Merhaba herkese. Malûm Ramazan ayı yaklaşıyor. Hamileyken oruc tutmak kisinin kendisine bağlı oluyor elbette fakat daha önce deneyimi olan ya da bilgisi olan var mi? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız cok sevinirim
Vücut gün boyu susuz kaldığından hamile iken oruç tutulması tavsiye edilmiyor.
Merhaba benim üçüncü gebeliğim diğer iki gebeligimde de oruç tutmadım bu gebeliğimde de tutmayı düşünmüyorum.Diger ikisinin kaza oruçlarını tutmak nasip oldu inşallah bu senenin de tutarım doğum sonrası.Oruclu geçen süre bir gebe için çok uzun bebeğin ve bizlerin çok uzun süre aç kalmasi haksızlık olur.Dinimiz güzellikler ve kolaylıklarla dolu sonrasında tutulabilir.Ben evde iki küçük cocugumla yalnızım bütün gün, oruç tutup herhangi bir baygınlık bır kaza yaşasam kimsenin haberi olmaz.Bana emanet edilmiş üc can var ve onları tehlikeye atamam.
Bence gebelikte oruç tutmayı sağlıklı bulmuyorum bebek nasıl beslenicek susuz kalıyor birde doğru bulmuyorum onun yerine ibadet edin bol bol namaz kılın
Genelde onermiyorlar ama tutanlar var sizce
@Sema belki yardımcı olur
gebelikte oruc tutmayin efendim, saglikli beslenin ki bebekte beslensin.
Tutmuyorum korkuyorum zaten su çok tüketiyorum bir anda kesersem bencede kötü olur
Bebeğe süt veren anneler oruc tuta bilirmi acaba.sutten kesilme falan olurmu ?
Benim bildiğim kadarıyla bebek ek gıdaya geçene kadar emziren anne oruç tutmamalı. Çünkü ek gida aldiktan sonra süt+ek gıda döneminde anne çok fazla vücut olarak yorulmuyor. Yani bir bebeğin sadece anne sütü içmesi var bir de hem anne sütü hem de bazi ek gidalar almasi var. Tabi her insanda farklılık gösterir. Bir kereye mahsus deneyebilir orucluymus gibi hicbir sey yemeden ama niyet etmeden deneyebilir. Umarım anlatabilmisimdir
Anladım arkadasım. Süt veren anne meyva falan yemeli süt cogalsin bebeğe faydası dokunsun və doyursun diye.onuncin sizede sormak istedim acaba siz nə deyəcəksiniz diye
Evet doğru bir de sütün bebeği beslemesi de önemli. Bazen anne sütü yağlı olmuyor bebek beslenemiyor. İnşallah hepimizin bebeği emen bebek olur ve sağlıklı olur
Amin inşallah .Allah saglikla kucagimiza almayı nasip etsin Hepimize aminn
Ben bu ramazan hamile olduğumu bilmediğim için 30 gün boyunca oruç tuttum. Normalde oruç tutarken çok zorlanırdım ama bu sene bebeğim yardımcı oldu galiba çok kolay bi şekilde tuttum
@Glsh887 @Sema Hayır tutulmuyor. Çünki dinde (hamile kadın 9 ay sora doğum yapana kadar sanki 9 ay oruc tutmuşcasına ona sevap yazılır). O bebegi dünyaya getirdiginde onun için gelen sevabın guzelligini ise kimse tahmin bile edemez diye burulumuştur.
5aylık hamileyim ama tutmam gereken bir oruç var tutsam zarar verir mi bebeğime
Aramıza hoşgeldiniz
Gebeliğiniz hayırlı olsun
Tüm gün aç durmanız tansiyonunuzu ve kan şekerinizi düşürebilir. Bence riskli. Hem gebelere farz değil
Merhaba canım aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun
Doktorunuza danışın ben şahsen bir daha ki kontrolümde soracağım ramazan geliyor oruç tutabilir miyim diye eğer izin verirse tutacağım
Aylık onun oruç borcu var onu ödeyebilirsiniz