Hamilelikte Progestan Kullanımı💊

Kahverengi lekem oldu 6 haftalık gebeyim doktora gittiğim de düşük ve kanama gözükmüyor ama bunu engellemek için progestan yazdı aranız da kullanan var mı acaba bunun bebeğe zararı olur mu

2 Beğeni

Arkadaşım 6 aylık hamile kanaması oldu doktor progesteron verdi kanaması durdu bende 6 haftalık hamileyim ilk gebeliğim daha önce kimyasal gebelik yaşadım ondan kaynaklı kullanıyorum doktorlar hiç bir zararı olmadığını söylüyor

1 Beğeni

Bir zararı olsa doktorlar kullanın demez zaten ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı 7 haftalık hamileyim ilk günden beri progestan kullanıyorum fitil olarak bir yan etkisi falan yok geçenlerde de progestan kullandığım halde kanamam oldu aniden iğne ile serumla geçti

1 Beğeni

Teşekkürler ederim çok terettüte kaldım. Düşük ve kanama gözükmüyor ama ilaç yazıcam dedi

Geçmiş olsun. Teşekkürler

Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin benimde ilki kimyasal gebelik ile sonucmanmisti kasıklarımda ağrı oluyor biraz sizinde kasiklarinizda ağrı yasaniyor mu ve HCG kaç cikmisti

Geçmiş olsun

1 Beğeni

Merhaba bende rahim yetmizligi var ve 32. Haftama kadar kullanacagim suan 22deyiz.progestan düşugu onlemene cok buyuk etkisi var zaten zararli olsa doktorlar vermezdi korkmana gerek yok duzenli kullanman cok onemli

1 Beğeni

Canım ben adetime 4 gün kala bta vermiştim 900 çıkmıştı 2 gün sonra 3000 çıkmıştı geçen haftada kanamam olunca yine verdim 63bin çıktı bende yaşıyorum kassıklarımda ağrı bazen belime saplanıyor ağrı dinlenince geçiyor doktorumda normal demişti

Anladım canım hcgn çok iyi yükselmiş benimde ayın 26sında randevum var zaman geçmiyor

@Ase @Mhrican26 merhaba aramıza hoş geldiniz gebeliğiniz hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts::bouquet: Bu ilacı neredeyse her gebe kullanıyor artık, bir sıkıntı olmaz yani şifa olsun inşaAllah :palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Benimde 29unda var rendevum bazı kan değerlerine bakmak istedi doktor sağlık ocağından kan vereceğim bakalım

Canım 14 haftaligim halen kullanıyorum zararım yok korkma

Teşekkürler

İçimi rahatlattınoz teşekkürler

1 Beğeni

Bende kullanıyorum 200 mg sabah akşam olmak üzere korkma tedbir amaçlı kullandiriyor doktorlar

1 Beğeni

Progestan kullanan arkadaşlarım fitil olarak mi kullanıyorsunuz hap olarak mı yan etkileri neler oldu sizde​:white_heart:

Bana ağızdan almamı soylemisti doktor ve bu bende baya tansiyon düşüklüğü yapti eğer doktora soyleseydim fitil olarak kullanmami soylicekmis ama ben normal olduğunu düşünüp sormak aklıma gelmemişti ama biraz sıkıntıli bı ilaç beni sarhoş gibi yapiyodu

Bende ağızdan almaya başladım ilk dediğiniz gibi sersemletiyo sürekli uyku hali oluyor kanamanız mi olmuştu neden verdi benim 6.haftdaa kahverengi akıntım olmuştu o yüzden verdi ama ağızdan veya vajinal demedi yada o an korkudan anlamadım ağızdan kullandım 3 hafta açıkçası lekenememi azalttı ama kesmedi vajinal olarak denemek istiyorum

Ben vajinal olarak kullandım 5. Haftada başladım 12.nci haftamda bıraktım benimde kahverengi akıntım oluyordu bı kaç kerede kırmızı oldu ise yariyordu kırmizi olduğunda doktorum 4 iğnesini birden vurdu direk kesmişti çok şükür şimdi 14 haftaligiz