Ay tabi yanlış yazmışımben doktorla konuşmadım ama burda sabah ezanıyla iftar vakti arasında 9-10saat olduğu için 1günlük dayanırım elbet diye düşündüm bakalım nolucak
Ama dinde şöyle bir şey varki hamile kalıp oruç tutamıyorum diye üzülmeyin çünki,9 aylik gebelik sürecinde 9 ay oruç tutmuş gibi oluyorsunuz.bende uzuluyordum ama bu sozu duyduktan sonra uzulmedim
Bir tanıdıgım hamileyken oruc tuttugu icin suyu azalmıştı. Hamileyken su tuketimi cok cok onemli hem sizin icin hemde bebek icin susuz kalmak cok zararlı, riske atmaya hic gerek yok bence. Gelişim olarak da etkileyecektir tabiki…
Ben ilk gebeligimde tutmamistim ama sonrasında Aidin Salihin kitabını okuyup açlığın insan vücudu üzerindeki faydalarını öğrenince ikincide tuttum. İftar ve sahur arası su tüketimini dengede tutunca da hiç sorun yaşamadım. Orucun anne karnındaki bebeğe birçok faydası var. Belirli saatlerde aç kalmak yani oruç bebekte insülin salınımı ve kan şekeri dengelemede faydalı. Ahlaki olarak da bebeğe güzel huylulik edindirdigini okumuştum. Tabi tercih yine sizlerin. Bu gebeligimde 7aylik hamile iken ramazan gelmiş olacak. İnşallah yine tutmayı planlıyorum.
Bir tanıdıgım hamileyken oruc tuttugu icin suyu azalmıştı ve dru erken dogum riski oldugunu soylemişti. Gebelikte susuz kalmak bebek icin cok tehlikeli kendinizi riske atmayın derim.Açlıkta insulin hormonlarını bozar hem sizin hem bebegin. Bebegin diyabet yatkınlığı olabilir Allah korusun. Drunuza da sorun benzer seyleri soyleyecektir. Gebelik doneminin kendisi bir ibadet hukmunde geciyor. Oruc dısında namaz zikir kuran okuma gibi bebegi yormadan yapabileceginiz diğer İbadetlere yonelebilirsiniz.
Doktorum da tutmama taraftarı. Ama tutmak istiyorum dersen kendini dene çok acıkır, susar ve baş dönmesi yaşarsan devam etme dedi. Yakınlarım da bir gün tutup diğer gün dinlenmeyi önerdi. Bende denemek istiyorum ama bakalım
Ben ilk çocugumda o kadar rahat tutmuştum kı çok iyiydim hatta kontrole gittiğimde doktorum oruç tutuyormusun diye sormuştu korkudan hayır demiştim belli maşallah çok iyi demiştiama ikincimde kötüyüm eger düzelirsem tutucam bakalım bi denicem Allah kolaylık verir inşallah