Hamilelikte kaç kilo aldınız 🤰🏻

Valla ben de 23+5 oldum 10 kilo aldım, hiçbir sıkıntım yok ama doktorum maksimum 5 kilo daha alabilirsin doğuma kadar dedi. Yediklerime dikkat etmeye başladım, sporu arttırdım haftaya şeker yüklemesi yaptırıcam inşallah gebelik şekeri çıkmaz diye dua ediyorum

36+4 deyim 63 kiloda hamile kaldım şimdi 64 kiloyum ilk 4 ay 8 kilo verdim onları geri aldım sadece

24+4 haftadayım 10 kilo aldım 57 kilo ile hamile kaldım ilk atlar hiç almadım son iki ayda 7 kilo almışım doktorum yememe dikkat etmemi söyledi ama benim canjm sürekli hamur işi çektiği için çok tüketmeye başladım napıcam bilmiyorum

32+6 55 kilo ile hamile kaldım 67 kiloyum şuan. Şekerim yok aksine şekerim çok düşük çıktı bu sefer tansiyon düşüklüğüm de vardı zaten haşa devam düşüklük. Amniyo sıvısı normal.

Sağlığına şu andan itibaren dikkat etmeye başlamalısın. Ama sakın kendini yıpratma miniklerimiz bizim duygularımızı hemen hissediyor ve kendini üzmen de hiç güzel olmaz. Sen canın bir şey çekse de 2. Ve 3. Defa daha düşün bunu yemem bebeğim ve benim için saglıklı olur mu diye. Çok zor biliyorum bazen bir şeyleri canımız çok çekiyor ama sağlığın tehlikede ise doğuma kadar kendini olabildiğince toparlamalısın ki doğumda ve doğum sonrasında hem fiziksel hem psikolojik olarak rahat edesin. Ayrıca aldığın kilo az ya da çok diyemeyiz mevcut kilon ve başlangıç kilon çok önemli. Ben de 14 kilo aldım ama çok fazla sağlıksız şey aşerirsem kendimi tutuyorum ki aldığım kilolar vücuduma zarar vermeden ihtiyacım olduğu kadar kilo almamı sağlasın. Tabii ki kaçamaklar oluyor ama sağlığımıza fazlaca etki ettiği an hemen durmalıyız. Suyun ve şeker için doktorlara bolca sorular sorabilirsin en uygun öneriyi onlar verebilir ve önerilerini kesinlikle hayatına geçir ki miniğin de sen de rahat edesin. Canını sıkmamaya çalış olur mu sen üzüldükçe sadece zihinsel olarak da bir yıpranma sürecine sokacaksın kendini. Elinden geldiğince çözüm odaklı olmaya çalış çevrende seni bu konuda destekleyici kişiler varsa da onlarca bolca vakit geçir derim. Dilerim hem fiziksel hem psikolojik olarak çok mutlu olursun.

33 haftalik hamileyim 20 kilo aldim

22 gaftadayım normalde 1 kilo almışım ama 2 kilo vermişim şimdi

Benim ikiz oldugu icin 20 kilo aldim kendim kilo almadim sadece karnim devasa oldu

37+5 10 kilo aldim

6 kilo almıştım dengeli beslenmiştim sadece cocuk kilo aldı dogunca da gitti 6 kilo

Arkadaşım diyetisyen tek bebeğe hamile kaldığı halde yıllar önce 15 kilo almıştı tabi şimdi bekarlığından daha da zayıf genetik olarak kalçası bacakları kalındı şimdi kalça ve bacakları da çok inceldi benim zayıflığımla dalga geçerdi şimdi kendisi aynı oldu :sweat_smile:o yüzden doğumdan sonra verirsin o verdiyse o kiloya geldiyse :smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Doğumdan sonra gidiyor zaten kilolar hele birde emzirme döneminde kilo vermiştim ben fakat emzirmeyi bıraktıktan sonra çok hızlı kilo aldım 53 kilodan 63 e kadar çıktım bir kaç ayda 3-5 verdim aldım derken 63 kiloda hamile kaldım 56 kiloya kadar düştüm bulantım yüzünden şimdi 64 kiloyum doğuma kadar sanırım en fazla 65-67 falan olurum

Doğuma kadar kaç kilo aldınız kızlar

7 aya keçdim hamile kalırken 58kiloydum şimdi 68 kiloyum çokmu kilo almışım?( korkuyorum siz kaç kilo aldınlz?

Kızlar hamilelikte kg alımı zararlimi yada kaçıncı aylarda kaç kg aldınız yazarmisiniz ben 6 aylık hamileyim 7 kg almisim ama zayıfım 42 kg hamile kaldım karnım filan da yok ama doktur çok almissin dedi endişe ediyorum

Ben şuan 28 haftadayım 7 kilo aldım bence gayet normal fazla değil

Benim korktuğum çok kilolu olurum diye değil çok kg alımı gizli gebelik şekeri oluyormuş falan ondan korkuyorum artık bu aralarda istahm açıldı doymuyorum elimde de değil

18+4 haftadayım 8 kilo almışım hemşire fazla oldugunu seker ile alakalı olup şeker yüklemesi yapalım dedi sizler kac kılo aldınız.seker ile alakalı olabilir mı aynısını yaşayan varmı

Ben 26 haftada 20 kilo aldım doktorum ve ya ebe hicbirsey soylemedi. Cevremdekiler onermiyor seker yuklemesini ama yıllardır her türlü yolu deneyip kilo alamayan ben su an gayet rahat ve hızlı kilo alıyorum. Yarin seker yüklemesi için randevum var umarım bi sorun çıkmaz.

1 Beğeni

Şeker yuklemesi kelimenin tam anlamı ile endişe verici. Onun yerine açlık ve tokluk şekeri baktırın çok daha doğru ve sağlıklı sonuca ulaşırsınız (. Doktorunuzla konuşun aç karnına kan veriyorsunuz sonrasında mükellef bir kahvaltı yapıp tok şekilde kan veriyorsunuz ve sonuçlar herşeyi ortaya çıkarıyor)

1 Beğeni