Dut enfeksiyon giderici adet söktürücü ödem attırıcı olduğu için riskli değil mi
Bacım sarımsaklı süt öneririm
@admin çok öksürüyorum bebeğe zarar verir mi 34+6 haftalık öksürükten bebeğin plesantadan erken ayrılmasından korkuyorum bi yerde okumuştum burda
Öksürükten öyle bişey olur mu acaba çok su içiyorum limonlu ilık su içiyorum zeytinyağı içiyorum bir kaşık ama hiç faydası olmuyor
Cok öksürmenizin sebebi nedir? Virus olmuş olabilrimsiiniz bende domuz gribi oldum 3 hafta önce halen öksüyorum kuru öksürük var bende 21 haftalık gebeyim cigerde bi sorun yok sigarada yok… doktora gittiniz mi ?
Selda hanım , ciğerlerinizi nasıl muayene etti doktor. Ben de şu an RSV geçiriyorum. Öksürük var ama şiddetli değil. Ama korkuyorum şu an ateşim falan çıkar diye. Uyuyamıyorum da korkudan. Yalnızım. Eşim şehir dışında. Uykumda ateşim çıkar haberim olmaz diye. Hatta acilin önüne gitsem arabada uyusam bişey olursa hemen girerim falan diyorum ç. Siz nasıl atlattınız süreci.
Bilmiyorum sadece boğaz ağrısı ve öksürük var başka bişey yok kaç cuma gününden beri böyle bugün öksürük şiddetlendi sadece yarın gidicem doktora gitmedim daha geçer diye düşündüm şiddetlendi
Peki öksürmek bebeğe zarar verir mi tek düşüncem o şuan
Bence hemen kbb ya da göğüs hastalıkları uzmanına gidin. Ben de de aynı şekilde başladı. RSV diye bir virüs pozitif çıktı. Nezleyim sanıyordum. Kbb enfeksiyon bölümüne yönlendirdi. Tedavisi de yokmuş. Bol sıvı, dinlenme dediler. Crp değerim düşük olduğu için şimdilik sorun yok gibi. Ama ateşim çıkarsa hemen acile gel dedi.
Siz de hiç beklemeyin gidin doktora
Ben de aşırı öksürük var kaslarım çok ağrıyor artık bir anda sıcak basıyor terliyorum boğazım ağrıyor iki kere gittim hastaneye parol serum takıp gönderdiler antibiyotik verdiler ama iyilesmiyorum
Ben de bebeğime bir şey olur diye korkuyorum ya da erken doğum vs sebep olur mu öksürük
Sırtımdan ölçtü nefes al ver nefesini tut gibi bende ayni şikayetten gittim ama ben domuz gribi olmuştum ınfluenza virus olmuştum aradan 2 hafta gecti halen kuru öksürük devam etti ama ilaç kullanmadigim için bu sürecin hamile birinde normal oldugunu dinlenmem gerektigini söyledi suan 4 hafta oldu daha iyiyim ama biz hamilelerde uzun sürüyor yinede doktorunuza görünün derim![]()
Aynen doktor bi agri kesici verdi o kadar ama. Ben türkiyede yaşamiyorum hamile bayana antibiotik nasıl verildi orasini anlamadim
cok zor gecti ama 2 türlü bu virüs birisi agir ateşli biri normal grip gibi geciyorsun ama daha agir şekilde yatak döşek yatıyosun valla allah yardimcimiz olsun maske takin muhakkak hastaneye doktora giderken elinizi bol bol yıkayin
Valla canım 1 aydir öksürük var bende ve bu vırüsü en agirindan gecirdim cok sükür düsük yapmadim bugun kontrolum vardi bebeginde saglıgı gayet verinde bebek almasi gereken bütün vitamini senden aliyor zaten sen sadece dinlen bol bol su iç 3 litre su iç
Yaaa ALLAH korusun ama bende burun akıntısı vs yok
Çok su içiyorum bi an önce geçer inşallah bebeğim iyi olsun da inşallah
Çünkü antibiyotikler virüslere etki etmezler. ![]()
Doktor benim ciğerlerimi de aynı şekilde muayene etti. Bir sıkıntı yok dedi, kan değerlerin de normal dedi. Antibiyotik bir işe yaramaz dedi. Sadece akciğerde tutulum gösterirse, o zaman bakteriyel tedavi edebiliriz dedi. Şu an boş yere antibiyotik veremem dedi.
kızıma geçer diye çok korkuyorum. Virüsler plesentayı aşıyormuş. Ama vaka ilerlerse geçme ihtimali var dedi. Benim rahatsızlığımın 5. Günü
Herkeste aynı derecede semptom verecek diye birşey yok ki kuzum. Allah korusun bebişlerimizi. Bana bir sürü virüsün testi yapıldı. Hamileyim deyince çok ilgilendiler. Coronadan tutun da adını bile hiç duymadığım virüslerin testi yapılmış. E devlette gördüm. Onlar negatif ama RSV pozitif geldi. ![]()
Bugün hastaneye gideceğim inşallah bakalım inşallah basit bişeydir