Hamilelikte Gaz Sancısı?

Merhaba 30+3 haftadayım özellikle yemekten sonra ve gece gaz sancılarım oluyor karnimda gezinen bir ağrı hissediyorum birkaç saat sonra geçiyor bu şekilde benzer şeyler yaşayan var mı ? Gaz sancisiyla mücadele için neler yapıyorsunuz?

Benim de 19+1 geçen haftadan beri gaz sancısı oluyor erken mi başladım ben :joy:

Gebelikte gaz sancısı normal diyor doktorum ama benim karnım çok büyüdü sıkıştırıyor diye düşünüyorum ne yaptıysam işe yaramadı

1 Beğeni

Valla ilaçlar pek işe yaramıyor ki zaten hamilelikte ilaç önermiyorlar … Artık gazımız olduğunda tutmayıp uygun ortamda salmaya çalışıcaz ne diyeyim :see_no_evil::joy::joy: ahahaha

Kızlar sizin de dudaklarınız kuruyor mu benim çatlıyor ya ve kaç gündür sabah ezanına yakın uyanıyorum 6,7’e kadar gaz sancısından uyuyamıyorum benim gibi sorun yaşayan var mı yaaa

Bende de aşırı gaz ve gaz sancısı var.şuan 16 haftalık hamileyim.bazen karnım taş gibi oluyo.hafif hafif ovalıyorum karnımı sıcak tutmaya çalışıyorum.hamilelikte normal olduğunu söylemişlerdi.büyüyen rahim bağırsaklara baskı yapıyormuş

1 Beğeni

Sanırım bu durum doğana kadar devam edecek :woman_facepalming:t2:

Bana da öyle geliyo.bebeğimiz sağlıklı olsun da biraz sancı çekeriz artık napalım​:smiling_face:

1 Beğeni

Ay aminnnn cinsiyeti belli oldu mı?

Evet belli oldu.kızım olucak inşallah :smiling_face:

1 Beğeni

Yaaa maşallahhhhh bende kız çok istiyorum ya inşallah nasip olur

Benimde en başından beri gaz sancım var hep normalmiş mecbur çekicez

2 Beğeni

Yandık doğum olana kadar desenize :woman_facepalming:t2:

Kiraz çekirdeği yastığım var onu ısıtıp ayaklarımın altına alınca gaz sancım yavaş yavaş diniyor tavsiye ederim

1 Beğeni

Benim 2 oğlumdan sonra bi kızım olacağını öğrendim gerçekten çok güzel bir duygu.Rabbim isteyen herkese sanada nasip etsin inşallah :palms_up_together::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Aaa denemek lazım

Ayy aminnnn :heart_eyes::pregnant_woman:

1 Beğeni

Hamileliğin son ayindayım ve çok yoğun gaz sancısı çekiyorum. Siz böyle durumlarda ne yaptınız paylaşır mısınız? Nasıl geçer bilmiyorum sürekli sancım oluyor

Bol bol yürü evin içinde de yürü hareket et bide sade soda tuketebilirsin ama yavaş yavaş gaz ata ata

1 Beğeni

@Zeynepcy Progesteron hormonu bağırsakları yavaşlatır ve gaz oluşumunu artırır vede bebek büyüdüğü için rahim, bağırsaklara baskı yaparak sindirimi zorlaştırır. O yüzden bu sık karşılaşılan bir durumdur. Yemekleri az az, sık sık ve iyice çiğneyerek ye. Günlük en az 2 - 3 lt su içmeyi ihmal etme. Fasulye, lahana, soğan, brokoli gibi gaz yapıcı besinlerden uzak dur. Düzenli olarak kısa yürüyüşler ve hafif egzersizler yap. Karnına sıcak su torbası veya ısıtıcı ped koyabilirsin.Sıkı kıyafetler yerine rahat kıyafetler tercih et.Sol tarafına yatmak sindirimi kolaylaştırır. Doktoruna danışarak Probiyotik takviyesi kullanabilirsin.

1 Beğeni