Hamilelikte Grip

Gribe yakalanan hamişler ilaçsız,bitki çaysız nasıl atlatıyorsunuz…:frowning:

1 Beğeni

Bi cay bardagina bal koyup uzeribe limon sık cok iyi geldu bal yoksa pekmezde olur cnm

1 Beğeni

Sürekli reçelli çay içerek atlattım . Ben hamilelikte 4 kere falan grip oldum en sonuncusu ağırdı. O yüzeen geçmedigini görünce hastemeye gittim. O da çocuk ilaçları yazdı

Üzerine sıcak su da olacak mı? Bende deniyeyim pekmezim vardı

Yok hayir su koymayin pekmezi alin limon sikin icin bogaza bire bir

Bi su bardagina 4 yemek kasigi pekmez koy bir limon sık 1 cay kasigi dolu olmdan tarcin koy ustunede sicak su dok.ic yatmadan once baya terletiyo iyi geliyo canim

1 Beğeni

Şuanda 12. Haftada yim ve havaların soğuk olmasından kaynaklı grip geçiriyorum ilaç kullanmaya çekiniyorum bebeğimi etkiler diye ne yapabilirim

Ben 30.haftadayım aynı durum bende de var ilaç da kullanmak istemediğimden hastaneye gitmedim . Nar tükettim portakal mandalina . Akşamları da ıhlamur limon kaynatıp içtim 2 3 bardak falan şükür şu anda biraz daha iyiyim bol su içiyorum terlemeler falan atıyorum gibi deneyebilirsin meyvelerden takviye al yani

1 Beğeni

Geçen hafta ben de 3-4 günlük ateşli bir soğuk algınlığı geçirdim. Bol bol su içmeni ve C vitamini almanı tavsiye ederim. Ben de bol bol meyve yedim, bitki çayı ile pek aram olmadığı için tüketmedim ancak yatıştırıcı etkisiyle iyi gelebilir. Gece terlemesiyle attım sanırım bir ara hastaneye gittim onda da yalnızca parol kullanabileceğimi söylediler.

2 Beğeni

Salam qızlar məndə qrip oldum sanırım Bogaz baş hapşırma öskürme halimde yox. Zencefil çayı söylediler acaba bebeye zarar verirmi? 19haftadayım

Zencefilli çayı bilmiyorum fakat bitki çaylarından ıhlamur ayva çayı yapabilirsiniz ayvayı hatta içine tereyağ koyup fırında pişirin ve öyle tüketin çok faydalı meyve tüketin bol bol ve su tavuklu etli çorba türleri bide annem tutmaç çorbası yapar yani bol vitaminli beslenin ilaç içmek istemezseniz hastalık biraz ağır geçiyor

Kızlar hamilelikte grip olunca neler tüketirsek iyi gelir?

Hamilelikte grip olduğunuzda, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığını korumak için dikkatli olmanız önemlidir. İşte hamilelikte grip olduğunuzda tüketebileceğiniz bazı doğal ve sağlıklı yiyecekler ve içecekler:

1. Bol Su İçin: Grip sırasında vücudunuzun susuz kalmaması için bol miktarda su içmek çok önemlidir.

2. C Vitamini Açısından Zengin Gıdalar: Portakal, mandalina, kivi, çilek, biber gibi C vitamini açısından zengin gıdalar bağışıklık sisteminizi destekler.

3. Bal ve Limonlu Sıcak Su: Bal ve limon karışımı boğaz ağrısını hafifletebilir ve bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir.

4. Zencefil Çayı: Zencefil, iltihaplanmayı azaltıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklere sahiptir. Bir parça taze zencefili sıcak suda demleyerek tüketebilirsiniz.

5. Tavuk Suyu Çorbası: Tavuk suyu çorbası, grip belirtilerini hafifletmek ve vücudu beslemek için harika bir seçenektir.

6. Yoğurt ve Kefir: Probiyotikler içeren yoğurt ve kefir, bağışıklık sisteminizi destekler ve sindirim sisteminizi düzenler.

7. Sarımsak: Sarımsak, doğal bir antibiyotiktir ve grip belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

8. Ihlamur Çayı: Ihlamur çayı, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmek için geleneksel olarak kullanılan bir bitkisel çaydır.

9. Brokoli ve Ispanak Gibi Yeşil Sebzeler: Yeşil sebzeler, vitamin ve mineral açısından zengindir ve bağışıklık sisteminizi destekler.

10. Meyve Suları ve Smoothieler: Taze meyve suları ve smoothieler, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almanıza yardımcı olabilir.

Eğer grip belirtileriniz şiddetliyse veya uzun süre devam ediyorsa, mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. Doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve gerekli tedaviyi almak önemlidir.

2 Beğeni

Dün geceden beri çok kötüyüm sıtma ateş boğaz ve eklem ağrısı bugün acilde parol serumu verdiler onun dışında evde kendim ballı ıhlamur içiyorum karabiber bal ve limon karıştırıp yiyorum

1 Beğeni

Bol bol ıhlamur, süt bal ben böyle toparlıyordum . Et sulu tavuk sulu bol sarımsaklı çorbalar

1 Beğeni

Limonlu sıcak su iç bal ilave ederek bol bol vitaminli şeyler tüket benimde sık yaşadığım bir durum o şekilde iyi geliyordu anca

1 Beğeni

Ihlamuru kaç haftalıkken içebiliriz ben 14 hafta oldum

Bazı kaynaklara göre ıhlamur çayının içilmesinde bir sorun görülmezken, bazı kaynaklarda ise doktora sorulmadan içilmemesi gerektiğini yazıyor. Bu konuda sana iç veya içme demem çok doğru olmaz. Doktora danışmalısın.

Bu kaynakta doktora sormadan içmeyin düşük riski var diyor.

https://www.guven.com.tr/saglik-rehberi/ihlamurun-faydalari-nelerdir

Başka bir kaynakta ise içilebilir diyor.

1 Beğeni

Anladım tşk ederim admin grip oldum olmazsa doktora yada sağlık ocağına giderim

1 Beğeni

Bence de en sağlıklısı o olacaktır.

1 Beğeni