Hamilelikte Progestan Kullanımı💊

Arkadaşlar benim ilk gebeliğimde 8. Haftama kadar kullandım tüp bebekti vajinal yolla kullandım düşük oldu kullansamda. 2. Gebeliğimde yine ilk günden 16. Haftama kadar kullandım doktorumun tavsiyesi ile kullandım 16. Haftada bıraktık.

Ben temmuzdan beri hergün 2 ampul iğne olarak vuruluyorum kalçadan ama kanama alanım var diye :pray:

1 Beğeni

İlk gebeliğimde kanamam var diye bende kullandım

Allah evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin teşekkürler :white_heart:

Amin inşallah

20 .haftaya kadar sabah akşam kullandim ben ağızdan aldım çok miğde bulantısı yaptı ama bebek sağlıklı olsun diye hepsine katlaniyorsun

İki doktorda fitil olarak kullan dedi o şekilde kullaniyorum

benim de 6. haftada hafif bir kanamam olunca fitil olarak verdi ama sanki tam koyamıyorum gibi akıntıyla falan erimiş haliyle çıkıyor, kanamam hiç devam etmedi ama

Benim normal kanamam oldu onu verdi ağızdan al dedi ve sonra karnımdan her akşam bir hafta iğne yapıldı o şekilde kanama bitti zaten ama öyle adet olur gibi kanamam olmadı sonuç olarak şuan bebeğim kucağımda sizde korkmayın geçer kanamaniz ama bildiğim kadarıyla farketmiyo ağız yada vajinal hatta doktorum bana neden söylemedin kötü olduğunu bilseydim vajinaldan kullan derdim demisti

İğneniz bundan mıydı şimdi nasıl oldunuz kaç haftalık

1 Beğeni

Ben hem iğnesini hem fitilini kullanıyorum sabah akşam 2 şer tane vajinal yoldan atıyorum akıntı ve biraz kötü koku yapıyor maalesef şuan 6 haftalığız

Bende 28 haftaligim plesanta previa teşhisi konuldu ve ilk dogumun erken oldugu icin 36. Haftaya kadar fitil olarak kullanmami söyledi doktor baska bi doktorda erken doguma faydasi olmadığını kullanmamin gereksiz oldugunu söyledi napcami bilemedim

Merhaba evet ben 3 ay boyunca her akşam 2 ampul 1 şırınga olarak vurdurdum şuan 13.haftadayız iğneyi kesti fitil versiyonuna başladık.

1 Beğeni

Bana da 5 tane iğne verdi 3 günde bir 2 tane iğne kaldı fitile devam edicem

İğne gerçekten çok etkili bence ama kalçalarım mahvolmuştu fitil çok rahatmış :grinning:

1 Beğeni

Bende kullanıyorum 5+1 ağızdan alıyorum. Baş dönmesi ve sersemlik çok yapıyor.

USG de kanama odağı göründüğü için günde 3 kez ağızdan progestan kullanıyorum.Çok fazla yan etki hissettiriyor bana uyku hali falan yapıyor .Gün içinde de bulantım ,göğüste hassasiyetin falan oluyor ara ara ama şimdi bu belirtiler de acaba gebelikten mi yoksa sadece progestan yüzünden mi o kafamı karıştırıyor .ya da hali hazırda zaten olan gebelik belirtisini fazla mı hissetmemize neden oluyor acaba

Gebelik belirtisi göğüs hassasiyeti aşırı derece var gözle görülür bir büyüme de var miğde bulantım yok ama çoğu gebelikte oluyor

1 Beğeni

Progestan bende kullandım ama vajinal almayı tercih ettim çnkü doktorum ağızdan alındığında ağır gelebiliyo dedi mide bulantısı halsizlik vs. Ama birde artı gebelik belirtileriniz var çok normal bence sadece belirtileri arttırmış

1 Beğeni

Merhabalar . Şuan 11+3 haftalık gebeyim. Ilk 5 haftalıkken progestanı fitil olarak kullanmam icin vermisti. Sonra en ufak bi yürüyüş bile hafif kahverengi kanamaya sebep oluyordu. Tekrar kontrole gittigimde progestanı tekrar kullandim. Yani ortalama 3 hafta kadar kullandim sanırım. Iki kutu bitirdim. Düşük olmaması icin yazıyor. Ben hicbir yan etki yasamadim. Agizdan yutmadıgım icin. Oyle kullananlar ise belirti yasiyorlarmis diye duydum. Bilgi amacli yazdım. Hayırlı olsun hamileliginiz. Sağlık sihhatle kucagimiza almayi nasip etsin rabbim. :innocent:

1 Beğeni