Bende eşimi çok kıskanıyordum hatta tartıştıktan ıkı gün sonra bende bu durum gelişti gece. Fizikî belirtiler beni çok zorluyor aslında şimdi de dısarda yeme içme fobisi bas gösterdi sürekli evrım değiştirıyo sanirim bu durum bilemiyorum. Sizi tebrik ederim bu genc yasta bu düşünce yapısı cok hoş
İnan başka çaren olmuyor böyle düşünmesen buna inanmasan gerçekten nereye gideceğini kestiremeyip artık kabusa dönüşüyor eminim sizde yapabilirsiniz sizde güçlüsünüz herkesin bir yapısı var evet ama bundan kurtulmak sadece sizin elinizde Evet aşırı sinirli oluyorsunuz ve insanlar artık sizi umursamıyor hasta bu değip gecistiriyor takmıyor Allah bana bir irade vermiş ben bu hastalıktan daha güçlüyüm ve bunu biliyorum sizde böyle düşünün hastalığı yenmek sadece sizin elinizde
Kendinize bir defter alın olumsuz dusuncelerinizi hep bu deftere yazın ve insanları takmaktan vazgeçin İnsanlar sizi düşünsün ilgilensin önceliğiniz hep kendiniz olun farkı anlayacaksınız Kafanızı hep başka şeylere yorun bu hastalığı düşündükçe kendinizi hasta edersiniz daha çok
Merhaba öncelikle ben 4 senedir yaklasik kaygi bozukluğu panik atak hastasiyim ilac kullanmayali cok uzun sure oldu ki tavsiye de etmem hamile olmasan bile. Kendini rahat birak baska seylerle ilgilen dusunme inan zamanla kaybolacak odak noktasi tek birsey olmasin farkli seylerle ugras ver. Ben grip ollsam cocugum iyi mi diye hastaneye gidiyorum yada karnim agrisa cok hos durum degil derin nefes al hep egzersiz yap yedigin ictigine dikkat et ve panik yaptigin ortamdan asla kacma dua oku inan ki vucut bir yerden sonra duzene giriyor cok ugrastim sukur ki uzun zamandir sagligim yerinde ki insallah tutmaz
Çok teşekkür ederim ne güzel yazmıssınız. aslında o kadar haklısınız ki kendimizden baska doktorumuz yok baktığımızda hepsi bizim elimizde beynımıze söz geçirmemiz gerekiyor.
Aslında psikolog izzet güllünün dediği gibi bu bı hastalık değil bunu idrak etmemız ve kabul etmemız gerekıyor sanırım sız kac haftalıksınız bu arada
Merhaba aslına bakarsınız bende ilactan yana değilim sadece hamilelikte böyle bı durumun olması ve hamillelik hormonlarını da sayarsak zorlu bı süreç olduğu bebeğe stres gittiği için nı çıkış yolu benimki. Bende nefes alamıyor gibi oluyorum nefes darlığı da var hamilelıkten mi psikolojik mı bilmiyorum. Benım bı arkadaşım da ilacsız yendi ama o hamile değildi nasıl yaptı bilmiyorum ama yaptı bı ıkı kez psikologa gitti sadece ılac da kullanmadı ve yendi darısı benım sizin bununla ugrasam herkesin basına. Sizde de nefes alamama kalp çarpıntısı uyuşma vs gibi şeyler oluyor muydu suan nasılsınız
Hormonların etkisiyle bazı dönemler tetikleniyorum ama gördüğüm terapilerin yararlarıyla zorlanmadan çıkıyorum o psikolojiden. Gerçekten seni anlayan birisi olması çok önemli yalnız olmadığını hissediyorsun eşim çok anlayışlı benim hassas noktalarımı biliyor bu gibi durumlardan da, ortamlardan da uzak kalmaya çalışıyoruz sonsuz şükür
Benim fiziksel olarak ellerim soğuk terlerdi, dişlerimi sıkıyordum, midem bulanırdı, bağırsaklarım hemen tepki gösterirdi hayat kalitemi aşırı düşürüyordu bunlar. Evet psikolog yada psikiyatriste gitmeniz gerekiyor, sizinle konuşarak terapi uygulayacak gebe olduğunuz için öncelik tanıyacaklardır
Maşallah eşiniz için sızı anlaması ve o yönde çaba göstermesi güzel gerçekten. Ben ılk zamanlar bı psikaytrise gittim bı seans ilaç vermedi zaten hamıle olduğum için ama çok memnun kalmadım gibi doktordan çünkü çevremde ki herkesin söylediği şeyleri söyledi aslında enerjımız uymuş gıbıydı doktorla fakat dediğim gibi bı doktor olarak daha farklı cumleler beklemıstım ve bırdaha gitmedim bıraktım hata mı ettım acaba şuan omu düşünüyorum
Peki sızde nasıl belirtiler vardı fızıkı olarak
İletişimde önemli enerjiniz tutmadıysa içini de tam anlamıyla açamazdın doktora karşı araştırıp gidebilirsin ben gitmeden baya araştırdım kendi doktorumu. Birde headspace meditasyon rehberi diye bir uygulama var internetten bulabilirsin bazen kötü hissettiğimde ben orda ki meditasyonları yapıyorum çok iyi geliyor. Kısa kısa 20 dk lık videolar
Netflixte var 🫶🏻
Evet Netflixte var üyeliği yoksa internette de var
Uygulamayı buldum ama ingilizce olunca sildim , herhangi bir sayfada var mı
Pekı hala terapi anliyor musunuz? Uygulamaya bakıcam netflix üyeliğim var ama umarım İngilizce değildir
Yani soğuk bı doktor değildi ama dediğm gibi sıradan şeyler söylediği için bende eksı puan oldu senın onun benım söylediğim şeyleri söyledi mesela bilmiyorum belki de ben cok önyargılı davrandım. Ankarada cok pahalı seanslar doktor arastırma konusunda da hıc ıyı değilimdir
Siz doğum yaptınız mı nu arada
Evet baktım netflix de var fakat cok video yok gibi yada ben mı bulamadım bilmiyorum
Netflixte Türkçe olarakta var aslında gözüm kapalı uzanarak yapıyorum ben çünkü