Aiyy ben de bununla ilgili başlık açtım şimdi. Blog yazısında folik asit ihtiyacı ve demir ihtiyacından dolayı ilk 3 ay önerilmiyor diyor ki çocuğun en önemli gelişim zamanı organlarının oluşmaya çalıştığı süreç tabi doktorunuza danışın mutlaka
5+4 haftalığım bir haftadır oruçuydum hamile olduğumu bilmiyordum öğrendiğim gibi tutmadım zaten kaza orucu zaten daha sağlıklı bir günde tutarım inşallah ama ramazan orucu için ayın 8 inde gidecem doktora soracam tutabilirsin derse tutacam.
Allah büyük![]()
![]()
Mrb hanımlar ben 19. Haftadayim oruç tutan olcak benle birlikte olan anne adayları riskleri varmı bilgi verirseniz çok sevinirim ![]()
![]()
Ben 20+6 dayım bikaç gün denemek istiyorum. Öncesinden yeterli su ve besin alınırsa kendi adıma yapabileceğimi düşünüyorum. Tabiki normal gün gibi olmaz ufak tefek zorluklar olacaktır inşallah tamamlayabilirim. Kişinin kendini bilip karar vermesi gerekir.
Geçen sene hamileliğimde dolayı oruç tutamadım. Bu sene tutmak istiyorum fakat emzirdigim için eşim şuan farz değil sonra tutarsin sutun azalir falan diyor çünkü ebe yemene ucmene dikkat et bol bol su ic beslen ki sutun iyi gelsin geliyor diye kesme dedj ansizin gidebilir .? Tutan var mi emzirirken nasil bir yol izlemeliyim ? @all
Öncelikle herkese şimdiden hayırlı ramazanlar arkadaşlar ilk gebeligim 23. Haftaya giricem hayirlisiyla gebelikte oruç tutan var mı acaba kolay oluyor mu kansızlık var bende günde iki defa demir ilacı ve bir vitamin alıyorum oruç tutsam bir zararı olur mu acaba tecrübe sahibi, bilgisi olan var mi
Evet kişiye bağlı bir durum ama çok zorluk oluyor mu onu merak ediyorum
Ben iki hamileliktede tutamadım… hipoglisemi sebebiyle. Tamamen tercihe kalmış… tutabilirsin diyen doktor da var tutmamalisin diyen doktor da var![]()
Ben ilk hamileliğimde denedim. İlk gün gözümü hastanede açtım ikincisinde ağlaya ağlaya oruç açtım ![]()
![]()
Ben de ilk gün niyetsiz denemeyi düşünüyorum ama korkuyorum bir yandan da dayanamazsam bir olumsuzluk olur diye
Mantıklı… bak bakalım durumuna oruç tutma gibi değil de aç nasıl yapabilirim necksdsr dayanabikirim diye dene kendini
Ben doktoruma sordum 5. Aya kadar tutmakta sıkıntı olmaz ama 5. Ayından sonra tutmayı önermiyorum eğer tutacaksan da dinlenerek tut yani 2 gün tut 3. Gün dinlen demişti çünkü bebeğin geliştiği dönemler 5. Aydan sonrası ilk gün dene yapabiliyorsan dinlenmeli tutarsın dedi bende deneyeceğim bakalım 37. Haftadayım ve açlığa asla dayanamıyorum bakalım tutabilecek miyim
Allah kolaylık versin herkese içinde de bize inşallah tek endişemiz aslında bebeğimiz ona sorun olmasın istiyoruz belki bir sekilde dayaniriz ama içimizde bir hayat daha var
tutsam mi tutmasam mi diye kararsiz kaliyorum cok acikiyorum bebege bi zarari olur mu dayanabilir miyim tutacak olan var mi
Ben 10 haftalığım ama tutamıycam çünkü sabah uyanır uyanmaz çok midem bulanıyor ![]()
Ramazanda hamilelerin oruç tutmasında bir sakınca var mıdır
Genelde doktorlar önermio bebek susuz kalacagi icin siz doktornza sorun yinede
Ben yarın niyetsiz deneyeceğim eğer yapabilsem devam edicem bakalım
Ama tutmamakta da bir sakınca yok sonra kaza yapılabilir riske atmaya gerek yok bence doktorum tutmanı önermiyorum dedi çünkü son 2 haftam ve bebeğin gelişim çağları bende pek güvenemiyorum kendime çok acıyorum hemen şekerim düşüyor bayılacak raddeye geliyorum bakalım ilk gün yapabilirsem aralıklı yapıcam doktorun önerdiği gibi