Ay evet ya çıkmaması da ayrı kötüymüş dün nasıl girdi gaz sancısı ama deli oldum akşam ağladm ağrisina bildiğin bende dedim sonra kendi kendime sal gitsin en iyisi diye
Aşırı gaz var karnimda 5 aylik hamileyim ve bir turlu gecmiyor iki.gundur afedersiniz agrim geldiginde popom disina cikacak gibi oluyor boyle olan var mi ne kullanmam lazim hic bisi bilemiyorum
Gaz yapcak yiyecekler yaz mercege oku ve onlari yeme gaz sancisi öldürür hepimizin enaz 1kere yasamisligi vardir gecmis olsun
Anam ben neler çektim o gaz sancısından hiçbişey geçirmiyor o gaz çıkana kadar alt tarafım yerinden çıkacak gibi oluyordu biraz sola yatıp karnını ov az da olsa fayda ediyor açık çay iç az da olsa çıkmasına yardımcı oluyor tamamen geçmiyor ama. Allah yardımcın olsun
Sıcağa yakın ılıklıkta ballı limonlu su içip solunuza yatarsanız yardımcı olabilir. 1 çay fincanına 1 çay kaşığı bal, 1 dilim limon. Bal tüketmiyorsanız 1 tane küp şeker de atabilirsiniz yerine.
6+3 haftalığım şuan Az önce kahvaltıdan kalktım ve aniden gaz sancısı vurdu çok ağrıdı 5 dakika boyunca yere kapanıp kıvrandım neredeyse ağlayacaktım 5 dk sonunda geçti çok şükür ama sırtıma kadar vurdu. Ama birde dünden beri sol kalça kemiği ağrıyor özellikle adım atarken, yürürken ve oturup kalkarken ama daha çok adım atarken
Bir sorunum daha var normal mi bilmiyorum çok açık pembemsi veya kahvemsi öyle aşırı değil ama akıntı oluyor
Akıntı için doktora gitmen gerekiyor diğer anlattığın şeyler her zaman olabilecek şeyler akıntı ve rengini mutlaka doktoruna söyle canım progestan başlatabilir. Telaşlanma öyle durum da sende kendini kasarsan ağrın artar.
Geçen hafta gitştim ilk doktor randevuma yine böyle akıntım vardı doktor normal demişti yinede böyle ara ara olması beni düşündürüyor zaten haftaya tekrar randevum var yine gidince söyleyeceğim
Bel agrin fln cok oluyorsa ozelikle eşinle kan uyusmazligin varsa sakın ihmal etme düşük riskin olabilir. Doktorum bana kahverengi lekelenmen olsa bile gel demisti . Allah’a sukur olmadi cok dikkat etim . Her kadinda gebelik ilk 3 ay risklidir. O yuzden dikkatli ol .
İnşallah önemli birşey değildir önümüzdeki hafta gideceğim az kaldı zaten şuan çok yorgun ve bitkin hissediyorum
İlk aylarda gaz çok oluyordu benimde baya sesli oluyordu hemde kendimden utanıyordum kalça ağrısı da çok oluyordu rahim genişlediği için kemikler esneyerek yer açıyormuş normal demişti doktorum 3.aydan sonra bel ve kalça ağrısı için magnezyum başlattı geçmiş olsun sizede
Teşekkür ederim üstüne bide dünden beri iştahım gitti bişe yiyince yada yemek kokusu alınca midem bulanıyor
Sevdiğin şeylerden yada meyve kuruyemiş gibi hafif şeyler yersen açılır inşallah
Kızlar dogumuma 18 gün kaldı 37+3 teyim. Ve nefes alamıyorum uyumakta çok sorun çekiyorum bununla beraber bebek çok ağrı yapmaya başladı sol yada sağa daha fazla yatamiyorum ağrıdan.afedersiniz gaz sancısı da oluyo siskinligimi ne giderebilir lütfen yardımcı olur musunuz bilginiz varsa
Bebişini sağlıkla kucağına al inşallah. Tecrübeli bi anne değilim ilk gebeliğim ve 20 haftalığım. Benimde arada bi aşırı gaz sancım oldu. Anneme söylediğimde yemeklere az miktar kimyon koy dedi ben koyuyorum fenada değil ama siz yinede bi araştırın, doktora sorun ona göre uygulayın isterseniz
Mümkünse dik pozisyonda oturmak veya yatarken yastıkla sırtınızı desteklemek yardımcı olabilir. Yavaş ve derin nefes egzersizleri rahatlatıcı olabilir. Vücut yastıkları ile destek almak, sırt ve karın bölgenizi rahatlatabilir. Yan yatarken dizlerinizin arasına yastık koymak rahatlatıcı olabilir. Hafif bir akşam yürüyüşü ya da ılık bir duş uykuya geçişinizi kolaylaştırabilir. Daha küçük, sık öğünler yemek, gaz yapıcı gıdalardan (fasulye, brokoli, gazlı içecekler) kaçınmak işe yarayabilir. Rezene çayı gibi bitki çayları da gazı hafifletmeye yardımcı olabilir.
Magnezyum eksikliği yapıyor o ağrıyı. Doktorun ilaç yazsın ve sade soda iç geçiyor
Amin inşallah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin amin bnmde ilk bklim
Gebelikten oncede gaz sancım oluyordu benim o yuzden ilac kullanıyordum her sancı yaşadığımda. Gebelikten sonra day üçüncü aydan itibaren ilacımı kullanmama izin verdi drum. İlacsız hiçbir sekilde atlatamıyordum bende. Druza danısarak ilac yazdırabilirsiniz
Tşk ederim ama yastıkta kullanıyorum fayda etmiyo uyku icin