2nci trimester ya belki izin verir diye düşünüyorum.
Ben tüp bebek olduğum için ve ilk denemem olmadığından geçen senede raöazana denk geldi ki gecen sene ramazandan sonra kaybetmiştim gebeliğimi ona rağmen demediki daha 1aylıksın bebek bile yok ortada sen tutabilirsin… 13 haftalıksın bebek oluştu dolaşım yolları bile oluştu izin verirmi hiç sen dayanabilirsin ama içindeki canlıya hiç bişey olmasa bile düzenli olarak su göndermek zorundasın.
Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. Benim ilk bebeğim de tüp bebek ile oldu . O zmn tutamamistim ve sonrasında çok zorlandım tutarken . Tabiki evladımız daha önemli bunda hemfikiriz. Sadece doktorlar ilk ve 3de izin vermiyor diye biliyorum . Daha doktoruma sormadım. Bu gebeliğim doğal yolla oldu
Allah hepimize bebeklerimize saplıkla kavuşmayı nasip etsin ama hasta yada gebyken dinen oruçtan sorumlu değilsin ki… tutmasan günah olarak yazılmıyo yada +bi sevabı yok. Ben hiç takmıyorum orucu şahsen. Belirlediğim bikaç aile var koli hazırlatıp dağıtıyorum. Dinimizde zorlama yok sonuçta mazeretsiz sallıyoda değilsin neden kendimide bebeğimide zorlayayım ki
Evet çok doğru. Amin inşallah cumlemize
@anon15226276 söz konusu evlat olunca değişiyor herşey kendimizi bile unutuyoruz bazen
Ben doktorumla görüştüm bu konuyu. Ve eğer seni zorlamayacaksa, iftardan sahura su ihtiyacını güzel karşılayacaksan tutabilirsin. Baş dönmesi veya çok acıkma çok susama olursa devam etmeni önermiyorum dedi. Bende tutmayı düşünüyorum. Annem 3 hamileliğinde de hepsini tutmuş çok şükür sağlıklıyız. Tabi kişiden kişiye ve aya göre değişiyor. Seneye emziriyor olacağız bu zamanlarda yine belki tutamayacağız biriktirmek istemiyorum. Umarım hepimizin sağlığı yerinde olur
@Gul1 bende böyle düşünüyorum. Doktorum ne derse o . Zaten iftardan sahura suyu da bol içip protein bakımdan da zengin beslenirsek sıkıntı olmaz. Tabii her dönem için değil bu.
Aslında soru değil dertleşmek için yazdım. Ramazan ayında 4 aylık gebe olmuş oluyorum. Şu an bile 1 saat aç kalamıyorum hemen elim ayağım titriyor insülin direnci var. Kaynanam tutmuş diyor ki orucunu tut bişey olmaz. Zaten hormonlarım yüzünden gerginim. Bi de gelmiş oruç tut diyor.
Bence zorunda değilsiniz sonra borcunuzu ödersiniz kimsenin demesine bakma kendini iyi hissedersem tut bnde 3 aylık hamileyim kaynanam aynı şekilde tutmak zorunda değilsin kendini zorlama ddi kensimi iyi hissettiğimde arada bir tutucam çünkü açlık bulantı yapıyor bndede
Bende 4 aylık hamileyim kaynanam tutma diyor herkezin kendi bileceği iş kimse buna karışamaz ben tutacağım inşallah açlıkla alakalı bir problemim yok
Hamile olsan da olmasan da tutup tutmamak seninle alakalı. Herkesin bünyesi bir değil ve zaten insülin direncim var diyorsan tutmaman daha sağlıklı
Hamile bir kadının oruç tutması gerekmez.
9 ay hamile olan anne doğurana kadar oruç tutmuş sayılır,bin şehit sevabı da yazılır diye buyurulmuştur.
Oruç tutamadığım için bendeüzülmüş tüm ,araştırmam sonucunda bu yazı çıktığında ,okudum, okuyunca çok ağlamıştım.
Bebeğin aç kalmaz 3 gün aç kalsan bile bebek annenin kanıyla beslenir,olan anneye oluyor,halsiz bitkin ve s @Zeyneppp
Hamileyken oruç tutabilirmiyiz tutan varmı aranızda
Bence tutmayın bebeğinizin sağlığı daha önemli onun beslenmeye ihtiyacı var kaç haftalıksiniz
22 haftalık
Bence bebeğiniz büyüyir artık size ihtiyacı var
Ewet, bende öyle düşünüyorum, büyüklerim biz tutyorduk dediğinde kakarsız kaldım bir gün denersin, dayanamzssan tutma dediler
Berat kandilinde ilk kez tuttum cok guzel gectiya tutmayi düşunuyorum ALLAH yardim eduyo bnce
Benim 6 haftalık daha doktora sormadan tutmucam sende doktora sormadan hareket etme bence