Gecmis olsun enfeksiyon var gibi doktorunuz fitil verir 2 litre su icmeniz lazim hatta daha fazlasi icebilirseniz birde suya elma sirkesi az bisey karistirip vajinayi oyle yikayabilirsiniz
Evet idrar yolu enfeksiyonu bendede olmusdu,idrar sirasinda yanma oluyor ćok kotu bir hiss.Acı çekiyor insan resmen.İlaç veya fitil yazacak doktor,arkadaslarin soyledigi gibi su fazla tuket.eksi ve tuzlu gıdaları birakmalısin bu dönemde,Tuz idrara geçdikce seni daha çok yakacak acitacak bu donemde,suyunu artdir ve tuzu tamamen kes farkı goreceksin,tabi ilaçda şart tamamen temizlenmesi ićin
Tesekkurler
Daha once tek kullanimlik sase varmisti doktorum ama enfeksiyon gecmemis simdi antibiyotik verdi infex 200mg kullanan varmi aranizda
Kullanmadım bu antibiyotiği ama doktorun verdiyse güvenilirdir diye düşünüyorum
@NURAN doktorum verdi eczacida kullaniliyor dedi ama ilac da hamilelik sirasinda kullanmayiniz diyor orda aklim karisti daha once de boyle bi ilacda oldu doktorum lutfen bana guveniniz dedi simdi bir daha da soramadim
@Glsah İlaç prospektüslerinde genelde her ilaç için hamilelik sırasında kullanımı önerilmediği yazar ama doktor önerdiyse bir problem çıkacağını düşünmüyorum
Hamilelikte sIk rastlanilan sorun malesef Normalde idrar yolu enfeksiyonu sorun degil Tedavi edilmezse sorun. Doktorun eger yazdiysa eczacida onay Verdiyse kullan kesinlikle Eger tedavi olmazsan bebege gecebilir Renal pelvik rahatsizligi olabilir dedi Sen tedavine basla bir an once C vitamini de kullanmami onerdi Ve en son turna yemisi
Geçmiş olsun arkadaşım benim de hamileliğin başından beri idrar yolu enfeksiyonu vardı 6. Ayda bir geçti. Son ay yine geldi. Benim kullandığım ilaç farklıydı. Bir kez sase kullandim geçti İnşallah senin de çok çabuk geçer Bol bol su içmek gerekiyor ama sanki yetersiz bir öneri
@Cansu cok teşekkür ederim canim benimde basim dertte 1 ya da 2 ay olmazsa yine oluyor sase kullandim gecmedi mecbur ilac yazdi artik
Günaydın kızlar aklıma bir şey takıldı. Son kontrolde idrarımda hafif enfeksiyon çıktı doktorum tek doz antibiyotik verdi onu iç bol su iç dedi. Geçmiş midir acaba ? Bebişe zarar verir mi korktum birazcık. (8 gün olmuş)
Bi sonraki kontrolünde doktor tekrar bakacaktır
17 gün var daha ondan tedirgin oldum.
Ben hamile kaldığımı öğrendiğim gün idrar yolu enfeksiyonu da olduğumu öğrendim. İdrar yaparken yanma vs olmadığı için ilaç vermedi. Taa 6. Ayımda geçti. 8. Ayda yine başladı. Tedavi edilmezse ilerlerse bebeğe zarar verir. Rahim ile mesane birbirine çok yakın olduğu için rahime de enfeksiyon bulaşma ihtimali yüksek.
Ben de bol bol su içtim. Çamaşırımı sık sık değiştirdim
Ben bekarken de çok çektim bu idrar yolu enfeksiyonundan. Tek doz ilaç etki etmiyor kutularca antibiyotik kullanıyordum. Bayadır yoktu öyle bir sorunum. Hamilelikte çok tuvaletim geliyor çıkamıyorum tuvaletten. Sık sık iç çamaşırımı da değiştiriyorum. Özel hastaneye de gitsen bilgi doktorun ağzında bana demiyor ki geçmezse tekrar tahlil ver falan. Ben sordum şimdi dedi ki tahlil ver sonucu at ona göre ilaç vereyim. Bu kadar önemli bir konuyu neden önemsemezler anlamıyorum
Günaydın kızlar idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik olarak 500 mg aksef kullandım ama geçmemiş kültür vermem gerekiyor. Dün gece vajinamda çok ağrım oldu zor uyudum. Enfeksiyondan olur mu ? Yaşayan var mı acaba ? Birde bebeğin poposu tam vajinamın üzerindeydi ondan mı acaba anlayamadım (28+2) başka bir doktora gittim her enfeksiyonda antibiyotik kullanmak gerekmez önce kültür bakılması gerekirdi dedi ona da sinir oldum boşuna mı kullandım acaba
Enfeksiyon hamilelikte çok sık rastlanan bir sorun.Malesef bende bunu yaşadım.Antibiyotik kullandım ama fayda etmedi.Bol bol sıvı tüketdim böyle aşdık biz bu sorunu.Evet enfeksiyonda ağrı yapa biliyor.Geçmiş olsun
Teşekkür ederim bol su içmeye çalışayım bari
Enfeksiyon çok ilerlediyse ağrı yapabilir. Benim de hamileyken idrar yolu enfeksiyonum vardı ilk ay bi başladı 6. Ayda geçti. 8. Ayda bir daha başladı. Toz sase içtim ilaç kullandım bana mısın demedi. Güvendiğin bi doktora git
Kendi doktoruma güvenmeyeceksem kime güvenicem bu doktor olayı beni çok yordu şu süreçte kültür verdim cuma sonuç çıkacak inşallah üreme yoktur o zaman ilaç gerekmiyormuş