Merhaba arakadaşlar yaklaşık iki ay önce hos olmayan bi durum neticesinde panik atak ve anksiyete kaygı bozukluğu teşhisi koydu Ndokror ilac falan kullanmıyorum gebelikten dolayı vermediler ben kendim de kullanmak istemiyorum zaten. Böyle olan arkadaşlar var mı çözüm bulanlar vs
Nasıl belirtileri benimde sürekli nefesim daralıyor astım dediler geçen sene ama.dokotr emin konusmadi psikolojik de olabilor dedi astım ilacida kullandım fayda etmedk
Aynı anda Kalp çarpıntısı, yüksek nabız, baş dönmesi, nefes alamama, vücutta uyuşma, mide bulantısı, ellerde brcaklarda titreme, deliriyormuş hissi,ölüyormuş gibi hissetme… Aylarca yaşadım, acillik oldum. Gebeliğimi öğrenene kadar antidepresalar yatıştırıcılar kullandım 10 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum bu sene daha da arttı belirtiler. Anlık krizlerim tutuyor. Bebeğim de etkileniyor, kriz anında o da kasılıyor içimde. Bi de doğum korkusu sardı 35 haftalığım. Ne yapıcam bilmiyorum. Her an kriz geçircem diye panik halindeyim
Hayır malesef, gebelikten önce sakinleştirici işe yarıyodu ama şu an kullanamıyorum. Kendi kendine geçmesini bekliyorum mecbur. Çok yıprandım ama, hele ki etrafında seni anlayan insanlar yoksa daha zor. Her atak tuttuğunda bi köşede sessİzce geçmesini beklemek çok zor. Başına gelmeyen anlamıyor
Çok geçmiş olsun bendede iki yıldır koronadan sonra oldu nefes darlığı yaşıyorum
Ben bı gece uykudan uyandım nefes alamıyorum hıssı yasadım kalp çarpıntısı vs kendimi balkona zor attım oksıjen alamıyo gibi oldum ı geceden berı de uyuyamıyorum tam uykuya dalacakken bırden uyanıyorum. Su içerken falan zorlanıyorum çok zor gerçekten
Sizinki muhtemelen kovide bağlı. Kovid malesef herkeste kalıcı hasar bıraktı. Benim de üşütünce ciğerlerim iğne gibi batıyor. Covidden önce yoktu böyle bi sorun.
Sadece nefes darlığı mı var sizde
Bende öyle yemek yerken bian bişey düşündüğüm de derin nefes alırsam rahatliyom ama psikolojikmi bilemedim
Evet ara sıra kalbimde ağrım oluyor
Ama hep neges darlığı var sürekli nefesim yetmiyor hamileelikte öncede vardı göğüs bölümüne gittim nefes testim.dusuk çıktı doktor astım olabilirsin deyip hava verdi ama.gecmedi
Valla canım benim gitmediğm doktor kalmadı bişey çıkmıyo tahlıllerde en son psikatrıye gıttım o bu teşhisi koydu ama ilac da vermedi hamileyim diye
Aynen öyle. Özellikle gece geliyor. Aynı sorunları yaşıyoruz. Allah yardımcımız olsun cidden. O kriz anı o kadar kötü ki. Ben de ilk yaşadığımda gece 2 gibiydi eşim gece vardiyasında ydı. Balkona attım kendimi ambulansı aramıştım. Panik atak krizi olduğunu bilmiyodum. Ambulans tam 20 dk sonra geldi ama o gelene kadar kriz geçmişti hiçbir şey yapamadılar
Bende bı psikoga gitmedim artık geçmezse doğumdan sonra giderim
Bilişsel davranışçı terapilerle atlatılır diyorlar ama özeller yapıyor bunu. Çok pahalı seanslar. Ben de kurtulmak istiyorum. Antidepresan kullanırken çok daha iyiydim ama sürekli kullanmadım. 10 yıl boyunca ara ara kullanıp bıraktım. Geçmiş travmalar falan tetikliyor, pcosum hormonel bozukluk tetikliyor. Vitamin eksikliğinden bile panik atak tetikleniyor
Doğuma az kalmış sizin inşallah doğum şeklinizi nasıl düşünüyosunuz bu durumda
İş yaparken falan sürekli daraliyorum
Mutlaka gidin sız kac haftadasınız
Youtube da izzet güllüyü cok öneriyorlar videolarını izleyerek birsürü insan düzelmiş
Doktoruma sordum. Şehir hastanesi takipliyim Allahtan çok iyi bi dr. Normal doğum yapabilir miyim dedim bunun kararını ben veremem bi psikiyatri uzmanı ile görüş deyip psikiyatri bölümüne konsultasyon attı. Ordaki uzmana anlattım. Panik atak normal doğuma engel değil ama siz nasıl doğurmak istiyorsanız o şekilde rapor yazıcm dedi. Normal doğumdan korktuğumu, o an kriz gelirse bebeğimin de etkileneceğini ve yaşadığım fiziksel semptomlar yüzünden benim de hayati tehlikemin bulunabileceğini söyledim. Sezeryan istedim. O şekilde rapor yazdı ama doktoruma henüz gitmedim. Haftaya pazartesi giltiğimde netleşecek. Devlet Hastanesi kolay kolay sezeryan yapmıyor.