Hamilelikte göğüsten süt gelmesi

Merhaba anneler, hamilelikte memeden ilk süt ne zaman gelir? Birisinin 28. Haftasında sütü gelmeye başlamış. Ben de 20. Haftamdayım başıma böyle bir şey gelirse ne yapmalıyım?

1 Beğeni

Kişiden kişiye değişebilir o durum. Gelirse hiç dokunma. Sadece sil. Memeni sıkmamalısın. Herhangi bir sorun teşkil edecek bir durum değil :blush:

1 Beğeni

Erken doğumu tetiklemez mi? Şimdi 28 haftama geldim

Erken doğumu tetikleyecek bir şey değil. Bende ilk gebeliğimde 7.aydan sonra şeffaf sıvı gelmeye başladı, bu gebeliğimde de 5. ayda gelmeye başladı. O göğüslerin kendini hazırlaması ile ilgili bir durum canım

1 Beğeni

Merhaba hanımlar 9.ayımdayım bugün tişörtümde ıslaklık farkettim. Baktım ki göğsümden süt geliyor. Aramızda bunu yaşayan var mı? Ne yapmalıyım?

3 Beğeni

Hiçbir şey yapma canım. Sakın sıkma, dokunma. Gelmesi çok normal. İlk gebeliğimde bende 7. aydan sonra gelmeye başlamıştı. Baktın çok geliyorsa göğüs pedi koy yeterli. Süt damarların gelişiyor şu an ve doğum ayına da girmişsin zaten. Çok normal yani :blush:

2 Beğeni

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için ilk süt önemli demişti ebe bu o ilk süt değil demi?

3 Beğeni

İlk defa duydum doğuma 1 ay kala süt gelmesini, sütünün bollugundanmı acaba :slightly_smiling_face:

Neden sıkmazsa süt geri döner ,bebek nasil emmedigi zaman geri gidiyorsa süt,şimdide gide bilir

1 Beğeni

Yok, bu o süt değil canım :blush: Ağız sütü bebek ilk emdiğinde gelir. Senden şimdi gelen sıvı süt kanallarından gelen sıvı, göğüslerin kendini doğuma hazırlaması yani

3 Beğeni

Her kestr gelecekmi yani?bu s üt… Bende diyorum ilk defa duydum bebek doğmadan sut gelmeskni :rofl::rofl:

@Cesurumm Canım sıkmazsa süt neden geri dönsün ? Kanalları açıldığı için fazla süt geliyor zaten. O bebeğin emeceği süt değil zaten, memenin kendini doğuma hazırlamak için bıraktığı fazla sıvı. Yanlış bir şey olsa ebeler ısrarla sıkmamak gerektiğini söylemezlerdi değil mi ? O gelen şey bebeğin emdiği asıl süt değil aslında yani, süt kanallarındaki fazla sıvı. O yüzden de sıkmamak gerekiyor çünkü ilk ağız sütünü bebeğin alması gerekiyor

3 Beğeni

Ben de gebe okulunda sordum. Bebek doğmadan süt gelirse ne yapmalıyım dedim. Sadece sil bırak dedi. Göğüs pedi koy dedi. Doğumdan sonraki süt önemli dedi

3 Beğeni

İlk defa duydum doğumdan once süt geldigini,yeni bilgi oldu bana

@Cansu @NURAN ay çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız :cherry_blossom:

2 Beğeni

@Funda Ne demek canım, rica ederim :heart::pray:

1 Beğeni

37+2 haftalığım ve göğsümden berrak sıvı geldi geçen haftada sarı akıntı olmuştu. Süt gelen anneler oldu mu doğum yapmadan? Yahut doğumdan kaç gün önce sütünüz geldi ?

2 Beğeni

Doğumdan önce süt gelebilirmiş. Sıkmayın, sağma yapmayın sadece silin ve göğüs pedi takın Okuldaki ebemiz de böyle söyledi

2 Beğeni

Gelebilir cok normal gogus pedi kullanin Cansunun dedigi gibi

1 Beğeni

11 gün önce bendede oldu bazen ara ara geliyor.normalmiş @Cansu nun dediği gibi yapın yeterli. Telaş edicek bişey yok beni de burdaki arkadaşlar bilgilendirmişti sağolsunlar​:cherry_blossom::heart:

2 Beğeni