Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu

Merhaba anneler, bol bol da su içiyorum ama bazen idrarımı yaparken yanma oluyor.

hamilelikte idrar yolu enfeksiyonu yaşayan oldu mu?

Bebeğe bir sakıncası var mı?

Siz bu süreçte neler yaptınız?

1 Beğeni

İdrar yolu enfeksiyonu bekarkenden beri var hâlâ var arada bir yanma olur ama doktora sordum çayır cayor devam eden bir yanman yoksa sakın ilaç vermemi bekleme dedi korkulacak bir şey değildir

2 Beğeni

6.Ayımda enfeksiyon bitti müjdesi aldım. İçimde hala onun mutluluğu var

Size neler yaptığımdan bahsetmemi ister misiniz

Çok iyi olur benimki bı türlü geçmiyor ama ben su icemiyorum

Bazı gunler 2 litreye yakın su içtim
Bazı günler 1 litrede kaldım bazen 2 bardak suda kaldım
Hep şunları yaptım
Kilotlarımı ayrı yıkadım, 40 derecede 59 dakika yıkandı yumuşatıcı kullanmadım bazen derterjan atarken karbonat da ekledim. Mikrop varsa ölsün dedim
Ben günlük pedsiz çamaşır kullandığimda rahatsız oluyorum hemşireler ebeler günlük ped kullanma enfeksiyon birikir dedi. Her tuvelete gittiğimde günlük pedimi değiştirdim.
Günlük pet olmasina rağmen azıcik bile nem hissetsem hemen değiştirdim.
Banyo yaptığım zamanlarda temizliği sebamed intim yıkama ile vulva yüzeyini temizledim. Vajen içine hiç dokunmam
Onun dışında temizliği sadece su ile yaptım kuru olmasına dikkat ettim
Cinsellik enfeksiyonu arttırabiliyormuş o zaman daha dikkatli oldum
Son zamanlarda artık isyan etmeye başlamıştım daha neden geçmiyor diye
Bu sefer çamaşırlarımı ütülemeye başladım. Bilmiyorum sende de oluyor mu? Çamaşır ne kadar pamuklu olsa da dikiş yerlerine ütü yapınca tenimi rahatsız ediyor. Üzerine tülbent koyup ütüledim. Buharsız
Kirli kilotları 2 gunde bir yıkadım. Yıkanmayı beklerken mikrop mu birikiyor dedim.

Sadece bir kez yanma oldu o zaman saşe toz kullandım korkuma 2.5 litre su içtim. Artık midem yeter su içme diye ağlıyordu.
@afrikanın_gelini54

4 Beğeni

Ben hamilelikte idrar yolu iltihabı çok oluyorum ne onerirsiniz

1 Beğeni

Hemen bir üst yorumda ben detaylı tecrübemi anlattım.
Ben hamile olduğum gün idrar yolu enfeksiyonu olduğumu öğrendim. 6. Ayda bitti.
Umarım sıkılmadan okursun

Ben hamile olmadan da çok oluyor enfeksiyon bünyem alışmış herhalde benimki hiç yanmıyor tahlillerde çıkıyor sadece enfeksiyon olduğum

1 Beğeni

Benim de öyleydi. Bir kez yanma oldu. Lökosit hep 3+ çıkıyordu.
Sizin yukardaki önerilerden ilk defa gordüğünüz var mı?

Ben aslında enfeksiyon nedenini biliyorum temizligimi ıslak mendille yapıyorum öbür türlü kendimden tiksiniyorum

1 Beğeni

O zaman size sebamed intim yıkamayı öneririm.
Hem ph değerini bozmuyor hem de temizlendiğinizi hissediyorsunuz.
Sıvı sabun gibi düşünün ama dıs genital bölge temizlemesi için kullanılıyor.

Tamam teşekkür ederim

1 Beğeni

Benim ablam boyleydi ilaç kullaniyordu ve aklımda hala sıcak taş kizdirib üstüne bişey seriyodu üstünde oturuyordu vaginaya sicaklik deysin iyileşsin diye​:sweat_smile:işe yariyordu.ve tuavelete gidince sıcak su kullaniyordu.alt camasirlarini kalın giyiniyordu…ve rus sabunu varya hani kıyafet sabunu.onunla yikiyordu kendini tuvalete gitdiginde

@fKRkS29 belki bu konu başlığı size yardımcı olur geçmiş olsun :innocent:

1 Beğeni

Aylardır geçmeyen enfeksiyonu nioli yağı ile geçirdim hamdolsun

1 Beğeni

Bebege sakıncası var evet.
Gebelikte idrar yolu enfeksiyonları erken doğuma ve su kesesinin erken açilması gibi bebegin yaşamını riske soka bilecek onemde sorunlara neden ola bilir.
Bunun içinde idrar yolu enfeksiyonu olan anne adaylarının doğum şekline de enfeksiyonun durumuna göre karar verilmektedir.

5+0 teyiz şuan dun aksamdan beri vajinada kasinma ve idrar sirasinda yanma var yasayan var mi acaba ,

3 Beğeni

enfeksion var sende doktoryna söyle sana vaginaya fitil yazıcak bide bol bol su iç enfeksion çıksın bedeninde su temizliyor. ama doktorunla mutlaka konuş bu konuyu

2 Beğeni

Geçmiş olsun idrar yolu enfeksiyonu gibi görünüyor