Yok yapmiyorum.ama denemişdim bir iki kez ki acaba varmı sutum diye.
Memenin ucunda balmumuna benzer beyaza kaçan bir birikinti oluyor ( bende vardı yani) onu hiç ellememek lazım. Gebe değilken alırdım gebeliğimde hiç ellemedim. Süt gelmesi olayı da yaşamadım. Şuan aktif emiyor bebeğim orada bir birirkinti yok mesela
Benim meme ucumda beyaz leke gibi var evet . Dediginzi şey omu yani,əyər oysa sevindim,çünki bende coktandir var @Esma .
Evet o doğrudur @Sevane18
Tesekkur ederim @Esma
Hamile olmadan önce yoktu ama son zamanlarda ben de o beyaz birikintiyi görüyorum. Süt mü o
Süt mü bilemem bununla ilgili bir yazı okumadım. Ama bence sütü tutan bişey @Cansu
Doktorumu bilgilendirdim.Bende tekrar hamilelik olduğu için çok normal birşey.Bazı kadınlarda gelir,bazılarında gelmez söylendi.Damla,damla gelmeği normal.
Bende damla damla gelmedi,ama balmumu gibi 20 haftamdan var, @Esma nın dediginden.
İnşallah suttur.bende süt mü diye dusunuyordum hep @Esma ama araştırmadım hic
Kızlar 37.haftadayiz ama dünden beri sol göğsümden süt geliyor böyle damla damla bazen 2,3 damla Tişört yasariyor sudyen olmadığı için anlıyorum sizce zararlı mı doğum işareti erken doğum falan olabilir mi
Merhaba @Knurbsgl Çok normal, erken doğum belirtisi değil bu durum. Aksine süt damarlarının açıldığına işaret bu. Gelen sütü silmen yeterli, sakın memeni sıkma
Zararlı değil, aksine yararlı bir şey
Çok teşekkür ederim canim oğluşum için geliyoriyi çok şükür
Ben 26+5 günlük hamileyim ve bendende geliyor ara sıra 1,2 damla.Merak etmeyin normal birşey,arkadaşımızın söylediği gibi. Hem siz 37 haftasınız erken doğum sayılmaz ki,artık.
Bazı anneler sütüm akıyor kendiliginden diyor
Doktoruma sordum bende akmiyor diye. Oda herkesde aynı degil bazı annelerde balmumu gibi oluyor dedi memenin ucu. Bana elinle hafif sık gelicek dedi Sıkdım geldi ve ara sıra memeni boyle masaj et ki süt damarların açılsın dedi. Dogumda bebege sut vermek icin hazır olsun dahada.
Bende haftada 1 kez yaptım. Geliyordu bir az sonra duruyordum,yapmiyordum.
Ama dün ve bugun denedim süt gelmedi. Küçük nokta degdi.
Acaba Sutüm yokmu yoksa? Diye üzüldüm . Siz ne dusunuyorsunuz.
Doğumdan önce zaten oluk oluk süt akmaz ki. Bende de bazen az geliyor, bazen tişörtüm çok ıslanmış oluyor. Süt kanalları aslında bebek ilk emdikten sonra tamamen açılmaya başlar bebeğin emme gücüyle. Şimdi gelmiyor diye sütüm olmayacak korkusunu yaşama. 9 ay hiç sütü gelmeyen anneler de var ama doğumdan sonra rahatça emziriyorlar.
Göğüslerine masaj yapabilirsin ama sıkmamanı öneririm. Duştan çıkmadan önce memelerinin altını üstünü hafifçe ovalayabilirsin. Süt kanalların henüz tam aktif olmadığı için şu an beklediğin gibi süt gelmez
Evet bende hiç kendiliginden akmadı @NURAN Balmumu gibi bende. Ama akmasını cok isterdim.
Masaj yapacagım,teşekkür ederim arkadaşım
Akmamasını olumsuz bir şey gibi düşünme. Önemli olan şimdi akması değil, doğumdan sonra akması
İnşallah sütüm bol olur
Pozitiv etkiledigin icin tesekkur ederim @NURAN
Geçen benden su gibi birşey geldi @NURAN süt olduğunu söyledi ilk defa başıma geldi ama dediği uibi oluk oluk değil tesadüfen elim degdiginde elim ıslandı fark ettim ondan sonra da farketmedim daha
Bende 33 haftalık hamileyim bendede süt yok kaç haftadan itibaren süt gelir