Hamilelikte oruç tutmak bebeğe zarar verir mi

Bende hep tutarım ama bu seferlik tutmıycam malesef

1 Beğeni

Bence bebeğin sizin beslenmenize ihtiyacı var rabbim helal kılımış . Boşuna bebeği tehlikeye atmayın derim. Emziren anneler bile tutmamalı .

3 Beğeni

Benim bundan önce 1 düşüğüm olduğu için biraz tehlikesi var eğer böyle bı durumun varsa zaten tutma

1 Beğeni

Bende düşünüyorum, dayanabilirim bence, benim hamileliğim zor geçmiyor şükür, hamile değlmişim gibi aynı, ama hamileliği zor geçenler düşük tehlikesi olanlar, bencede tutmamalı

1 Beğeni

kuzum bende tutmicam bebegimin bana ihtiyaci var benden besleniyor bence sen bilirsin tutmani önermem tam gelisim caginda karninda su an

Ben 7senedir uğraşıyorum bu duyguyu yaşayıp+içimde yetişen canlıyı yaşatabilmek için sıkıntıya sokamam şahsen ve gebeliğin zorluğu kolaylığı etken olmamalı bence öyle yda böyle içimizde bir canlı büyümeye çalışıyo… doğmadan açlıkla,yoklukla terbiye etmek onun sağlığı açısından nekadar doğru olacak bilmiyorum yoksa yetişkin her kadın tabiki 1günlük açlığa çok kolay göğüs gerebilir… yukarda bi arkadaşta demiş rabbim helal kılmış helal kıldıysa var bi sebebi tutmaya inat etmek niye bu benim mantığımca şey gibi adetlisin ama sürekli gusül alıyosun ki namaz kılmak için :rofl: büyüklerde ne güzel yönlendiriyomuş biz tuttuk sende dene… önceden çoğu büyüğümüz bizim gibi şanslı değilmiş kendi evleri uzun süre olamamış kaynana yanına vs evlenmişler ev kalabalıkmış… ev ahalisi açken gebe bile olsa insan onların gözü önünde yemek yemeğe utanır oyüzden psikolojik olarak tutmasada tutmuş kdar oluyomuştur… ama artık herkesin evi barkı ayrı yesen kim görüyo kime ayıp

1 Beğeni

Aynn oyle cnm katiliyorum . deniycez bakalim nekadar tutabiliriz duruma gore bakicam bnde deyisiklik olursa bilemem :smiling_face:

1 Beğeni

Sen tutma tam oluşum zamanı

1 Beğeni

Ben bir ay önce düşük yaptım şimdi 5 haftalık gebeyim tutmalı miyim acaba doktora sormadım hiç

1 Beğeni

İşte o yüzden korkuyorum :disappointed_relieved:

1 Beğeni

Ben tutucam canım allah izin verirse doktorum miden bulanmadı sürece tutabılırsın dedı ilk oğlumdada rahatca tutmuştum bundada nasip olur inşallah​:palms_up_together:

1 Beğeni

Bence doktoruna sormalısın canım

1 Beğeni

Benim 9 hafta mide bulantılarım çok halsizlik ve uyku hali kararsizim ben de

1 Beğeni

Mide bulantın varsa tutma cnm kötü edebilir seni

2 Beğeni

Her sene tutarim orucum ama Hamilelikte dengesiz gidiyor bir tansiyon iyiyse diger gün kötü son 1.5 ay kaldi oyüzden tutmiycam ilaçlar da var tabi hep acikiyorum bebis icin bu yil böyle olacak :hugs::white_heart::baby:t2:

1 Beğeni

Kızlar ramazan geliyor oruç hakkında ne düşünüyorsunuz tutacakmisiniz tutacaklar ramazanda kaç haftalık olacaklar ben 36+2 olacağım ondan iki hafta sonra da ameliyata gireceğim ve tutmayı gerçekten çok istiyorum ama eşim kesinlikle müsade etmiyor bebeğe Bir zararı olurmu?

2 Beğeni

Hamilelikte Oruç Tutmak

Hamilelikte Oruç Tutmak

Hamilelikte oruç tutmak, anne ve bebek sağlığı için önemli bir konudur. Bu rehber, doktor tavsiyeleri, beslenme ve su içme ipuçlarıyla bilgilendirir.

YAZAR:MUCİZEANNE18 ŞUBAT 2024

OKUMA: 11 DK.

hamilelikte oruç tutmak

Google News

Google Haberlerde Takip Et!

Hamilelikte oruç tutmak, birçok anne adayının aklını kurcalayan önemli bir konudur. Bu dönem, hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından büyük önem taşırken, dini inançlar ve kişisel tercihler de bu kararı etkileyebilir. Hamilelik döneminde oruç tutmanın hem dini hükümleri hem de tıbbi açıdan güvenliği, konunun iki temel yönünü oluşturur.

İçindekiler

Bu makalede, hamilelikte oruç tutmanın sağlık, dini ve psikolojik boyutlarını detaylı bir şekilde ele alacağız. Özellikle hamileliğin farklı dönemlerinde oruç tutmanın olası etkilerini, doktor görüşleri ve bilimsel araştırmalar ışığında inceleyerek, anne adaylarının bu konuda bilinçli bir karar vermelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu yolculukta, hem uzman görüşlerine hem de kişisel deneyimlere yer vereceğiz, böylece hamilelikte oruç tutma konusunda en doğru bilgilere ulaşmanızı sağlayacağız.

Hamilelikte Oruç Tutmak

Hamilelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemlerden biridir. Bu dönemde, anne adayının ve bebeğinin sağlığı en önemli önceliktir. Ancak birçok kadın için, bu özel zaman dilimi dini vecibeleri yerine getirme konusunda bazı soruları da beraberinde getirir. Özellikle, hamilelikte oruç tutmak, anne adayları arasında yaygın olarak tartışılan bir konudur. Dini inançların bir parçası olarak oruç tutma, hem ruhsal hem de fiziksel bir disiplin gerektirir. Ancak, hamilelik gibi kritik bir dönemde, oruç tutmanın sağlık üzerindeki etkileri konusunda bilinçli kararlar almak büyük önem taşır.

Dini hükümler, genellikle hamile ve emziren kadınların sağlıklarını riske atmamaları gerektiğini belirtir. Bu sebeple, birçok dini öğreti, hamilelik veya emzirme dönemindeki kadınlara oruç tutma konusunda muafiyetler sunar. Ancak, birçok kadın yine de bu dönemde oruç tutmayı tercih edebilir. Bu nedenle, hamilelikte oruç tutmak konusunda dikkate alınması gereken bazı önemli faktörler vardır. Bu faktörler arasında hamileliğin hangi döneminde olunduğu, anne adayının genel sağlık durumu ve doktor tavsiyeleri yer alır.

• REKLAM -

Tıbbi açıdan bakıldığında, hamilelikte oruç tutmanın güvenliği, birçok faktöre bağlıdır. Anne adayının sağlık durumu, hamileliğin evresi ve günlük beslenme ihtiyaçları gibi unsurlar, bu kararı alırken göz önünde bulundurulmalıdır. Sağlık profesyonelleri genellikle, özellikle riskli hamileliklerde veya belirli sağlık sorunları bulunan kadınlarda, oruç tutmanın potansiyel risklerini değerlendirmek için bireysel danışmanlık yapılmasını önerir.

Hamilelikte Oruç Tuutmak

Hamileler İçin Oruç Tutmak Güvenli mi?

Hamilelik dönemi, birçok değişikliğin yaşandığı, annenin ve bebeğin sağlığının öncelikli olduğu bir süreçtir. Bu süreçte, hamileler için oruç tutmanın güvenliği, en çok merak edilen konulardan biridir. Hamilelik sırasında oruç tutmanın güvenli olup olmadığı, birçok faktöre bağlıdır ve bu karar, her hamile kadın için farklı olabilir. Bu nedenle, oruç tutma kararı almadan önce, hem hamileliğin hangi evresinde olunduğunu hem de anne adayının genel sağlık durumunu dikkate almak önemlidir.

Hamileliğin Dönemlerine Göre Oruç

• İlk Üç Ay: Hamileliğin ilk üç ayı, bebek için hayati önem taşıyan organların geliştiği bir dönemdir. Bu dönemde yaşanan şiddetli mide bulantısı ve kusma gibi durumlar, yeterli ve dengeli beslenmenin önemini artırır. Bu evrede oruç tutmanın, annenin sağlığına etkisi bireysel duruma göre değişiklik gösterebilir.
  • İkinci Üç Ay: Hamileliğin ikinci döneminde, birçok anne adayı kendini daha enerjik hisseder. Bu dönem, genellikle hamilelikte oruç tutmak için daha uygun kabul edilir. Ancak, yine de yeterli ve dengeli beslenmenin önemi göz ardı edilmemelidir.
  • Son Üç Ay: Hamileliğin son üç ayında, bebeğin hızla büyümesi ve anne karnında daha fazla yer kaplaması nedeniyle, annenin beslenme ihtiyaçları artar. Bu dönemde oruç tutmak, hem annenin hem de bebeğin sağlığı için bazı riskler taşıyabilir.

Sağlık Koşulları ve Riskler

Oruç tutma kararı verirken, var olan sağlık koşulları da göz önünde bulundurulmalıdır. Diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi (pre-eklampsi) gibi durumlar, hamilelikte oruç tutmanın risklerini artırabilir. Bu tür sağlık sorunları olan hamile kadınlar, oruç tutma kararını doktorlarıyla detaylı bir şekilde görüşmelidir.

Doktor Görüşü

Hamilelikte oruç tutmanın güvenliği konusunda, en sağlıklı kararı vermek için doktor tavsiyesi şarttır. Hamilelik sürecini ve anne adayının genel sağlık durumunu en iyi bilen kişi, onu takip eden sağlık profesyonelidir. Doktorunuz, hem sizin hem de bebeğinizin sağlık durumunu değerlendirerek, oruç tutmanın uygun olup olmadığına dair kişisel bir tavsiyede bulunacaktır.

1 Beğeni

Bende öyle düşünüyorum bı kaç gün deneyeceğim 16+6

Arkadaşlar 1 aylık hamile olan ramazanda oruç tuta bilrmi ya bebeğe bir sakıncası yok dimi?

Kızlar malûm Ramazan ayı geldi çok şükür. 15+5im Oruç tutmak istiyorum tabiki bunu doktoruma da danışıcam ama aranızda daha önce gebeliğinde doktor onaylı veya onaysız oruç tutan, zorlanan veya istenmeyen bir durumla karşılaşan oldu mu ? Demir eksikliğinde tutulması önerilmiyormuş blogdaki yazıya göre ve ben gençliğimden beri kansızlık vitamin demir eksikliği çeken hatta değerleri 7-8e düşen tedavi gören biri olarak hamileliğimde de demir takviyesi alıyorum Ferro Sanal bitmek üzere ve dvitamini takviyesi verdi sağlık ocağı damla şeklinde onu aksattim kullanmadım yeni başlayacağım. Açlık hissim hep var sürekli acıkıyorum malum az az da olsa yemem gerekiyor o konu biraz beni geri tutuyor ama Allah yardımcı oluyor bilemiyorum ne yapsam