Bnde tutmayı düşünüyorum RABBİM nasip ederse borçları ödemek sıkıntı oluyor çok zorlanırsam bir gün tutup bir gün tutmam RABBİM hakkıyla geçirmyi nasip etsin inşallah
Bence tutmayın. Bebeğiniz o açlık süresinde sizin vitamin depolarınızdan beslenecek ve bu da sizin değerlerinizi düşürecek. Gebeliğiniz riske girebilir. Hem farz değil zaten size, bence tutmayın
Hiç sormayın valla ben her sene üç aylarida tutardım vijdan azabı çekiyorum zaten üstüne ramazan da geliyor ilk gün deneyeceğim bakalım niyet etmeyeceğim eğer tutabilirsem bir problem olmazsa devam ederim olursa bozarım artık Rabbim biliyor mazeretimizi
Kizlar 16 haftalik olacam ramazan geldi oruc tutacakmisiniz doktorlar.onermiyor ama kendimi suclu hissedecem bi o kadar da hamielleim zor geciyor bulantilar devam ediyor bebege zarari olurmu acaba arada bi tutsam
bence tutma bebegin gelisim zamani vucudunun yemeye vitamine ihtiyaci var
Emziren annelerde tutamaz öylemi?
Ben dün doktoruma sordum miden bulanmadığı sürece tutabilirsin dedi sorun yok dedi ilk çocugumda tutmuştum tuttugum en rahat oruçtu çok şükür
Bedeni yoran ibadet mektuhtur. Hamilelere farz değil zaten, niye illa tutacam diyorsunuz. Bu kolaylığı sağlayan Allah, kendini zora sokan sensin. Diyelimki açlıktan tansiyonun düştü veya çıktı ne yapacaksın. Tansiyon asla ama asla şakaya gelmez, bebeğini doğrudan etkiler. Karar senin
Bulantılarınız aç kaldıkça daha da kötüleşir yine de doktorunuza danışmanız daha iyi olur. Ben kendi adıma hamilelikte oruç tutmayı çok doğru bulmuyorum. Şu an gebe olarak görevim çocuğa zarar vermemek, yeterli besinleri vermek. Diyanetin sitesinde de bakarsanız gebelik ve emziren anne olmak oruç tutmamak için geçerli bir mazeret olarak söyleniyor. Doktorunuz en iyisini bilecektir bebeğin ve sizin kaldırabileceğini düşünüyorsa
Etkilemediği sürece bi zararı yok etkılerse tutma yani ben zorlanmadım rahat bi şekilde tuttum zorlansaydım tutmazdım yani
Fıkhi bilginiz tam değilse lütfen yargilayici bir üslupla konuşmayın. Hamilenin saglik durumuna gore oruç farz olur veya tutmaması kaza etmesi gerekir. Tamamen kisiye özeldir.
Ben burda fetva vermedim, zorunluluk yoktur gebelikte
Ben her yıl düzenli tutardım ama bu yıl zor olacak gibi ilk gebeliğim doktorlarn önersede önermesede ilaç alııyorz ve sussuz kalmamız lazım zaten dinen gebelere farz değil
Tutup kendini deneyebilirsin ama senin ve bebeğinin enerjiye vitamine ihtiyaç duyduğu bu dönemde tutmanı tavsiye etmem karar senin tabi ama şunu unutma ki olumsuz durumda en çok sen üzülürsün.
17+5 haftalığım iki gün önce sordum doktora kesinlikle tutma dedi arada tutsam olur mu diye direttim ama yasak dedi bebeğin suya ihtiyacı var bol bol su icmen lazım dedi yine de ilk gün tutmayı düşünüyorum
İşte bu kişiden kişiye ,çocugun gelişimine suyuna göre değişebiliyor en sağlıklısı doktorunu dinlemelisin benimki sıkıntı görmedi tutabilirsin dedi denicem tutabilirsem tutucam tutamazsam da yapcak bişey yok tutmıcam
Teeekkue ederim kizlar sali gunu gidecem doktroa bakalim hepsini zaten tutamam.arada bi tutarsam bakalim saolun genede
Bende ilk defa tutmayacağım bu yıl
Evet hanımlar mübarek ramazan geliyor . Kimler kaç haftalık ve oruç tutmayı düşünüyor musunuz. Ben şimdi 13 haftaligim doktorum izin verirse tutmayı düşünüyorum. Çünkü sonradan tutması daha zor oluyor
İzin vermeyeceği için düşünme bile bence borcum olmasın diyorsan namazın kefareti yok ama orucun var