Kızlar 18+4 teyim bir haftadır doğru düzgün tuvalete çıkamıyorum ve bununla birlikte çok fazla gazim var onu da çıkaramıyorum ve bu sebepten dolayı çok sancım var özellikle bir kaç dakika oturup kalktığımda karnimda inanılmaz bir ağrı oluyor sanki damarlarım kopuyor gibi. Bunun için yapabilirim ya da acil kadın doğuma gitsem bunun için bişey yaparlar mı
Kuzum aç karinla ekşi yeşil elma yiyip bir fincan türk kahvesi icebilirsin ,yani bende işe yarıyor.duzenli bir şekilde muzda yiyince afedersin öyle bir dokundu ki ishal olmuştum birazcık ara vermek durumunda kaldım hatta muza bunlari deneyebilirsin
@Ceylan merhaba Kabızlık bağırsak hareketlerinin azalması ile birlikte gaz birikimine neden olabilir.Sancı kabızlığından kaynaklanan bir durum yani. Gebelik sırasında vücutta artan progesteron seviyeleri sindirim sistemindeki kasları gevşetir Bu durum, bağırsak hareketlerinin yavaşlamasına ve dolayısıyla kabızlık semptomlarının ortaya çıkmasına neden olur.Ayrıca şuan kullandığın demir, kalsiyum gibi takviyeler varsa buda kabızlığa yol açabilir. Yeterli miktarda su içmek lif açısından zengin gıdalar tüketmek en önemli faktörlerdir. Bunun yanı sıra egzersiz yapmak da sindirim sistemi sağlığını destekler ve kabızlığı hafifletir. Tek öğünde fazla miktarda yemek yerine porsiyonlarını küçülterek öğün sayını arttır.
Deneyeceğim inşallah işe yarar çok sağol
Bilgilendirme için teşekkür ederim
Merhaba aşırı şekilde gaz sancım oluyor 28 haftalık gebeyim gaz sancısını geçirmek için ne kullandınız acaba bazen çok sıkıştırıyor nefes alamayacak hale geliyorum karnım çok sertleşiyor
Ah canım, hamilelikte gaz sancıları gerçekten çok rahatsız edici olabilir, özellikle de 28. haftada rahmin büyümesiyle birlikte bağırsaklara olan baskı arttıkça bu sorun daha belirgin hale gelebilir. Gaz sancısını hafifletmek için deneyebileceğin birkaç güvenli yöntem ve öneriyi hemen paylaşayım:
Hamilelikte Gaz Sancısı Neden Olur?
- Hormonlar: Hamilelikte artan progesteron hormonu, sindirim sistemini yavaşlatır ve gaz birikimine yol açar.
- Rahmin Büyümesi: Rahim büyüdükçe bağırsaklara baskı yapar ve gazın hareket etmesini zorlaştırabilir.
- Beslenme: Lifli gıdalar, baklagiller, gazlı içecekler gibi bazı yiyecekler gaz sancılarını artırabilir.
Gaz Sancısını Hafifletmek İçin Ne Yapabilirsin?
1. Fiziksel Aktiviteler
- Hafif Yürüyüş: Yemeklerden sonra kısa bir yürüyüş, gazın bağırsaklarda hareket etmesine yardımcı olabilir.
- Yoga veya Esneme Hareketleri:
- Kedi-inek pozisyonu (dört ayak üzerinde sırtını yukarı ve aşağı hareket ettirme) gazı rahatlatabilir.
- Yan yatarken dizlerini göğsüne doğru çekmek de iyi gelir.
2. Beslenme Alışkanlıklarını Gözden Geçir
- Az ve Sık Yemek Ye:
- Büyük porsiyonlar yerine küçük öğünler tercih et.
- Gaz Yapan Yiyeceklerden Kaçın:
- Lahana, brokoli, fasulye gibi gaz yapan yiyecekleri azaltmayı deneyebilirsin.
- Gazlı İçeceklerden Uzak Dur:
- Soda, gazoz gibi içecekler gaz sancısını artırabilir.
- Yavaş Yemek ve İyice Çiğnemek:
- Hızlı yemek yediğinde hava yutabilirsin, bu da gazı artırır.
3. Sıcak Uygulama
- Karnına sıcak bir havlu ya da ılık bir su torbası koyarak kaslarını rahatlatabilirsin. Ancak çok sıcak olmamasına dikkat et.
4. Bol Su Tüket
- Sindirimi kolaylaştırmak için gün boyu bol su içmeye çalış. Sıcak bitki çayları da gazı hafifletebilir. (Doktorun izin verirse, rezene çayı tercih edebilirsin.)
5. Gaz Çıkarmayı Rahatlat
- Kendini tutma! Gazı çıkarmak için pozisyon değiştir ve rahatlamaya çalış.
Doktoruna Danışarak Kullanabileceğin Güvenli Yöntemler
- Rezene Çayı: Hamilelikte genellikle güvenlidir, ancak mutlaka doktoruna danış.
- Simetikon İçeren İlaçlar: Gaz sancısını hafifletmek için kullanılan simetikon bazlı ilaçlar hamilelikte güvenli kabul edilir. Yine de doktorunun onayı olmadan kullanma.
Ne Zaman Doktora Gitmelisin?
- Eğer gaz sancın çok şiddetliyse ve karnın sertleşiyorsa, bu Braxton Hicks kasılmaları (hazırlık kasılmaları) ya da başka bir durumun belirtisi olabilir.
- Kanama, sürekli karın ağrısı veya nefes darlığı gibi başka belirtiler varsa mutlaka doktoruna danış.
Sonuç:
Gaz sancıları seni şu an çok zorluyor olabilir, ama bu dönemde bunların yaşanması normaldir. Yukarıdaki yöntemlerle rahatlama sağlayabilirsin. İçin rahat etsin, bebeğin güvende ve bu süreç geçici!
Sağlıkla ve huzurla bu haftaları atlatman dileğiyle!
Bende aşırı şişiyodum yemekten sonra çok halsiz oluyodum hatta bazen nefes alamıyodum. Tabi insan hamile olunca da canı çekiyo. Yemekten hemen sonra kendimi ilik duş almaya ikna ederken aştım bu durumu
Benimde aynı sekil ama uzun surmuyor ilk zamanlar okadar gaz sancim vardiki 4 haftalikta ogrendim gebeligimi 5 haftalikta 6 haftalikta surdu benim sonra bitti suan 10hafta2 gunluk gaz sancim yok siskinlik var ama
Kızlar merhaba, 17.haftamdayım ve 2 kez çok şiddetli mide spazmı geçirdim. Acillik oldum ama bir şey yapmıyorlar orada da. Böyle şiddetli mide ağrısı çeken var mı? Midem ağrıyınca belime de vuruyor hayatımda böyle bir ağrı yaşamadım.
Banada olmuştu ama bir şey yapmıyorlar. Bol bol su için. Brslenmenize dikkat edin. Muz iyi gelir.