Hamilelikte kabızlık😑

Mrb canım ben onu cok yasadim cok şükür bu hamilelimde yaşamasim dupalack diye şurup var hamileler kullanıyor bana doktorum.yazdi doktoruna danış sanada yazar iyi geliyor

@Sureya merhaba gebeliğin hayırlı olsun aramıza hoş geldin :hugs::bouquet: Kabızlık probleminin temel çözüm yollarından biri ve en önemlisi günlük en az 2 lt su içmek. Daha çok meyve, sebze ve posalı gıdalar tüketip bağırsakları hareket ettirecek şekilde beslenme alışkanlığı kazanmalısın. Ayrıca kuru meyvelerden şekersiz komposto yapıp tüketirsen , bağırsak hareketlerini arttırıp, vücudun sıvı ihtiyacını da karşılamış olursun. Esmer pirinç tüketmek, tam buğday yada tam tahıllı ekmek tercih etmek yararına olacaktır. kabızlığın doğal çözümü olarak bilinen kırmızı eriği kabızlık için yalnız başına yiyebilir, kuru erik olarak tüketebilir ya da erik suyu içebilirsin.

@Sevgiyagmurali Teşekkür ederim kontrole gittiğimde doktoruma soylicem sağolun :smiling_face_with_three_hearts:

@Hatice verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim 2… gebeliğim bu .1.de hiç boyle birşey yaşamadım onun için sormak istedim soylediklerinizi denicem sağolun :heart:

Birde doktorum.bana bağırsak duzenleyici verdi ama bu ilaç özele giriyor devlet karşılamıyor ismi syn biotic mükemmel bir probiyotic tavsiye ederim hiç sorun yaşamassiniz ben sizi çok iyi anlıyorum

1 Beğeni

Arkadaşım afedersiniz ama aşırı derecede kabızlık yaşıyorum. 6 haftalık hamileyim iğne ve progesteron kullanıyorum. Kabızlık için ilaçta verdi doktor su içsem gaz oluyor. Bu durumu yaşayan var mı bu normal mi?

Benim kardeşimde de var kabızlık sorunu Kuru kayısı yiyin sindirime yardımcı olacaktır 4 tane fln yiyin rahatlatır bende normalde kronik kabızlığım vardi hamilelikte normale döndüm şükür şuan bende bişey yok

Kabizlik icin pipirim cok faydali salatasini yapip yiyebilirsiniz

Doğal kayısı meyve suyu yaptım onu içiyorum ama yine aynı oluyorum. Sanırımbu süreçte belirtim bu olacak. Ama çok zor evden dışarıya çıkamıyorum resmen

İyi gelecekse denerim. Çok zor belirti bir bunu yaşıyorum

Direk kayısı yemeyi deneyin belki iyi gelir Kardeşimde hamile ilk bu belirti vardı sonrasinda bulantı fln oluştu

Hamilelikte kabizliga ne onerirsiniz ?

Probiyotik kullanıllabiliyor bir sakıncası yok ama doğal olarak kefir, yogurt. Fermente olarak şalgam içelirsin turşu yiyebilirsin ama fazla yeme tuzlu oldugu için bunlar bağırsaklarını daha iyi çalıştıracaktır :innocent:🫶🏻

Kayısı suyu öneririm ev yapımı mümkünse hamileliğimin yarıdan fazlasini kabız geçirmiş biri olarak…kuru fasulye olur lahana olur çorba özellikle çok iyi geliyor bana

1 Beğeni

Merhaba, başımızın bitmeyen derdi. Kabızlığı önlemek için neler yapıyorsunuz? Kullandığınız bir ilaç var mı?

Bende bu sorunu yaşamıştım.Kabızlığı onelemek icin aslında ilaca ihtiyaç yok .gönül ister ki hamilelikde hər şeye ilaç çok kulanmayalım.cunki çocuk ilaça alışıyor doğduktan sonra azca hastalandiginda ilaç olmadan iyileşemiyor…onunicinde kabizligi onlemek icin İlaç degilde., kabız etmeyen yemekler tercih etmeliyiz, Mesela:sulu yemeklere ve bolca su içmeye Özen gosterelim çünki həm kabizligi önlüyor hemde normal doğum yapanların dogumumu kolaylaştırmaya yardımcı oluyor.tavsiyem budur :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Haklısın. Ben de doğal yöntemlerle çözmek için çok çabalıyorum Doktorum sadece ekşi meyveler yememi istedi. Eskiden kayısı incir yerdim ama onlar tatlı meyve olduğu için onları bıraktım. Sadece erik mamelatlı yoğurt da eskisi gibi etkili değil. İlk 3 ay ıkınmak bebek için çok tehlikeli. Kabız olup da ıkınmamak da çok zor. Doktorumdan zor zamanlarda kullanabilmem için ilaç önerisinde bulunmasını istedim. Magnezi kalsine diye toz bir içecek verdi. Ama onun tadı da alçı suyu gibi. Bu ilacı kullanan hamileler nasıl tüketiyor diye merak ettim. Tadı içilecek gibi değil

1 Beğeni

Sən bebeğim erkek dedin bendede oyle diyorlar ama sen tatlı yiye biliyorsun…ama ben kola veya tatlı şeylər yediyimde.meyva və s.miydeme düşmüyor miydem bulaniyor.aksine ben ekşi seyler istiyorum.

Hepde soylerler ekşi erkek.tatlı kız diye.ama yalanmış.sendede erkek ama Tatlıda yiye biliyorsun

1 Beğeni

Burda ye tatlıyı doğur hakkıyı, ye ekşiyi doğur ayşeyi derler. :rofl::rofl:

2 Beğeni

:smiley: çok güzel bir deyim gercekten​:smile:. Burda ama ekşi erkek diyorlar .hepde oyle çıkar :smile: