Hamilelikte Öksürük? 🙄

Valla ben dokuz haftalıkken Mart gibiydi grip olmamıştım bilemiyorum ki ama geçen ramazan bayramından sonra grip oldum kaç kez gittim serum verdiler o da aradan gün geçmesi lazım her gün vermiyorlar yani bı ilaç vermiyorlar pazartesi gününe kadar beklicem olmasa giderim napim

3 Gündür ölesiye öksürük krizleri geliyor içim dışıma çıkacak resmen aralıksız öksürüyorum pekmez Falan içiyorum ama etkisi olmadı doğal yolla geçmesini sağlayacak bir yöntem var mı.5 +3 haftalığım Ve sürekli öksürük Düşüğe sebebiyet verir mi ?

Tavaya yarım çay bardağı pekmez koyun yarım yemek kaşığıda tereyağı çay kaşığının ucuylada karabiber ocağa koyup ısıtın soğuduktan sonra aklınıza geldikçe yiyin öksürüğünüzün geçtiğini göreceksiniz​:smiling_face:

1 Beğeni

Yakın zamanlarda zatüre oldum yağ ve pekmez içip ardından buhar banyosu (üzerinize örtü alıp sıcak suyun buharına eğilebilirsiniz) bunu bir kaç gün sabah akşam yada kriz tuttuğunda yapabilirsiniz umarım işe yarar geçmiş olsun :heart:

Doktora gitmende fayda var canım bazı öksürükler gecmiyor kolay kolay malesef antibiyotik kullanmıstım bende :cry:

İllet birşey bu öksürük denen şey umarım gerek kalmaz doktora arkadasların yazdıklarını deniycem geçmezse mecbur

Teşekkür ederim Canım deniycem Mutlaka :revolving_hearts:

1 Beğeni

Malesef canim bende 1 aya yakin oksuruyorum ama hic birsey fayd a etmexi taze sut aldim kaynattim ictim ıhlamur ictim pekmez yedim hala var 28 haftalıgım

Lütfen birisi yardım etsin doğurucam nerdeyse 38+4 haftalık hamileyim iki haftadır gıcık tutması gibi öksürüğüm var hasta değilim ama öksürük hiç geçmiyor geceleri uyutmuyor bazen nefesimi kesiyor sanki bogazima toz kaciyomus gibi perisan oldum artık kurtulmak istiyorum böyle bir öksürüğü ne keser?

Belliki salgın var öksürük gebelikte biraz sıkınti bı doktora görünsen iyi olabilir çünkü öksürdukce rahme sancı olarak gidiyo kendim nstde kontrol ettim

Daha dün doktoruma söyledim bol su iç ilac veremem artik dedi bol su da ise yaramiyor

Ihlamur icebilirsin Ballı limonlu ılık su Buhar banyosu yapabilirsin ben astım hastasiydim mecbur vermişti doktorum
Bunları deneyebilirsin

1 Beğeni

Geçmiş olsun cnm taze zencefil al uzerine bal sür ve çiğne cok iyi gelecektir Rabbim şifa versin

1 Beğeni

Mandalina kabuğunu kaynatıp içebilirsin

1 Beğeni

Aynı durumu daha yeni yeni atlatıyorum. Öncelikle geçmiş olsun. Hamile olunca ilaçlardan yana bayağı kısıtlama oluyor doktorum bana bol bol su iç demişti birde varsa elinizde nebülizator cihazı ona sadece izotonik su koyup boğazını nemlendirebilirsiniz. Odada peteklerin üzerine su koyun evi nemlendirsin ve gündüzleri bir 10 dakika da olsa evi havalandırın.Bu arada dereceler fazla yüksekse oda hastalığın atılım sürecinde engel oluyor bizzat yaşadım.Sıcağı çok seviyorum ama hastalık sürecinde anladımki dikkat etmek lazım.Ztn gıcık tutma tarzı öksürük geceleri fazlalaşır bende kriz şeklinde gelmişti boğulurmuş gibi.

Evdekiler bana soguk almissindir diyor ama bende ayni sizin gibi dusunuyorum aksine sicaktan oldu peteklerden nemsizlikten oldu yani kimseye derdimi anlatamiyorum kaynanamlardayim daha kat kat sicak tutmaya calisiyolar hamileyim diye ama bu sabah buhar makinesi benimde aklima geldi bunlari denicem hemen çok teşekkür ederim

İlaçlı değil aman dikkat edin. Sadece izotonik su ile​:wink: Şu sıra salgın var. Hamilelikten biraz daha ağır geçiriyoruz dikkat edin.

1 Beğeni

Arkdaşlar uyumayan varsa bana yardımcı olabilir mi ben 12 haftalık hamileyim ama 3 gündür bogaz agrısı ve bugünde aşırı öksürük var uyuyamıyorum bebege sıkıntı olur mu bide ne kullansam geçer ne olur bana yrdımcı olun

İlgamur icebilirsin içine bal kat yada valla karabiber karistirabilirisn

Tavaya yarım çay bardağı pekmez koyun yarım yemek kaşığıda tereyağı çay kaşığının ucuylada karabiber ocağa koyup ısıtın soğuduktan sonra aklınıza geldikçe yiyin öksürüğünüzün geçtiğini göreceksiniz