Hayırlı akşamlar tatlım aramıza hoşgeldin Gebeliğin hayırlı olsun Valla beni yarim su bardağı ılık su yarım limon suyu 2 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı karabiber ekle iç bana iyi geldi bı dene istersen
Öncelikle çok geçmiş olsun Bende Türkiye’ye gittiğimde çok kötü öksürüğe yakalandım ilaç içmemek için her yolu denedim olmadı pekmez limon vs geçmiyordu ama tanıdık bi doktor vardı ona danıştık oda bize bisolnatur diye bi şurup önerdi o iyileştirdi beni tavsiye ederim size de
Aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun, geçmiş olsun
@Leyla1991 Arkadaşımın dediği tarif çok etkili, umarım faydası olur
20+4 gunluk hamileyimmm ve sidetli oksuruk var oksurmekten kasiklarim cok agriyo oksurugu nasil gecirim yardimci olurmuusunuz dayanamiyorm artik boğazlarım cok kotu
Kozalak şurubunu dene ama doktora sor mutlaka arastir hamilelikte ne kadar kullanman gerektigini
Günaydın aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun
Yarım su bardağı ılık su yarım limon suyu 2 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı karabiber ekle tüket
Veya 1 yemek kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tereyağı erit ocakta sonra ılıt az limon damlat ye
Veya 1 su bardağı ılık süt 1 çay kaşığı karabiber ekle iç
Bol bol dinlen ıhlamur çayı iç bol bol c vitamini içeren meyveler tüket canım şifa olsun inşallah çok geçmiş olsun
Aramıza hoşgeldin
Gebeliğin hayırlı olsun
Geçmiş olsun Arkadaşlarım çok güzel fikirler vermişler, umarım işe yarar
Merhaba @Neslim1 hoşgeldiniz
Hamilelik sırasında öksürükle başa çıkmak için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:
-
Bol Sıvı Tüketimi: Sıcak içecekler veya su içmek, boğazı rahatlatarak öksürüğü hafifletebilir.
-
Bal ve Limon: Ilıman bal ve limon karışımı, boğazınızı yumuşatmaya yardımcı olabilir. Ancak, hamilelik döneminde herhangi bir takviye veya tedaviyi kullanmadan önce doktorunuzdan onay almalısınız.
-
Nemlendirici Kullanımı: Nemlendirici veya buhar makinesi kullanmak, boğazınızı rahatlatabilir ve öksürüğü azaltabilir.
-
Tuzlu Su Gargara: Ilık tuzlu su ile gargara yapmak, boğazı temizleyerek rahatlama sağlayabilir.
-
Doktora Danışma: Eğer öksürük şiddetliyse veya uzun süre devam ediyorsa, doktorunuzla iletişime geçmek önemlidir. Hamilelik döneminde kullanabileceğiniz güvenli tedavi seçenekleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
Gebelikte karabiber tüketimi midemi parçalar nasil onerebiliyorsunuz bunu anlamadim normal insanlara bile önerilmez yakar o oksuruk için karabiber ve süt cok anlamsiz zencefil zerdeçal gibi bitkiler de rahim kaslarini yumuşatir ve erken doğuma sebeb olur admin surekli bununla ilgili linkler atiyor gebelikte kafaniza gore bitki türü kullanilmaz diyr atmasina rağmen yazıyorsunuz
Kizlar valla çok kötü bir salgın var ben normalde bol meyve ve bol su içerek soğuk algınlığı ve öksürüğü atlatirdim ama bu farklı bir şey geçmiyor bir türlü. Dün gece özele gittim sadece parol serum yapıp gönderdi evi 2 saatte bir havalandırın mandalina portakal elma çok tüketin bol su için en azından semptomları hafifliyor ama tamamen geçmiyor çünkü benimde yapmadığım şey kalmadı ama bakalım geçer inşallah Allah herkese şifa versin
7 haftalik ikiz hamileyim okadar kotu siddetli öksürüyorum ki genelde tutmaya calisiyorum ama yinede oksuruk bu engel olunmuyo karnimin alt bolgesinde agri var korkuyorum birsey olur napmam lazim gecsin bu lanet oksuruk ilac da kullanamiyom
Geçmiş olsun Doktora gitmedinmi?
Geçmiş olsun canım Öksürüğünü tutma o ağrı yapar Yarım su bardağı ılık su yarım limon suyu 2 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı karabiber ekle iç
Veya 1 yemek kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tereyağı erit ocakta sonra ılıt az limon damlat ye
Veya 1 su bardağı ılık süt 1 çay kaşığı karabiber ekle iç canım iyi gelir
Doktor ilac kullanmani onermiyorum dedi
Banada çok ağrın olursa KBB uzmanına gitmen gerek dedi ama ben doğal yolları tercih ettim
Ben çaydanlıkta şu kaynatıp onun baharında birkaç dk çekil dur şeklinde durdum çok iyi geldi bir de ballı süt içtim nane limon içtim kaşıkla pekmez yedim buhar çok rahatlattı
Ben de hamileliğimin ilk zamanları hastalanmıştım sıcak süt (ama kaynar değil biraz daha ılık) içine biraz bal, biraz tarçınla öksürüğümü hafifletmiştim tadı da lezzetli oluyor
Siz daha önce de demistiniz bunlari denedim ve etki yapti baya bir azaldi
Ben herkese tavsiye ediyorum çünkü bana iyi gelmeyen hiç bir şeyi kimseye önermem canım sizede iyi geldiyse çok sevindim
Geçmiş olsun
Gebelikte öksürüğe karşı doğal ve güvenli çözümler arasında:
-
Ilık Tuzlu Su Gargarası: Boğazı rahatlatmak için ılık tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz.
-
Bol Sıvı Tüketimi: Su içmek, vücudu nemli tutarak öksürüğü hafifletebilir.
-
Buhar Inhalasyonları: Buhar makinesi veya sıcak su dolu bir lavaboda buhar inhalasyonu, solunum yollarını rahatlatabilir.
-
Bal ve Limon: Balın antioksidan özellikleriyle limonun C vitamini içeriği öksürüğü hafifletebilir.
Ancak, herhangi bir tedaviye başlamadan önce gebeliğinizle ilgili sağlık sorularınızı doktorunuza sormak önemlidir.