Enfeksiyon tabiki önemli hele hamilelikde erken dogum su kesesinin erken patlaması gibi sorunlara yol acar hatta gebeligin sonunda hala gecmemis ilerlemisse normal dogum yapmıyor doktorlar yaygın diye önemsiz anlamına gelmiyor
Ben hamile olduğumu öğrendiğim günden 6. Aya kadar idrar yolu enfeksiyonum vardı ne yapsam fayda etmedi ama ilerlemedi. Hep su içtim. En son çamaşırlarımı makinenin yüksek derecedinde yıkamaya başladım.
bol bol su tüketmelisiniz bende de olmştu,bide fitil kullanmıştəm doktorum söylemişti geçip gitti onla da. İç çamaşırınlzı da sık sık değişin,ıslak kalmasın
Tşk ederim canım
Bir kaç kez ben de yaşadım, şu şekilde atlattım: Her gün iç çamaşırımı değiştirdim hatta ütülemeyi önerenler oldu ama ben ütülemedim. İki üç günde bir tuvaleti temizliyorum. Tuvaletten sonra temizliğe önem ver. Bol su içtim. Eşimle ilişkiye girmeden önce o ve ben temizleniyoruz yani yıkayabilirsin. Ben Bunlar zaten dikkat ederdim ama enfeksiyon kapınca daha çok dikkat ettim çok şükür geçti. İnşallah senin de geçer bir daha olmazsın çok zor oluyor iyi biliyorum
İnşallah canım inşallah geçer.Brnde çok dikkat etmeme rağmen sürekli enfeksiyon oluyorum.Bundan sonra daha çok dikkat edecem.
Bende hafif yanma olmaya başlayınca direk iç çamaşırıma nioil yagi damlatiyorum 3damla 10dakika bekleyip giyiyorum 8 ayımdayım hiç enfeksiyon ilerlemedi çok şükür oluşmadi
Herkesin başının belası enfeksiyon olmuş bende de oldu tek içimlik tozlardan da kullandım antibiyotik de aldım ihmal edilmemesi gereken bir durum olduğundan mutlaka verilen ilaçları kullan
Son zamanlarda antibyotiki kötüleyen çok. Normalde kullanırdı hep kayınpederim. Ama dün kayınpederim ölümden döndü.allah korusun. Doktorlar antibyotik kullanırken dikkatli olunmalı ve sadece doktor iğneyi yapmalı dedi.
Başımın belası yine enfeksiyon çıktı
bakalım ne verecek fitil hiç kullanamıyorum
antibiyotik bir kere kullandım yine kullanmak istemiyorum
Merhabalar,
11+5 hamilelik sürecindeyim ve ilk gebeliğim olduğu için bazı konulara hakim değilim maalesef.
Yaklaşık 3 haftadır idrar enfeksiyonu yaşıyorum, doktoruma gittiğimde antibiyotik verdi ancak bu süreçte hala akintim sarı renkte geliyor. Bu konudan muzdarip olan ve bilgi verebilecek var mı?
Doktoruma önümüzdeki hafta gideceğim, tekrar ileteceğim ama yine de merak ediyorum.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz @yaseminyildirim
Geçmiş olsun
Akıntınızda koku var mı acaba ?
O haftalarda benim akıntım da sarıya dönüktü ama enfeksiyonum yoktu. Doğumumda son aydayım ve bu sıralar yine sarı gelmeye başladı akıntım ama tahlillerde enfeksiyon çıkmadı. Belki sizinki de geçmiştir koku ya da idrar yaparken ağrı yoksa
Merhabalar @NURAN, böyle güzel karşıladığınız için teşekkür ederiimm
Akıntımda kötü bir koku almıyorum sadece bazen idrarda zorlanıyorum, uzun vadede sorun olması beni korkutuyor açıkçası. Bu yüzden istemsiz bir tedirginlik hal alıyor
Uzun vadede süreceğini düşünmüyorum. Özel bölgemiz gebelikten dolayı biraz daha hassaslaştığı için bir tık daha hassas bakım yapmamız gerekiyor. Hele de şu sıcak günlerde. Sık sık suyla temizlemeye çalışın, olabildiğince kuru tutmaya çalışın çünkü akıntı yoğunluğu oluyor maalesef ve bunlar da bakteri ürettiği için enfeksiyona neden olabiliyor. Sık sık iç çamaşırınızı değiştirmeye özen gösterin. Kısa sürede atlatacağınızı düşünüyorum. Tedirgin olmayın ![]()
Söylediklerinizin hepsi bir bir uyguladıklarım aslında ama uygulamaya devam edeceğim, içimi rahatlattiniz diyebilirim. Tatlı yaklaşımınız beni çok sevindirdi. Çok teşekkür ederim ![]()
![]()
O sizin tatlılığınız ![]()
Elbette uyguluyorsunuzdur zaten, ben bu sıkıntıyı yaşayan başka bir annemiz olabilir diye detaylı açıklamak istedim ![]()
Ben enfeksiyonu atlattığınızı düşünüyorum. Çok soğuk su içmekten de her ne kadar zor olsa da bu süreç bitene kadar uzak durursanız daha kolay atlatacağınıza eminim ![]()
Doktorunuza gittiğinizde bizleri de bilgilendirirseniz seviniriz
Konuyla ilgili bizler de daha iyi bilgilenmiş oluruz ![]()
Bende de hamileliğin ilk haftalarında öyle sarımsı bi akıntı vardı ama hiçbirşey çıkmadı çok şükür.Şimdi 27+3 haftalığım beyaz bir akıntı var ve yanma da var yarın hastaneye gideceğim tahliler yapılmalı bakalım ne çıkacak.
@FidanUğur Geçmiş olsun canım
Umarım güzel sonuçlar alırsın, haberini bekliyoruz ![]()
@NURAN Çok teşekkür ederim.Her ay tahlil yaptırıyorum.Geçen ay yaptırdım hiçbirşey çıkmadı şimdi bana serklaj uyğulandı ya ondan şüphe ediyorum.Hayırlısı Allahtan hiçbirşey çıkmaz inşAllah.![]()
Dualarım seninle @FidanUğur ![]()