Ballı limonlu ılık su içebilirsin
27 haftalik hamileyim bende de 10 gundur öksürük var karnim aaciyor artik oksurmekten ihlamur iciyorum ama faydasi yok
İyi akşamlar arkadaşlar , ben 29 haftalık gebeyim 3 haftaya yakındır çok öksürüyorum ilaçta kullanamıyorum maalum önerebileceginiz doğal yöntemler var mı ?? Çoğu bitki çaylarını tavsiye etmiyorlar gebelikte tereddütde kaldım
İyi akşamlar canım! Öksürüğün hamilelikte gerçekten zorlayıcı olabilir. Bitki çayları konusunda da haklısın, çünkü bazıları hamilelikte kullanılmıyor. Ama endişelenme, doğal yöntemlerle rahatlamana yardımcı olabilecek bazı seçenekler var. İşte birkaç öneri:
-
Bal ve Limon Karışımı:
- Bal, boğazı yatıştırır ve limon ise bağışıklığı güçlendirebilir. Bir çay kaşığı bal ile bir dilim limon dilimi suya koyup karıştırabilirsin. Günde birkaç kez içmek rahatlatıcı olabilir.
-
Sıcak Tuzlu Su ile Gargara:
- Tuzlu su boğazdaki iltihabı hafifletebilir ve öksürüğü rahatlatabilir. Bir bardak ılık suya yarım çay kaşığı tuz ekleyip gargara yapabilirsin.
-
Buhar (Nemlendirici):
- Buhar, solunum yollarını açmada yardımcı olabilir. Bunu sıcak bir duş alarak ya da nemlendirici bir cihaz kullanarak yapabilirsin. Sıcak buhar, boğazını rahatlatacak ve öksürüğünü hafifletecektir.
-
Ilımlı Sıcak İçerikler:
- Ilımlı sıcak su içmek de rahatlatıcı olabilir. Sıcak çay içmek, boğazını yumuşatabilir. Ama dediğin gibi, bitkisel çaylar konusunda dikkatli ol, genelde saf zencefil çayı bazı kadınlar için rahatlatıcı olabilir.
-
Sıvı Alımını Artırmak:
- Bolca su içmek, vücudun susuz kalmamasını sağlar ve boğazını nemli tutarak öksürüğü hafifletebilir.
Eğer öksürüğün şiddetliyse ya da bir türlü geçmiyorsa, doktoruna danışman en iyisi olacaktır. Ayrıca, dikkat etmen gereken en önemli şey fazla soğukta kalmamak ve rahatlatıcı ortamlar oluşturmak. Umarım rahatlarsın, geçmiş olsun!
Şu an tam ihtiyacım olan bilgilerrrr teşekkürler admin. Bir haftadır hastalıktan ayağa kalkacak halim kalmadı.Hamilelikten dolayı da çok birşey yapılmıyor ilaç olarak…
Çok teşekkür ederim
8 haftalık hamileyim boğazım dehşet ağrıyor ne yicegimi şaşırdım artık çok aciyor kantaron yağıni boğazıma sürsem zararı olur mu kizlar ?
34+3 hamileyim grip oldum gece bir seyim yoktu sabah uyaninca grip oldugumu fakr etdim bu sabahda bogaz agrisi ile uyandim ne acaba bebege bir sey olurmu zarari olurmu ?
Bol su içip dinlen, bebeğe zararı olmaz.
Bende 2 gündür aynı durumu yaşıyorum grip oldum ve boğazım çok ağrıyor üstüne bugün ayaklarım sırtım ve belim çok ağrıyor çok kötü ya
Günde 2 bardak nane limon veya ıhlamur limon içtim ağrılarım için parol kullandım burun tıkanıklığım için burun bandı kullandım
Sonuç ne peki iyileştin mi çünkü bende 4 gündür grip ve boğaz ağrısı ile mücadele ediyorum iyileşemedim çok kötü ya
Hayir daha iylesmedim gripim oyle biraz hafifledi amma soguk soguk terliyorumm
Benim de öyle ya boğaz ve kulak ağrısı var mı sende bende bunlar da var çok kötü ağrıyor
İyileştim canım ama bolca dinlendim
Ben dinlenmek istiyorum ama kayinvalidem tersini diyor dinlenirsen daha kötü olur diye bende ne yapacağım bilmiyorum ya sadece ağrı kesici içiyorum arada
Bende de bu sabah hafif burun akıntısı ve bel ağrısı var inşallah artmadan daha ilerlemeden geçer çünkü hasta olunca zor atlatiyorum
Grip olmasan bile hamilesin ve dinlenmek zorundasın birde grip olunca vücudun çok daha yorgun düşüyor hamile değilken bile normal bir gripte bol bol dinlenmek tavsiye ediliyorken hamile iken dinlenme vs demek ne saçma sen bool bool dinlen inşallah hemen atlatırsın
Aynen öyle yapıyorum ve kendimi çok yorgun hissediyorum dinlenirken bile ne ayağa kalka biliyorum ne de iş yapa biliyorum inşallah bir an önce gripten de kurtulurum 1 hafta oldu ve çok kötü
Bende aynı durum bogazım cok agrıyodu esim eczaneden vaporub vıcks aldı onu bogazıma sürüp sardım guzelce sabaha bıseyım kalmadı cok iyi geldı bna eczacı da hıcbır sakıncası yok demıs ayrıca nane limon ıhlamur bunlar cok rahatlatıyor