Hamilelikte kabızlık😑

Kızlar yardım.2 gündür çok kötü kabız olmuşum.Acil çözüm önerileri olanlar yazabilirmi.33+1haftaligiz.Fazla ikinamiyorumda bebeklere bişey olur korkusuyla çok afedersiniz.Ama çok zor durumdayım.

Ben aile hekimine söyledim kabızlık ve gaz sancısı vardı felaketti bana magnezi kalsine diye bir ilaç verdi hamilelikte kullanılan bir ilaç onu içtim beni ishal yaptı sonrasında rahatladım WC den çıkamadım gece sadece ama aşırı rahatladım

Kuru kayısısı parçala sıcak su koy ılınınca iç kayısıları da ye oda etkili ama hemen etki etmesini bekleme

Probiyotik kullanıyorum hem faydalı hem yan etkisi yok

Bu ilac cok agir aslinda dikkatli kullanin surekli kullanmamaya ozen gosterin

2 Likes

İki kere kullandım oda kabızlık ve gaz sancısı için doktorum bir zararı yok dedi teşekkürler

Kızlar 34ncü haftadayım . Kabuzlık var birde karın agrısı . Bu zamanlarda aynı sıkıntıyı yaşayan var mı ?

Ay ben de 34 haftadayım ve gerçekten bir gün normal ise bir gün kabızlık yaşıyorum çok zorlanıyorum

1 Like

Canım bende de oluyor yakın haftalarız. Ama bende öncesinde de vardı bu sıkıntı hamilelikte daha cok artıyor tabi. Sabahları ac karnına kayısı falan yiyor musun ıkı tane üzerine de bır bardak su iç ılık olsun fayda edebilir. Yada doktor surup yazıyo ama onlarında bi sürü yan etkileri var benım midemi bulandırmıstı şurup

Kayısı tuketebilirsin

1 Like

Benimde olmaya başladı önceleri ishal oluyordum şimdide sık sık kabız oluyorum

1 Like

Kuru kayısı , kurı incir , kefir ile destekleyebilir siniz​:heart:

1 Like

Aynı haftadayız ve anlattıklarının birebir aynısını yaşıyorum. Kabızlık ve karında Ağrı

1 Like

Dönem dönem benim de oluyor yediklerime bağlı olarak artıyor 35 haftalığım ben de. Su içmeyi arttırınca, bir de yemek ve salatalarda zeytinyağı kullanmaya başladığımdan beri sorun yaşamıyorum

Bende de var 30.haftadayım her gun 2 kaşık zeytinyağı içiyorum incir yiyorum sebze meyve tüketiyorum ama geçmiyor ilaç kullanacağım

Bende yaşıyorum ara ara. 37 haftamdayım. Sabah ac karnına kayısı tüketiyorum. Hurma lifli oldugu icin hurma yemeye basladim . O da cok iyi geldi. Bol su tabi. Simdilik bi sorun yasamiyorum eskisine göre

Ayıptır söylemesi bende 2günde 1 tuvalet ihtiyacımı karşılıyorum ama öyle kabız olmuş gibi bir hisssim yok yani şuan 30. Haftama gidiyorum ilerde dahada adtar mı sayısı bilmiyorum 3 4 güne çıkarsa sıkıntı

Merhaba kızlar 5 haftalık hamileyim sigara içiyordum hamile olduğumu öğrenince biraktim. Fakat kabızlık problemi yaşıyorum gebelikte kabızlığı önlemek için ne yapılmalı bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi lütfen…

Doktorunun verdiği vitaminleri kullanıyorsan onlar yapar bol bol su iç ve süt iç her gün muz ye kuru yemiş ye bunlar bana iyi geldi

1 Like

Hanımlar herkese merhaba ben 9 hafta 3 günlük hamileyim ve neredeyse 1,5 aydır kabızlık çekiyorum affedersiniz bunun önüne geçmek için n önerirsiniz? benimle aynı durumda olan var mı?