Merhaba hamilelikte öksürük nasıl geçer bilgisi olan var mı acaba hastaneye mi gitmem gerekiyor yoksa evde atlatabilir miyim
Geçmiş olsun ben kuru dut kaynatıp içtim hemen kesildi içine bir tanede karanfil attım istersen doktoruna da bı sor
Geçmiş olsun canım Yarım bardak ılık su yarım limon suyu 2 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı karabiber ekle tüket
Veya 1 yemek kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tereyağı erit ocakta sonra ılıt az limon damlat ye
Yada ılık süt 1 çay kaşığı karabiber ekle karıştır iç canım
Geçmiş olsun
Ilık ballı süt iyi gelebilir
Tereyağını cezvede eritip ocağı kapattıktan sonra içine biraz pekmez koyup karıştırın. Gelip gidip bir tatlı kaşığı yiyin. Bekledikçe de kıvamı koyulaşacak zaten. Hemen keser öksürüğü
Hamilelik sırasında öksürük, hamile olmayan kişilerde olduğu gibi, vücuttaki bir enfeksiyon veya diğer bir sağlık sorununa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Hamilelikte öksürük, aşırı tükürük üretimine, hava yolu tıkanıklığına veya alerjilere de neden olabilir. Hamilelikte öksürük, aynı zamanda hamilelik sırasında vücuttaki hormonların değişimi nedeniyle de ortaya çıkabilir.
Hamilelikte öksürük için yapılabilecek birkaç şey vardır:
- Sık sık ellerinizi yıkayın ve çevrenizdekilerle teması azaltın. Bu, öksürük nedeni olabilecek bakteri ve virüslerin bulaşmasını azaltır.
- Nemlendiricili bir fan veya nemlendirici kullanın. Bu, hava yolu tıkanıklığını azaltıp öksürüğü azaltmaya yardımcı olabilir.
- Sıcak içecekler için. Sıcak içecekler, tükürük üretimini artırarak öksürüğü azaltmaya yardımcı olabilir.
Eğer öksürük sürekli veya aşırı derecede rahatsızlık verici ise veya diğer semptomlarınız varsa, doktorunuza danışmak en iyisidir. Hamilelik sırasında bazı ilaçların bebeğe zararlı olabileceğini unutmayın ve doktorunuz veya bir sağlık uzmanı ile konuşmadan asla ilaç kullanmayın.
Henüz öksürük olmadı ama ılık ev yapımı limonata ılık muzlu ballı süt boğazları rahatlatıyor
Merhaba arkadaşlar hamile olduğumuz öğrendikten bir kaç gün sonra öksürük gıcık olarak kaldı. Doktor bol sıvı al geçer dedi ama fayda etmiyor gece beni bitiriyor. Balgamlı öksürük var nasıl geçer fikriniz var mı?
süt iyi gelir bide bol acılı çorba için sıcak
Merhaba @Pakiz hoşgeldiniz ılık ballı süt faydasi olabilir evinizde nebulizatör varsa o da fayda edebilir
Çok sağolun arkadaşlar ama hiç biri olmadı. Birde hamilelikte zerdeçal yasak bilginiz olsun. En son çare doktorum mecburi olarak 5 günlük antibiyotik verdi inşallah duzelecegim Allah herkese şifa versin
Ben zerdeçal da tükettim az miktarda yemeklerde. Bir yan etkisini görmedim. Çok aşırı tüketmek zararlı. Doktorum eser miktarda yemeklerde kullanabileceğimi söylemişti
Zencefilli Süt öksüreğe iyi geliyor. Gece yatmazdan önce süt kaynatın çok soğutmadan ılık halde içine sarı zencefil katın öyle için iyi geliyor,geçmiş olsun. @Pakiz
Selamlar. 27+1 gebeyim. 1 ayı aşkın süredir şiddetli öksürük şikayetim var. Sıcak bitki çayları, vitaminler, nebulizator içine SF ekleyip hava almalar falan etki etmedi. Bu durumu yaşayan veya yardımcı olabilecek kimse var mı?
Merhaba ebru hoş geldin canım. Öksürüğün nedeninn ne olduğunu biliyor musun? Öksürüğe neden olan şeyin bulunması gerek. Doktora gittin mi?
Bal limon karışımı ve tuzlu su ile gargara yapmayı da deneyebilirsin
Günaydın arkadaşım aramıza hoşgeldin gebeliğin hayırlı olsun cok geçmiş olsun canım Bi doktora gitmelisin ortalik hastalığı var gerci ilaclar bile fayda etmiyor
Merhaba @Ebru2012 hoşgeldiniz sanırım bi uzmana danışmak gerekiyor bende de oldu ama bu kadar uzun sürmemisti
Mucize Anne’ye hoşgeldiniz @Ebru2012
Gebeliğiniz hayırlı olsun
1 ay çok uzun bir süre, bence en yakın zamanda doktorunuza danışın
Çok geçmiş olsun
Kizlar üşüttum galiba dün geceden oksuruyorum boğazim ve göğsüm kapalı oksurduğumde balkam var biliyrm sizce ne yapayım iyi gelir oksurduğumde bozgazim yanıyor
Bu aralar salgın var. Bol bol su iç dinlen. Boğazını yumuşatması için ballı tarçınlı süt deneyebilirsin. Geçmiş olsun. Bende senle aynı şikayetleri yaşıyorum.
Şimdi deneyim yapacam teşekkür ederim