

Hayirli olsun.Genellikle 10-12.haftaya kadar kullaniliyor.Ben gunde 9 adet kullaniyordum bezmistim artik.iyiki de kullanmisim 8.haftada cok yogun kanama gecirdim keseler bozulmaya baslamisti ertesi gun buyuk ihtimalle alicaz demislerdi cok sukur toparladik.Buyuk ihtimal progestron engelledi.Suan 21.haftadayiz hala sabah aksam 1’er adet kullaniyorum ama benimkiler ikiz belki ondandir.Siz duzenli kullanmaya devam edin doktorunuz kesecegi zaman size bilgi verir

1 Beğeni

12.haftaya kadar dedi bana da teşekkürler bide vajinal yoldan alın dedi öyle olunca sürekli gusül abdesti de bozuluyor mudur acaba​:roll_eyes:

1 Beğeni

Kahverengi akintim oldu diye progestan verdi. Hem fitil hem hap olarak kullaniliyormus . Kullanan olduysa siz nasil kullandiniz?

Hap olarak insani cok etkiliyor fitil olarak vajinal yolla kullaniyorsun

1 Beğeni

Bence bunun kullanma yontemini kesinlikle doktoruna sor hap ya da fitil olarak kullanimin sebepleri var kimse kafasina gore fitil atmiyor.herseyin en iyisini doktorun bilir …bende kullaniyorum fitil atiyorum fakat fitil atmamin sebebi var

1 Beğeni

Ben doktoruma sormuştum iki şekilde de kullanabilirsin sen bilirsin ama hap olarak kullandığın zaman daha fazla yan etki görebilirsin ben fitil olarak kullanmanı tercih ederim demişti.

1 Beğeni

Bnde kulandim bnm dusuk riskim cok yuksek oldugu icin ignesine kulandim gunde 3 kez

1 Beğeni

Canım ben tüp Bebek gebesiyim. Tedavi aşamasında gunde üç kez 2 şerli bir sekilde vajinadan kullanıyordum. Daha sonra hamileliğimde su an akşam 1 tane vajinadan kullanıyorum

1 Beğeni

Bana doktor lekelenme kanama yoksa vajina varsa hap olarak demişti

1 Beğeni