Bende geceleri yatamqzdim ilk ciktigi zaman o his geldiğinde kacacak yer arardim. Annem yatardi yanima ve sanki o an ölecem kimse bana yardimcu olamayack gibi beynim oyunlar kurardi
Benimde anksiyetem kaygı bozukluğum vardı 6 yıl hem terapi hemde ilaç desteği aldım. Hamilelikte ilacı bıraktım doktorumla ortak karar alarak ama kendimi çok kötü hissedersem vücudum tepki verirse tekrar ilaca başlayabileceğimi söyledi çünkü gebelikte bebeği en çok etkileyen şey stresmiş. Benim kullandığım ilacı dünya genelinde gebe ve emziren annelerin kullandığını ve bebeğe kaezi herhangi bir yan etkisinin olmadığını söylemişti. Ama bence imkanınız varsa terapiyle yenebilirsiniz bu durumu çok geçmiş olsun bu arada yaşamayan gerçekten bilemez “çok takma kafana, düşünmemeye çalış” bu gibi söylemler çok sinir bozucu biliyorum. Sizede çok geçmiş olsun @Zeyneppp
Hangi ilacı kullandınız acaba
Vardı ameliyat oldum ama benimki alerjikmis alerji hapı kullaniyordum
Yaaa bende izliyorum ama daha pekıstıremedım videoları. Peki siz ne kadar süre izlediniz bir’de sızde de fizikî belirtiler falan oluyor muydu
Teşekkürler
Suan nasıl durumunuz peki. Sizde de fızıksel belirtiler oluyor muydu? Yasamayan bilmiyor gerçekten anlamıyor eşim bile anlamıyor senın bişeyin yok diyor ama ben eskı benı özlüyorum neşemi hayat sevıncımı hepsini özluyorum farkında değil
Birde terapi dediğiniz psikolog yardımı değil mı yanı ilaçsız mı
Daha 23 yaşındayım ve o kadar etkisi oluyor ki emara bile girdim belki bişey çıkar diye sonuç hiçbir şey çıkmadı bende inanılmaz titreme var ve normalde beklediğimde yada sabredemedigimde inanılmaz nabzım yükseliyor en ufak bir olayda bile nefes alamaz hale geliyorum ilk defa hamile olduğumda atak geçirdim resmen vücudum titreye titreye kas kati kesildi ağlamaktan susamadim nefes alamadım o zaman üzücü bişey yaşamıştım ve bebeğe bişey olacak korkusu ekstra arttı daha kötü oldum Sonra bebeğimi görünce rahatladım Kendinizi rahatlatacak bişey bulun ve buna inanın o anlarda sizi rahatlatacak bişey olduğuna inanırsanız normale dönersiniz Herşey tamamen psikolojik maalesef
Ve gerçekten eş desteği çok önemli benim eşim o an beni görmedi ama ona rağmen korkuyor bunu belli ediyor Ben hamilelikten önce aşırı herşeyi takıp atak geçiriyordum hamilelikten sonra sadece çocuğum önemli benim için onun için hep olumsuz şeyleri düşünmüyorum umursamıyorum yokmuş gibi davranıyorum ve bu bana iyi geliyor Seni paniğe sürükleyecek insanlardan uzak dur gerçekten ilaçtan daha etkili
Bende ılk kez hamileliğimın 19 haftasında bıt gece yarısı yaşadım bu durumu ve o günden beri uyuyamıyorum dalamıyorum uykuya nefes darlıgım oluyor yetmiyo sankı nefes kalp çarpıntısı kollarda uyusma kardiyolojiye de gittim bende emara girdim bı baygınlık geçirmiştim bişey çıkmadı. Ve suan sankı ilerliyor gibi geliyor dısarda ınsanların yanında yemek yiyip su falan içemiyorum. Bende zaman cabuk geçsin ve sağlıkla bebeğimi dogurayım istiyorum belkı o bana ıyı gelir suan kendı derdımden karnımı bıle sevemiyorum konuşmuyorum onunla. Evde durmak istemiyorum sürekli dışarıda olayım istiyorum
Gerçekten es desteği önemli sağolsun benım eşimde elınden geleni yapıyor ama şöyle dısarı falan çıkarıyo benı sürekli ıkıletmıyo fakat senın bişeyin yok dediği an da herşey anlamını yitiriyor benım ıcın paniğe giriyorum onun yanında
Peki siz terapi yada ilac falan denedınız mı bu sürede
Çok fazla sıkmayın kendinizi bende boyleydim ama nasıl oldu nasıl yaptım bilmiyorum birden olumsuz düşünmeyi bıraktım ara ara oluyor ama bu bana bebeğime zarar veriyor kendi kendinize doktor olun bunun ilerisi çok zor ben güçlüyüm ve bu konuda öncelik kendi mutluluğunuz olsun
Sadece bir kere psikologa gittim antidepresan ve titreme için ilaç verdi ama onun zararları olduğu için içmekten çekindim eşimde icmemi istemedi oda mesleğinden dolayı askeri personeldi ve arkadaşları şehit olmuştu o yüzden kullandı bak böyle böyle oluyor dedi sonucu bağımlılık oluyor bende korktum ve ben yanındayım herşey geçecek deyince içmedim devam etmedim Ben kırmızı reçeteyle satılan en güçlü antidepresani kullandım ama normalde uyku yapar tüm gün uyursun benim gözüme ne uyku girdi ne başka bişey Gerçekten bu tamamen psikolojik ve sizin gücünüzle ilgili düşünmeyi bırakıp sadece mutlu olmayı kendinize hak görürseniz rahat edersiniz
İnşallah bende sizin gibi atlatabılırım cok istiyorum en cok da bebek için. Evet ilac bağımlılık yaptığı için bende kullanmak istemiyorum
Ben en çok kıskançlık yüzünden krize girerdim inanılmaz kiskanirdim eşimi kendi kız kardeşlerimden bile kiskanirdim ama sonra durup düşününce gerçekten saçma olduğunu bunu aslında yenebilecegimin gücünü hissettim ve şuan sadece kendime ve bebeğime odakliyim ben mutlu iyi olursam bebeğimde öyle olur benim gibi kriz geçirmez huzurlu olur bunu beynime kod gibi yazdım ve gerçekten bunu yapabileceğinizin gücünü hissedince beyin o olumsuz durumlarda sakinlesmeni ve önemsiz olduğunu hissettiriyor
Ben eşimle o zamanlar nisanliydim ve bağımlılık zordu bende kullandım ama gerçekten bende etki etmiyordu daha çok uyumuyor yemek yiyemiyordum bu ilaç beni gerçekten aptallaştırıyordu beynimin düşüncelerimin varlığını biliyorum ve etki etmiyordu Gerçekten önce kendinize dönüp ben mutluyum olumsuzluklari umursamıyorum demek gerek ve bunu gerçekten bilmek gerek