Hamilelikte kabızlık😑

Evet okudum ben de bir yerde siparis ettim bekliyorum :face_holding_back_tears: ama ac karna ilik su da muhteşem :+1:tavsiye icin cok teşekkürler :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

1 Beğeni

Hamilelik ilaçları yüzünden başıma.geldi napsam geçer öneriniz var mi

3 Beğeni

Süt tüketmek iyi gelir kayısı,üzüm.Bol bol da su için

1 Beğeni

@Neslihan_95 hoş geldiniz :tulip:

Evet bol bol su için zaten hamilelikte su içmek faydalıdır.

Tuvaletde fazla ıkınmamaya çalış ,yavaş yavaş fazla ıkınmadan yapmalısın.

Ben böyle dikkat etdim ama doğuma az kala kabızlığım olmuştu yine,doktorum fitil yazmıştı

1 Beğeni

Merhaba canım aramıza hoşgeldin :star_struck:

Gebeliğin hayırlı olsun :smiling_face_with_three_hearts: @Neslihan_95

Sabah ılık su ve iki kayısı ye yada akşam 2 kuru inciri hakiki zeytinyağına koy (doğra ama)sabah aç karnına inciri ye zeytinyağı ile birlikte sonra ılık su iç üstüne

2 Beğeni

Hoşgeldiniz :sun_with_face:

Gebeliğiniz hayırlı olsun :ribbon:

İlaçlar yapıyor evet, maalesef. Kuru kayısı tüketin, düzelir. Ben de çok çektim

1 Beğeni

Merhaba @Neslihan_95 hoşgeldiniz :bouquet:

Hamilelik sırasında kabızlık sorunuyla başa çıkmak için bazı öneriler şunlar olabilir:

1. Yeterince Lif Tüketmek: Bol miktarda lif içeren besinleri, sebzeleri, meyveleri ve tam tahılları diyetinize eklemek, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir.

2. Sıvı Alımını Artırmak: Günde en az 8 su bardağı su içmek, dışkının yumuşak olmasına yardımcı olabilir. Lifli gıdalarla birlikte yeterli sıvı alımı kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

3. Düzenli Egzersiz: Hamilelik sürecinde doktorunuzun onayıyla düzenli hafif egzersizler yapmak, sindirim sistemini harekete geçirebilir.

4. Prune (Kuru Erik) Tüketmek: Kuru erik, doğal olarak lif ve suda çözünen bileşenler içerir ve kabızlık sorununu hafifletebilir.

5. Probiyotik Gıdalar Tüketmek: Yoğurt ve fermente gıdalar gibi probiyotik içeren besinler, bağırsak sağlığını iyileştirebilir.

6. Günlük Rutini Takip Etmek: Tuvalet ihtiyacınız geldiğinde ertelemeden gitmek, kabızlık sorununu azaltabilir.

7. Meyve Sularını Sınırlamak: Bazı meyve suları fazla şeker içerebilir, bu nedenle sınırlı miktarda tüketilmelidir.

Eğer bu önlemlere rağmen kabızlık devam ediyorsa veya rahatsızlık artarsa, doktorunuzla konuşmanız önemlidir. Doktorunuz size özel olarak uygun olan stratejileri önerebilir ve hamilelik sürecinizde sağlığınızı izleyebilir.

1 Beğeni

Kizlar hamilelikte son zamanlara doğru genelde kabizlik yasaniyor diyorlar fakat benim buyuk tuvalet ihtiyacim artti. Sizce bu neden olur ya da boyle olan var mi?

3 Beğeni

Bende de kabızlık problemi arttı, ama iki durumda normalmiş doktorum öyle söyledi sindirim sistemi değiştiği için. İshal durumu da doğum yaklaştıkça kasların gevşediği için yaşanıyormuş

Ishal degilim sadece sabahlari zor yapiyordum simdi ise 3 defa falan cikiyorum​:rofl:

Bende de oyle hamileligin sonlarında oluyor

Son ay derken kacinci haftada canim

Hafta olarak tam hatirlamiyorum ben doğum yapali 2 ay oldu

Ben bi kabız oluyorum bi ishal

1 Beğeni

Hmm benim 32. Haftada basladi

Ay o da degisikmis​:penguin:

1 Beğeni

Evet ya sorma

1 Beğeni

@Öykü18 Ahh bende aynı durumdan muzdarip bir anneyim :person_facepalming:

1 Beğeni

Kader arkadaşımn

1 Beğeni

@Öykü18 zaten seninle haftamızda aynı yaşadığımız şeylerde :rofl::rofl::rofl: hep denk geliyor görüyorum aynısı inan :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni