Hamilelikte oruç tutmak bebeğe zarar verir mi

Gebelikte oruç tutmanın olumsuz etkileri şunlar olabilir:

1. Yetersiz beslenme: Oruç, hamilelik sürecinde gerekli olan besinleri yeterince almayı zorlaştırabilir.
  2. Enerji eksikliği: Oruç tutmak, annenin vücut enerjisinin düşmesine neden olabilir.
  3. Sıvı kaybı: Oruç sırasında su alımının azalması, dehidrasyona ve bu durumun olumsuz etkilerine yol açabilir.
  4. Bebeğin gelişimi: Yetersiz beslenme, bebeğin sağlıklı gelişimini etkileyebilir.
  5. Sağlık riskleri: Gebelikte oruç tutma kararı, anne ve bebeğin sağlığı üzerinde risk oluşturabilir.

Bu nedenle, hamilelikte oruç tutmadan önce mutlaka doktorla görüşmek önemlidir.

4 Beğeni

Merhaba @Senem2352 hoşgeldiniz :bouquet:

2 Beğeni

Hoş bulduk çok teşekkür ederim sizinde aynı şekilde gebeliğiniz hayırlı olsun evet bende hala danışmadım bu konuyu doktorumla en yakın sürede sorcam

1 Beğeni

2gün sonra recep ayı giriyor . Ben ilk gün tutmak istiyorum sadece nasip olursa bakıcam dayanamıyorum tutmicam

1 Beğeni

Yarın giriyoruz canım Recep ayına hiç kaçırmadım 3 ayları bu sene bilmiyorum bakayım şimdi tutamam ama ramazan için Dr konuşacağım

1 Beğeni

Ay tabi yanlış yazmışım​:woman_facepalming:ben doktorla konuşmadım ama burda sabah ezanıyla iftar vakti arasında 9-10saat olduğu için 1günlük dayanırım elbet diye düşündüm bakalım nolucak

1 Beğeni

Arkadaşlar hamileliğin ilk aylarında oruç tutmak bebeğe zarar verir mi

1 Beğeni

Bebegin tam gelişim ayları oluyor yavas yavas besine çok ihtiyac oluyor ama degisiyor tutanda var yinede doktorara sorarak hareket etmek daha mantıklı:blush:

1 Beğeni

Düşüğe neden ola bilir.

Ama dinde şöyle bir şey varki hamile kalıp oruç tutamıyorum diye üzülmeyin çünki,9 aylik gebelik sürecinde 9 ay oruç tutmuş gibi oluyorsunuz.bende uzuluyordum ama bu sozu duyduktan sonra uzulmedim :blush:

1 Beğeni

Evet öyleymis bende oyle duydum

2 Beğeni

Bir tanıdıgım hamileyken oruc tuttugu icin suyu azalmıştı. Hamileyken su tuketimi cok cok onemli hem sizin icin hemde bebek icin susuz kalmak cok zararlı, riske atmaya hic gerek yok bence. Gelişim olarak da etkileyecektir tabiki…

2 Beğeni

Bence verir çünkü uzun süre aç kalmış oluyorsunuz

Ben ilk gebeligimde tutmamistim ama sonrasında Aidin Salihin kitabını okuyup açlığın insan vücudu üzerindeki faydalarını öğrenince ikincide tuttum. İftar ve sahur arası su tüketimini dengede tutunca da hiç sorun yaşamadım. Orucun anne karnındaki bebeğe birçok faydası var. Belirli saatlerde aç kalmak yani oruç bebekte insülin salınımı ve kan şekeri dengelemede faydalı. Ahlaki olarak da bebeğe güzel huylulik edindirdigini okumuştum. Tabi tercih yine sizlerin. Bu gebeligimde 7aylik hamile iken ramazan gelmiş olacak. İnşallah yine tutmayı planlıyorum.

1 Beğeni

Kızlar ramazan ayı da yaklasyo kimler oruç tutucak bn doktora söyledim tutma dedi ama tutmak istoyorum sizler ne düşünüyosunuz 26+0 sizce???

canim bnde tutmak istiyorum ama bir can tasiyoruz ve bizden besleniyor bunuda dusunmek lazim

Bende kendimi bi denemek istiyorum. Hiç değilse bir gün tutup bir gün tutmadan yani​:melting_face:

1 Beğeni

Bir tanıdıgım hamileyken oruc tuttugu icin suyu azalmıştı ve dru erken dogum riski oldugunu soylemişti. Gebelikte susuz kalmak bebek icin cok tehlikeli kendinizi riske atmayın derim.Açlıkta insulin hormonlarını bozar hem sizin hem bebegin. Bebegin diyabet yatkınlığı olabilir Allah korusun. Drunuza da sorun benzer seyleri soyleyecektir. Gebelik doneminin kendisi bir ibadet hukmunde geciyor. Oruc dısında namaz zikir kuran okuma gibi bebegi yormadan yapabileceginiz diğer İbadetlere yonelebilirsiniz.

Doktorum da tutmama taraftarı. Ama tutmak istiyorum dersen kendini dene çok acıkır, susar ve baş dönmesi yaşarsan devam etme dedi. Yakınlarım da bir gün tutup diğer gün dinlenmeyi önerdi. Bende denemek istiyorum ama bakalım

1 Beğeni

Ben iki kızım da da tuttum orucu yaz aylarındaydi uzundu günler.Suan da da bir sıkıntı yoksa tutmayı düşünüyorum inşallah :smiling_face:

1 Beğeni

Ben ilk çocugumda o kadar rahat tutmuştum kı çok iyiydim hatta kontrole gittiğimde doktorum oruç tutuyormusun diye sormuştu korkudan hayır demiştim belli maşallah çok iyi demişti​:speak_no_evil::speak_no_evil:ama ikincimde kötüyüm eger düzelirsem tutucam bakalım bi denicem Allah kolaylık verir inşallah :palms_up_together:

3 Beğeni